Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Laiklik vahiy mi ki tartışılamıyor

NTV’nin tartışma programı ‘Neden’de konuşan Prof. Dr Hayri Kırbaşoğlu, “Devlet dinden elini çekmeyi göze alamıyor. Çifte standart var, tutarlılık yok. Laiklik tanımının konuşulmasına bile karşı çıkıyor bir kesim. Nihayetinde bu vahiy değil ki! Kaldı ki vahyin anlamı bile tartışılyor artık” ifadelerini kullandı.


Açıklama, gürültü çıkaranlara cevap

Ekonomik ve Sosyal Konseyin sivil kanadını oluşturan sekiz sivil toplum örgütünün “yeni anayasa” ile ilgili açıklamasının bazı medya organları tarafın

Gerginliği oluşturan başörtülüler değil

Şişli’de başörtülü bir kıza sözlü ve fiziksel olarak saldırılmasıyla ilgili bir açıklamada bulunan Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Baş


  Anayasa sade, yalın, anlaşılabilir olmalı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kanbak, Kanbak,”1982 Anayasası askeri anayasa tamam da yenisi, ülkenin geleceğe dönük, önünü açacak, sade, yalın, anlaşılabilir olmalı” dedi.


  Arınç: Hedef insan odaklı bir anayasa

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Yapılmaya çalışılan şey, Avrupa Birliği ile ilişkilerimize uygun, temel hak ve özgürlükleri daha genişleten, millet odaklı, insan odaklı, demokratik bir anayasa’’ dedi.


  BM’de diplomasi atağı

62. Dönem BM Genel Kurulu toplantılarının açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dış İşleri Bakanı Ali Babacan toplantıya katılan yabancı devlet adamlarıyla görüşüp ülkeler arası ilişkileri ele aldılar.


  Meclis’te Öztürk’ler çoğunlukta

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 23. dönem 548 milletvekili arasından 8’i, ‘’Öztürk’’ soyadını taşıyor. ‘’Öztürk’’ün ardından ‘’Yılmaz’’, ‘’Çelik’’ ve ‘’Erdoğan’’ soyadları da çoğunlukta bulunuyor.


  AB’den Türkiye'ye mektup var

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), Türkiye tarafından Avrupa Sosyal Şartı’na konan çekincelerin kaldırılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’a birer mektup gönderdi.


  Cumhuriyet’te bomba paniği

Şişli’de bulunan Cumhuriyet Gazetesi’nin yaklaşık 20 metre ilerisindeki bir ağaca asılan sırt çantası, bomba imha ekipleri tarafından imha edildi. Sırt çantasında herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.


  Ortaöğretimde ikinci şans

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Tercihinde Yükselme” uygulaması sonucu kayıt hakkı kazandığı okula belirlenen tarihlerde kayıt yaptıramayan öğrenciler ile Anadolu meslek ve sağlık meslek liselerine kayıtları yeniden yapılması gerekirken çeşitli sebeplerle kayıtları yapılamayan öğrencilerin, 28 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yaptırabileceğini bildirdi.


  Dupont ve İTÜ’den işbirliği

Yapı sektörünün en önemli tedarikçilerinden DuPont, 21 Eylül – 06 Ekim 2007 tarihleri arasında İTÜ İç Mimarlık bölümünün üstlendiği ve Türkiye’de ilk kez düzenlenen IMIAD İstanbul Workshop 2007 ‘nin ana sponsoru oldu.


  Diyarbakır’da ekmek dayanışması

Diyarbakır Gazi Caddesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği, Dağkapı Semti’ndeki iki fırında “Askıda Ekmek” uygulaması başlattı.


  'Nezih Demirkent Basın Ödülleri' sahiplerini buldu

"Nezih Demirkent Basın Ödülleri", törenle sahiplerini buldu. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayındaki törende konuşan DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Arolat, Demirkent'in, ağabeyi, babası ve öğretmeni olduğunu, Türk basınında önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.


  Devletin zirvesine “Mavi Kod” ile sağlık takibi

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan gibi devlet büyüklerinin sağlık hizmetlerinin özellikle acil durumlarda görülmesiyle ilgili bazı ülkelerde uygulanan ‘’Mavi Kod’’ sisteminin Türkiye’de de yerleştirilmesi için çalışma başlattı.


  Irak ile terör mutabakatı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani ile yaklaşık 1,5 saat görüştü.


  Çanakkale’de 40 hektarlık orman yandı

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, küresel ısınma nedeniyle bu yıl yaşanan aşırı sıcağa rağmen, il genelinde başarılı bir yangın sezonu geçirdiklerini, 32 yangında 40 hektar alanın yandığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri