Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizci değil, üreten kazansın

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Ömer Burhanoğlu, ‘’Türkiye’yi faiziyle değil de üretim merkezi olarak cazip hale getirirsek, sıcak para kendini direkt yatırımda bulursa kalıcı olacaktır’’ dedi.


İş yapmak kolaylaştı

Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından hazırlanan ‘’İş Yapabilme 2008’’ raporunda, Türkiye’nin, iş ve yatırım ortamını iyileştir

Pamukta hayal kırıklığı

Çukurova yöresinde etkisini yitirmeyen aşırı sıcak ve poyrazın pamuk ekilen alanlarda yüzde 25 oranında ürün kaybına neden olduğu bildirildi.


  KÖYDES projesi 2008’de de sürecek

KÖYDES olarak bilinen ve içme suyu ve yolu olmayan köylerin altyapı yatırımlarının tamamlanmasını amaçlayan projeye bu yıl 2 milyar YTL kaynak ayrıldı. Kaynağın 1.5 milyar YTL’lik bölümü yedi ayda kullanıldı.


  Adıyaman’da AB destekli arıcılık projesi

Adıyaman’da, ‘’Arıcılığı Islah Projesi’’ kapsamında Avrupa Birliği’nden sağlanan destekle, hem üretilen bal miktarı hem de kalite arttı.


  Türk Telekom yurtdışında büyüyecek

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Türk Telekom’daki kamu payının halka arzının gelecek yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Doany, Oger Telecom’la birlikte Romanya ve Slovenya’da sabit hat yatırımı, Kazakistan’da da telekom özelleştirmesi ile ilgilendiklerini kaydetti.


  İkinci elde talep patlaması

Genel seçimlerin ardından piyasada yaşanan rahatlamayla birlikte ikinci el otomobil piyasasında adeta talep patlaması yaşandığı bildirildi


  Kıraç, yat üretmeye başladı

İnan Kıraç ve Claude Nahum’un 1998 yılında kurdukları ve Karsan’ın da çoğunluk hissedarı olan Kıraça Şirketler Topluluğu, Sirena Marine adında yeni bir şirket kurarak İtalya’nın en büyük motoryat üreticilerinden Azimut-Benetti Grubu için Azimut markasıyla tekne üretimine başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri