Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’ta BM’nin rolü artacak

Basına kapalı yapılan BM Irak toplantısında, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin açılış konuşmalarının ardından ilk söz Türkiye’ye verildi, böylece Dışişleri Bakanı Ali Babacan toplantının ilk konuşmasını yapan dışişleri bakanı oldu.

Babacan’ın toplantıda Türkiye’nin BM’nin Irak’taki rolünü artırmasına yönelik 1770 sayılı kararını başından beri güçlü bir şekilde desteklediğini vurguladığı öğrenildi.

Toplantıda hem 1770 sayılı BM kararına büyük destek verildiği hem de İstanbul’da 31 Ekim’de yapılacak Irak’ın komşuları genişletilmiş dışişleri bakanları toplantısının önemine vurgu yapıldığı öğrenildi. BM Genel Sekreteri Ban da bu kapsamda bir sekretarya ile Türkiye’nin fikir babası olduğu Irak’ın komşuları genişletilmiş dışişleri bakanları toplantıları için bir izleme mekanizması kurulmasını önerdiği, bunun da Irak’ta oluşturulacak bir sekretarya ile yapılabileceğini söylediği belirtildi.

Toplantıda ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice’ın da, Irak’ın hem ulusal, hem de bölgesel uzlaşmaya ihtiyacını olduğunu vurguladığı, Irak’ın hem kendi içinde, hem de komşularıyla barış ve istikrar içinde yaşamasının önemine değindiği kaydedildi. Toplantıda Eşref Gazi’nin yerine atanan BM Genel Sekreteri’nin yeni Irak özel temsilcisi Staffan di Mistura’nın da katılımcılara tanıtıldığı öğrenildi.

Ban ise toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında, Irak’ın da BM’nin bu ülkede rolünü artırmasını son derece güçlü bir şekilde istediğini, komşu ülkelerin de BM’ye bu kapsamda destek verdiklerini ve toplantının son derece olumlu bir havada geçtiğini belirtti.

Basına kapalı yapılan ve normal süreden bir saat daha fazla süren toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki başkanlık yaptı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

24.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta BM’nin rolü artacak

  Rahiplerden örnek direniş

  Bağdat’ta destek bürosu açılacak

  İngiltere’de erken seçim ihtimali

  İsrail’den Abbas’a jest

  İsrail ile Suriye arasında gerginlik


 Son Dakika Haberleri