Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hatıralarınız ışığımız olsun

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından her yıl düzenlenen öğretmen hatıraları yarışmasının bu yıl üçüncüsü “Hatıralarınız Işığımız olsun” sloganıyla başlattı. Bu yılki yarışmanın konusunu öğretmenlerin yöneticileriyle ilgili hatıraları oluşturuyor.



Osmanlı’nın hassasiyetiyle yıllarca ayakta

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, Osmanlı’nın insanların dini ihtiyaçlarını gidermede çok hassas davrandıklarını belirterek, devlet adamlarının yanı sıra zengin kişilerin de cami yaptıklarını ve camilerin bakımlarını sağlayıcı önlemler aldıklarını bildirdi.



Zafer

“Bilim araştırma dergisi” Zafer’in Eylül sayısı çıktı. “Dünyaya Ramazan geldi” kapağıyla çıkan dergide, aynı başlıklı yazı Ayten Yadigar tarafından kaleme alınmış. “Mide Medeniyeti” Ömer Baldık, “İstanbul’da Ramazan” Abdülhakim Murad imzasını taşıyor. Hilmi Orhan ile yapılan röportaj “Orucun Hikmetleri” üzerine. “Çocuk Bayram ve Oruç” konusunu Prof. Dr. Ali Murat Daryal ele almış.



İslâmî Edebiyat

Üç aylık “İslamî Edebiyat” son sayısında “Divan Edebiyatı” dosyasıyla çıkıyor okuyucularının karşısına. Dergide, “Şair padişahlar”, “Geleneksel şiirimizden örnekler”, “Yeni şiirimizden örnekler”, “Post-modern şiir örnekleri” ve “Arapça çeviriler” gibi bölümler yer alıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri