Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bunlar da mahalle baskısı değil mi?

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, karanlıktan beslenenlerin muhtemel bir mahalle baskısını bahane ederek özgürlükleri kısıtlama hakkını kendilerinde gördüklerini belirterek şöyle konuştu: “Soruyoruz; ikna odalarında yapılanlar mahalle baskısı değil miydi? Üniversiteye alınmayan kızlarımıza yapılanlar mahalle baskısı değil miydi? İmam hatip lisesi alerjisiyle bütün meslek liselilere getirilen katsayı engeli mahalle baskısı değil miydi? Ve bu mahalle bu yetkiyi hangi anayasadan aldı? Öyleyse hiçbir baskının yapılamayacağı bir anayasaya ihtiyaç var.”

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Sivil Anayasa tartışmaları gündemde. Sivil, askeri olmayan, medeni ve uygar demektir. Artık devlete göre insan anlayışından, insana göre devlet anlayışına geçmeliyiz. Başörtüsü yasağı, din öğretimi ve eğitiminin önündeki engeller kaldırılmalı, 4688 sayılı sendika yasamız grevli toplu sözleşmeli hale getirilmelidir” diye konuştu.

Gündoğdu, sendikanın verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SP Genel Başkanı Recai Kutan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bazı milletvekilleri ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının katıldığı iftar yemeğinde yaptığı konuşta, sendika olarak insanı, onun emeğini ve özgürlüğünü önemsediklerini, bunun için her türlü antidemokratik oluşum ve yaklaşımlara şiddetle karşı olduklarını söyledi. Şu günlerde sivil anayasa tartışmalarının yapıldığını söyleyen Gündoğdu, devlete göre insan anlayışından, insana göre devlet anlayışına geçilmesi gerektiğini söyledi.

BAŞÖRTÜLÜLERE UYGULANAN

MAHALLE BASKISI DEĞİL Mİ?

Yarasalar ışığı sevmez” diye konuşmasını sürdüren Gündoğdu şöyle konuştu: “Karanlıktan beslenenler olası bir mahalle baskısını bahane ederek, özgürlükleri kısıtlama hakkını kendilerinde görüyorlar. Soruyoruz, ikna odalarında yapılanlar mahalle baskısı değil miydi? Laikliğin merkezi olan Fransa’da bile okuyabilen ama kendi yurdunda üniversiteye alınmayan kızlarımıza yapılanlar mahalle baskısı değil miydi? İmam Hatip Lisesi alerjisiyle bütün meslek liselilere getirilen katsayı engeli mahalle baskısı değil miydi? Ve bu mahalle bu yetkiyi hangi Anayasa’dan aldı. Öyleyse hiçbir baskının yapılamayacağı bir anayasaya ihtiyaç var.

YA BÜROKRATİK OLİGARŞİ,

YA DA MİLLET İRADESİ

Bir diğer tartışmanında “Rektörler konuşsun mu konuşmasın mı?” olduğunu söyleyen Gündoğdu, “Konuşunca; ya ordu göreve pankartının altına giriyorlar, ya katsayı engeli getiriyorlar, ya başörtüsünü yasaklıyorlar, ya 367 dayatmasına destek oluyorlar, ya anamuhalefet partisinin kürsüsünden millete meydan okuyorlar. Ya da koltuklarını cumhuriyetin kalesi ilan ediyorlar. Batı’daki meslektaşları ise bilimle, bilimsel makaleyle, patent üretimiyle, özgürlüklerle ve ülkelerinin kalkınmasıyla meşgul oluyorlar. İktidarın önünde iki seçenek var: Bürokratik oligarşinin güdümüne girmek, ya da 27 Nisan’daki dik duruşlarında olduğu gibi milletin idaresini hakkıyla temsil etmek. Mazeret yok, milletin beklentilerine cevap vermeye devam” dedi.

Ahmet TERZİ / ANKARA

01.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bunlar da mahalle baskısı değil mi?

  Kemalizmle AB'ye giremezsiniz

  Çok vakit kaybettik

  Sami Selçuk: Başörtüsü yasak değil

  PKK vahşetine lânet yağdı

  Erdoğan: Zile bastık borsa coştu

  AKP'li Ergin: Referandum sonunda Gül, şimdiki gibi görevine devam edecek

  Canikli: Sol partiler samîmî olsun

  Meclis iş başı yapıyor

  Babacan’dan Kanadalı mevkidaşına sitem

  Şahin: Kanadoğlu muhatabım değil

  Dünya Çocuk Günü’ne şiddet gölgesi düştü

  Bayramda trene talep daha çok

  Barış gemileri geliyor

  Yıldırım Aktuna vefat etti

  Hafta ortasına kadar yağış yok

  Nüfusumuz 2050’de 96 milyon


 Son Dakika Haberleri