Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çok vakit kaybettik

TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, Türkiye’nin acilen normalleşme sürecine girmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, “Boş, kısır, anlamsız tartışmalarla zaman geçirme lüksümüz yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve genel seçimlerle harcadığımız zamanı geri kazanmak, problemler yumağına dönen ekonomiye neşter vurma vakti gelmiş, geçmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve 367 şartının tetiklediği genel seçimlerin Türkiye’nin beş ayına mal olduğunu belirten Yıldırım, “Türkiye’de gündem siyasetten bir türlü ekonomiye dönememiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi normal sürecinde tamamlandığı halde, medya ve bir takım mihraklar ortaya “Başörtüsü ve mahalle baskısı” kavramıyla yeni bir tartışma hediye etmişlerdir. Hükümetin 1980 Darbe Anayasası’nı değiştirme gayreti ise destekleneceği yerde, “Laiklik ve başörtüsü” tartışmalarına indirgenerek, çok önemli bir fırsat elimizden kaçmak üzeredir. Son günlerin popüler tartışma konusu “Türkiye Malezya olur mu?” sorusu ise anlamsız ve Türkiye’yi gerginliğe sürükleme niyetli boş bir gündem maddesidir. Türkiye, demokrasisi oturmuş, rejiminde hiçbir problem olmayan, bölge ülkeleri içinde demokrasisi parmakla gösterilen çağdaş bir ülkedir. Bu tartışmaları tetikleyenler bilmelidir ki, Türkiye’nin rejim sorunu yoktur. Bizim, bir an önce gerçek gündemimize dönmemiz ve ekonomiyi şahlandırmamız gerekmektedir. Türkiye ekonomisinin yüzde 95’ini sırtlayan KOBİ’lerin boğuştuğu sorunlar ortada dururken, insanlarımızın gelir düzeyinin nasıl artırılabileceği, sınıflar arasındaki farkların ortadan nasıl kaldırılacağı soruları bir kenarda beklerken, Türkiye’yi boş, kısır ve anlamsız tartışmalara mahkum etmek, abesle iştigalden başka bir şey değildir” diye konuştu.

Yıldırım, şimdiye kadar darbe anayasasının değiştirilmesi gerektiğini söyleyen, hükümetin bu yöndeki çalışmalarını anlamadan dinlemeden bu çalışmalara karşı çıkan çevrelerin Türkiye’ye gerginlik pompalamaktan başka bir şey yapmadıklarını kaydetti.

Yıldırım, şöyle devam etti:“Türkiye’nin akil adamları, akademisyenler, hukukçular Anayasa’nın değişmesi konusunda hemfikirdirler. Hükümetin, kendisine karşı çıkan çevrelerin de kafalarındaki soruları izale edecek bir tavır geliştirerek, kamuoyuyla yapılan çalışmaları paylaşarak yeni bir normalleşme sürecine girilmesini sağlaması gerekmektedir. Anayasa taslağının toplumun tüm kesimlerini kuşatan, herkesin, tüm sivil toplum örgütlerinin onayını alan bir konsensüs zemininde en kısa zamanda açıklığa kavuşturulmasını bekliyoruz. Dar bir çevrede ve toplumun zihnindeki sorulara cevap vermeyen bir anayasa taslağı, bu haliyle kabul edilse bile, önümüzdeki dönemde meşruiyeti hep tartışılır bir Anayasa olarak tarihe geçecektir”

Mehmet Yıldırım, Türkiye’nin bölgenin lider ülkesi olma potansiyelini en kısa zamanda hayata geçirmesi gerektiğini belirterek, “Kısır tartışmalarla vakit geçiren ülkeler, kendi iç gündemiyle değil gerginlik politikasına kurban ülkeler, lider ülke olamazlar. Türkiye, en kısa zamanda normalleşme sürecine girmelidir. Hükümetimizi, hükümetimizi etkilemeye çalışan mihrakları ve kafasındaki soru işaretleriyle kamuoyunu yanlış yönlendiren medyamızı aklı selime davet ediyorum” diye konuştu.

/ ANKARA

01.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bunlar da mahalle baskısı değil mi?

  Kemalizmle AB'ye giremezsiniz

  Çok vakit kaybettik

  Sami Selçuk: Başörtüsü yasak değil

  PKK vahşetine lânet yağdı

  Erdoğan: Zile bastık borsa coştu

  AKP'li Ergin: Referandum sonunda Gül, şimdiki gibi görevine devam edecek

  Canikli: Sol partiler samîmî olsun

  Meclis iş başı yapıyor

  Babacan’dan Kanadalı mevkidaşına sitem

  Şahin: Kanadoğlu muhatabım değil

  Dünya Çocuk Günü’ne şiddet gölgesi düştü

  Bayramda trene talep daha çok

  Barış gemileri geliyor

  Yıldırım Aktuna vefat etti

  Hafta ortasına kadar yağış yok

  Nüfusumuz 2050’de 96 milyon


 Son Dakika Haberleri