Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Osmanlı’nın hassasiyetiyle yıllarca ayakta

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, Osmanlı’nın insanların dini ihtiyaçlarını gidermede çok hassas davrandıklarını belirterek, devlet adamlarının yanı sıra zengin kişilerin de cami yaptıklarını ve camilerin bakımlarını sağlayıcı önlemler aldıklarını bildirdi.

Okutan, Tekirdağ merkezde Ertuğrul Mahallesi’ndeki tarihi Rüstem Paşa Camisi’nin, 1553 yılında, Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı Rüstem Paşa tarafından, Mimar Sinan’a yaptırıldığını söyledi.

Külliye anlayışıyla yapılan caminin hamam, medrese, kütüphane ve öğrencilerin kalacakları yerleri de bulunduğunu belirten Okutan, ancak bugün külliyeden geriye sadece cami kaldığını ifade etti.

Okutan, diğer bölümlere tarihi bir özellik verilerek 1986 yılında Özel İdare tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa çarşı yapımına başlandığını, 1988 yılında bitirildiğini ve Rüstem Paşa Külliyesi’nin bir bölümü de zaman içinde park haline getirilerek halkın hizmetine açıldığını bildirdi.

Külliyenin bir bölümünün de eskilerde satılarak özelleştirildiğini ifade eden Okutan, miras bırakılan eserlere sahip çıkmanın vicdani bir borç olduğunu belirtti.

24.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hatıralarınız ışığımız olsun

  Osmanlı’nın hassasiyetiyle yıllarca ayakta

  Zafer

  İslâmî Edebiyat


 Son Dakika Haberleri