Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

İLK SEYİRCİSİZ DERBİM

G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp, "Futbol yaşantımda ilk defa seyirsiz bir derbide takımımı yöneteceğim" dedi. Alman hoca, Beşiktaş ile bu sezon ligde oynayacakları 34 maçın önemli olanlarından bir tanesinde karşılaşacaklarını söyledi..

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Beşiktaş ile bu sezon ligde oynayacakları 34 maçın önemli olanlarından bir tanesinde karşılaşacaklarını söyledi. Feldkamp, sabah yapılan antrenman sonrasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bu sezon oynayacakları tüm maçları ''önemli'' olarak gördüklerini ifade ederek, ''Her ne kadar adı derbi de olsa Beşiktaş karşılaşması, bizim için oynayacağımız 34 maçın önemli olanlardan bir tanesi. Ama 34 maçın 34'ü de önemli. Puan cetvelinde her iki takımın da bulunduğu yer, bu maçın önemini veya heyecanını daha da arttırıyor. Ama bu da ligde oynayacağımız 34 maçtan sadece bir tanesi'' diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'TAN RAHAT DEĞİLİZ

Bir basın mensubunun, ''Beşiktaş'a göre daha rahatsınız'' demesi üzerine Feldkamp, ''Bu bizim için de çok güzel bir maç olacak. Ancak rahat oynayacağımız veya bizim için Beşiktaş'tan daha rahat bakacağımız bir maç olmayacak'' ifadesini kullandı.

DERBİLERİM HEP SEYİRCİLİYDİ

Seyircisiz bir derbi maçın Türk futbol tarihinde bir ilk olacağının hatırlatılması üzerine Feldkamp, kendisi için de bu karşılaşmanın, taraftarların olmadığı ilk derbi maç olacağını söyledi. Alman çalıştırıcı, ''Sadece Türkiye'de değil, benim futbol yaşamımda da seyircisiz takımımı yöneteceğim, adı derbi olan ilk maç. Daha önce Alman Birinci Ligi'nde çok maç ve derbi oynadım ama bunların hepsi seyirciliydi'' dedi.

SİVAŞ'IN BAŞARISI KONUŞULSUN

Bir basın mensubunun, Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin 7, Beşiktaş'ın 2 puan önünde olduğunu hatırlatması üzerine Feldkamp, burada Sivasspor'un da büyük bir çıkış yaptığını ve konuşulması gerektiğini vurguladı. Karl Heinz Feldkamp, Sivasspor'a özellikle değinmek istediğini belirterek, ''Gelişmelere göre onların alacağı 3 puan, bu ekibi ikinciliğe oturtuyor. Bununla birlikte Sivasspor da Fenerbahçe'nin önünde. O yüzden, tabii ki Fenerbahçe'yi hiçbir zaman önemsemiyor anlamında söylemiyorum ama Sivasspor gibi kulüplerin bu çıkışlarında onlardan da bahsedilmesi, ortaya koydukları performansı takdir etmek gerekir'' şeklinde konuştu.

27.09.2007


 

G.Saray Ümit'e güveniyor

Süper Ligde bu sezon 4 golü bulunan Ümit Karan, Beşiktaş derbisi öncesinde takımının gol yollarında en güvendiği isim. Lig kariyerindeki 100. golü Beşiktaş'a atan Ümit Karan, G.Birliği forması giyerken de Beşiktaş'a karşı 4 defa gol sevinci yaşadı.

Turkcell Süper Lig'de 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi, sarı-kırmızılı takımın gol yollarında en güvendiği isimlerin başında Ümit Karan geliyor. Ligde bu sezon geride kalan 6 haftada 4 gol atarak, Hakan Şükür ile birlikte takımının en golcü ismi olan Ümit Karan, derbi öncesi takımının forvetinde en güvendiği isim durumunda bulunuyor.

31 yaşındaki Ümit, bu sezon ligde geride kalan 6 maçta toplam 439 dakika forma giydi. Deneyimli futbolcu, özellikle son Kasımpaşa maçında attığı mükemmel rövaşata golüyle takımına galibiyeti getiren isim oldu. Ümit, ligdeki son 3 maçta da boş geçmedi ve Vestel Manisaspor (2-2), Konyaspor (6-0) ve Kasımpaşa (1-0) filelerini 1'er kez havalandırdı. Ümit özellikle, takımının 1-0 kazandığı Bursaspor ve Kasımpaşa maçlarında galibiyeti getiren isim oldu.

Ümit Karan, Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a geçen sezon 2 gol attı. Ligin ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçta penaltıdan attığı golle takımını 1-0 galibiyete taşıyan Ümit Karan, aynı zamanda bu maçta Türkiye'deki lig kariyerinde 100. gole imza koymuştu. Ümit Karan ayrıca, devre arasında Antalya'da düzenlenen Efes Pilsen Cup turnuvasında normal süresi 1-1 biten maçta Galatasaray adına gole imza koyan isim oldu.

Bu arada Ümit'in, Gençlerbirliği forması giyerken Beşiktaş'a 3 lig maçında toplam 4 golü bulunuyor. Ümit, 1996 yılında başladığı Türkiye'deki futbol kariyerinde şimdiye dek Gençlerbirliği, Galatasaray ve 3 sezon önce kiralık olarak forma giydiği Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor takımlarında lig maçlarında toplam 120 gol attı.

83 yıllık rekabette ilk defa seyirci yok

Galatasaray ile Beşiktaş'ın Cumartesi günü yapacakları derbi maç, tarihe geçecek. Galatasaray'ın geçen sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynatılacak karşılaşma, ezeli rekabetin 83 yıllık tarihinde yerini alacak. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 20 galibiyetiyle başlayan 83 yıllık rekabette, geride kalan 318 maçın hiçbiri seyirciden yoksun oynanmadı.

27.09.2007


 

Taraftar, F.Bahçe'yi ligde ciddi bulmuyor

Fenerbahçe'nin, lig maçlarında ortaya koyduğu eleştirilen performansının nedenlerini taraftarlar da tartışıyor.

Fenerbahçe taraftar sitesi ''www.antu.com''da devam eden ankette, taraftarlar çoğunlukla takımın Avrupa kupası maçlarındaki ciddiyeti, lig maçlarında göstermediği fikrinde birleşti.''Sizce futbol takımımız Avrupa maçlarındaki ciddiyeti ligde gösteriyor mu?'' şeklindeki soruya verilen cevapların yüzde 82.19'i ''Hayır'' yönünde olurken, ''Evet'' seçeneği yüzde 17.81 oy aldı.

27.09.2007


 

Sivasspor'a 122 bin YTL yardım toplandı

Sivas Valiliği öncülüğünde başlatılan ''Sivasspor'a Yardım Kampanyası'' çerçevesinde bugüne kadar 122 bin 500 YTL bağış toplandığı bildirildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, valilik öncülüğünde 1 Ağustos 2006 tarihinde başlatılan ''Sivasspor'a Yardım Kampanyası''nda bugüne kadar 122 bin 500 YTL'lik bağış sağlandığı, kampanyanın 1 yıl daha uzatıldığı belirtildi.

27.09.2007


 

Marsilya'nın patronu Gerets

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'ndaki rakiplerinden Fransa'nın Olimpique Marsilya takımının yeni teknik direktörü, Galatasaray'ın eski çalıştırıcısı Belçikalı Eric Gerets oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, menajer Albert Emon'un görevine son verildiği bildirilirken, Eric Gerets'in takımın başına getirildiği duyuruldu. Geçen yıl Marsilya'nın Fransa Ligi'ni Lyon'un ardından 2. sırada tamamlamasını sağlayan ve takımını Şampiyonlar Ligi'ne sokan Emon, takımın ligde oynadığı son 4 maçın 3'ünü kaybetmesi üzerine şimşekleri üzerine çekmesine karşın, Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nun açılış maçında geçen hafta Beşiktaş'ı 2-0 yenerek lige iyi bir başlangıç yapmıştı

27.09.2007


 

Schalke'yi Halil uçurdu

Alman 1. Ligi (Bundesliga) 7. hafta karşılaşmalarında MSV Duisburg'u deplasmanda 2-0 yenen FC Schalke 04'ün ilk golünü, karşılaşmanın 3. dakikasında milli futbolcu Halil Altıntop kaydetti.

Maçın 75. dakikasında Kevin Kuranyi'nin attığı ikinci gol ile FC Schalke 04 sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Günün diğer karşılaşmalarında Hamburger SV deplasmanda Borussia Dortmund'u 3-0, FC Rostock da deplasmanda Hertha BSC Berlin'i 3-1 yendi.

27.09.2007


 

Dereli ve Çakır'a millî maç

UEFA Hakem Komitesi, Türk hakemlere ekim ayında oynanacak 2008 Avrupa Şampiyonası elemeleri ve Ümitler Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında görev verdi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, UEFA Hakem Komitesi'nin FIFA kokartlı hakemlerden Selçuk Dereli'ye 13 Ekim, Cüneyt Çakır'a da 17 Ekim'de oynanacak Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarında görev vereceği bildirildi.

27.09.2007


 

G.Birliği'nin başına Stumpf geldi

Gençlerbirliği, Alman teknik adam Reinhard Stumpf ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Gençlerbirliği Kulübü yöneticisi Kadir Aksoy katıldı. Aksoy, imza töreninde yaptığı açıklamada, teknik direktörleri Fuat Çapa'nın kendi isteğiyle istifa etmesi sonucunda Reinhard Stumpf ile anlaşmaya vardıklarını belirterek, ''Reinhard Stumpf ile görüştük. Kendisi bize ekibini kendisinin kuracağını söyledi. Biz de bunu olumlu karşıladık. Sadece kaleci antrenörünü bizim bulmamızı istedi. Gençlerbirliği hedefleri olan bir takımdır, bu hedeflere de Stumpf hocamızla ulaşacağımıza inanıyoruz'' dedi.

27.09.2007


 

Sorunlar bitmiyor

Malatyaspor'da futbolcular adeta isyanlarda. Sahipsizlik takıma Kartalspor önünde ilk mağlubiyeti tattırdı. Kartalspor dolu dizgin yoluna devam ediyor. Alkışları hak ederek... Elazığspor'da kriz tam anlamıyla devam ediyor. Bütün Anadolu takımlarının içinde bulunduğu maddi kriz Gakgoşlar'da da var. Ekonomik sıkıntı sahadaki futbolculara da olumsuz yansımakta. Akabinde bol gollü mağlubiyetlerin tedbir alınmadığı takdirde devamı gelecektir düşüncesindeyim..

Bu hafta TFF 1. Liginde 39 gol atılırken Erciyes, Samsun ve Sakarya maçları en gollü maçlar olarak göze battı. Samsun-Ordu maçı 7-5'lik skorla son yılların en gollü maçı oldu. Samsun son haftalarda almış olduğu galibiyetlerle 8 puanla 8. sıraya yerleşti. Süper Lige yükselmede en büyük adayı olduğunu gösterdi..

Mardin geçen seneki gibi kriz üstüne kriz yaşamaya devam ediyor. Elazığ yine öyle. Keza iyi giden bir Malatya sahibi çıkmayan bir takım. İşte Anadoluda bu sorunlar hiç bitmez. Neden mi? Kalıcı projeler üretmeleri lazım kulüplere. Gelir getirici...

Said YALÇIN

27.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri