Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

BM’den tezkere açıklaması

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un, sınır ötesi operasyona izin veren TBMM tezkeresinden ‘’endişeli’’, ancak Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın ‘’Türkiye’nin Irak’ta her sorunu tartışmaya açık’’ olduğu yönündeki açıklamasından memnun olduğu bildirildi.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, ‘’Türkiye’de PKK’nın düzenlediği son saldırılar uluslararası toplum tarafından haklı bir şekilde kınandı’’ denildi. Açıklamada Genel Sekreter Ban Ki Mun’un ‘’Türk parlamentosu tarafından alınan kararın Türk ordusuna PKK hedeflerine karşı Irak’ta sınır ötesi operasyon düzenlemesine olanak vermesinden endişeli olduğu’’ belirtilerek Genel Sekreterin tüm tarafları bu hassas durumda itidale dâvet ettiği belirtildi. Sözcülük açıklamasında Genel Sekreter Ban’ın, Dışişleri Bakanı Babacan’ın (Türkiye’nin Irak’taki her sorunu tartışmaya açıktır) yönündeki ifadelerden memnuniyet duyduğu da vurgulandı.

Açıklamada ‘’Genel Sekreter, Irak Hükümetini ve Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimi, Irak topraklarının Türkiye’ye karşı sınır ötesi saldırılarda kullanılmamasını sağlamaya çağırmaktadır’’ denildi.

Bu arada, BM Genel Sekreteri Ban’ın siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe gazetecilerin konuyla ilgili bir sorusu üzerine, ‘’Aslında konuyla ilgili ilk sorun Türkiye’ya karşı terör saldırıları düzenleyen PKK teröristlerinin bulunması. Bu kötü bir durum ve bu durumu hem biz BM olarak hem de bütün uluslararası toplum defalarca kınadık. Bu sorunun hem Irak’ta hem de Türkiye’de durması için neler yapılabileceği konuşuluyor, bu sorunun halledilmesi gerek, çünkü insanlar öldürülüyor’’ dedi.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

21.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’da bomba gibi istifa

  ABD, PKK bağlantısını inkâr etti

  Pakistan'da yeni bir patlama

  BM’den tezkere açıklaması

  Babacan, Herat’ta bölgesel toplantıya katıldı

  ‘Dr. Kelly intihar etmedi, öldürüldü’

  İngiltere’de hapishaneler dolmuş gibi


 Son Dakika Haberleri