Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hatıralarınız ışığımız olsun

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından her yıl düzenlenen öğretmen hatıraları yarışmasının bu yıl üçüncüsü “Hatıralarınız Işığımız olsun” sloganıyla başlattı. Bu yılki yarışmanın konusunu öğretmenlerin yöneticileriyle ilgili hatıraları oluşturuyor.

Yarışmayla, birikim sahibi öğretmenlerimizin tecrübelerini eğitim çalışanlarının istifadesine sunmak, öğretmen ve öğretmen adaylarını mesleki tecrübeyle buluşturmak, yöneticilere öğretmenlik mesleğinin özünü ve hangi şartlarda yapıldığını yansıtarak sorunlara çözüm üretmelerine yardımcı olmak amaçlanıyor.

Bundan önce yapılan iki öğretmenlik yarışmasının şube birincilerini kitap haline getirmişti. 2005 yılı şube birincilerini “Mum Işığında Son Mahni”, 2006 yılı şube birincilerini ise “ Yüreğimdeki Resimler” adlı kitaplarda toplanmıştı.

YARIŞMAYA KİMLER NASIL KATILACAK?

Yarışma şartnamesine göre, yarışmaya emekli ve özel okul öğretmenleri dahil bütün eğitim çalışanları katılabilecek. Başvurular her ilde Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlıklarına yapılırken, yazıları 12 punto ile yazılmış en fazla 5-6 sayfa uzunluğunda olması gerekiyor.

Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması gerekiyor.

Katılımcılar yazılarını en son 26 Kasım 2007’ye kadar şubelere teslim etmeleri gerekirken, 3 Aralık 2007’de Şube birincileri belirlenecek. 10 Ocak 2008’de Türkiye genelinde dereceye girenler ilân edilirken, 18 Mart 2008’de Şube birincisi hatıralar kitap olarak basılacak. Ödül töreni ise daha sonra belirlenecek bir tarihte Ankara’da yapılacak.

BİRİNCİYE 3 BİN YTL

Yarışmada dereceye giren eğitimcilere mütevazı ödüller verilecek. Yarışma şartnamesine göre duyurulan ödüller ve miktarları şöyle: Türkiye birincisine 3.000 YTL, Türkiye İkincisine 2.000 YTL, Türkiye üçüncüsüne 1.000 YTL, Mansiyon(3 adet) 500’er YTL, Jüri özel ödülü ise 500 YTL.

Recep GÖREN / ANKARA

24.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hatıralarınız ışığımız olsun

  Osmanlı’nın hassasiyetiyle yıllarca ayakta

  Zafer

  İslâmî Edebiyat


 Son Dakika Haberleri