Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

HALTERİN ALTINDA KALDIK

Halter Federasyonu, dopingle mücadeledeki kararlılığı nedeniyle uluslararası federasyondan büyük övgü alırken, milli haltercilerin podyumlarda varlık gösterememesi hayal kırıklığı meydana getirdi. Milli halterciler Halil Mutlu ve Sedat Artuç'un numunelerinin pozitif çıkmasının ardından Uluslararası Halter Federasyonu'nun (IWF) Türkiye'yi 9 ay uluslararası organizasyonlardan men etmesiyle başlayan düşüş, Tayland'ın Chiang Mai kentinde yapılan Dünya Halter Şampiyonası'nda da devam etti.

Şampiyonaya toplam 15 sporcuyla katılan Türkiye, 69 kiloda mücadele eden Mete Binay ve 48 kiloda podyuma çıkan olimpiyat madalyalı Nurcan Taylan'ın kazandığı bronz madalyalarla şampiyonayı noktalarken, 2003 yılından sonra mücadele edilen ilk dünya şampiyonasında büyük hayal kırıklığı yaşattı. Türkiye, Dünya Şampiyonası'nda ilk 6 dereceye giremediği için gelecek yıl Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek olimpiyat oyunlarına takım halinde katılma şansını kaybetti.

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında bugüne kadar en başarılı spor dallarından biri olan halter, Tayland'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda son yılların en kötü sonuçlarını aldı. Dünya şampiyonasında kazandığı 2 bronz madalya ile erkeklerde 14'üncü, bayanlarda ise 15. sırada yer alan Türkiye, daha önceki şampiyonalarda özellikle elit sporcularının performansıyla madalya sayısını artırırken, şampiyona sonrası genel klasmanda da üst sıralarda yer alma başarısını gösterdi.

28.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  HALTERİN ALTINDA KALDIK

  PLATİNİ: Türk futbolu yeni bir kuşak bulmalı

  Beşiktaş derbide ‘dalya’ peşinde

  Gözler Hakan Şükür'de

  Derbinin hakemi Selçuk Dereli

  120 haftadır lider olamıyor

  F.Bahçe-A.Gücü

  Attan düşüp ölen jokey toprağa verildi

  Atalay'ın kararnamesi 4 yıl sonra imzalandı

  100 metrede dünya rekoru onaylandı

  Sürat teknesi yarışları başlıyor

  Boğaziçi Cimnastik Turnuvası start alıyor


 Son Dakika Haberleri