Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Babacan, Herat’ta bölgesel toplantıya katıldı

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakareci Ali Babacan, Ekonomik İşbirliği Örgütü üyesi ülkeler arasındaki ticaretin gelişmesinin, bölgede ekonomik işbirliği ve kalkınmada çok önemli roller oynayacağını söyledi.

Afganistan’ın Herat kentinde yapılan Ekonomik İşbirliği Örgütü 17. Bakanlar Konseyi toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Babacan, örgüt üyesi ülkeler arasında ekonomi ve kalkınma konusundaki işbirliği görüşmelerinin sıklıkla yapılmasının önemine değindi. Babacan, üye ülkeler arasındaki bu ilişkilerin, bölge ülkeleri arasındaki ekonomi ve kalkınma konularında yeni fırsatlar doğuracağını belirtti.

Toplantı için özel olarak programında değişiklik yaparak Lübnan’dan doğrudan Herat’a gelen Babacan, burada Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta tarafından çok samimî bir şekilde karşılandı. Toplantının yapıldığı Herat’taki Belediye Konferans Merkezine alınan yoğun güvenlik tedbirleri altında gelen Babacan ve Türk heyeti, diğer delegasyonlarla birlikte toplantının açılış oturumuna katıldı.

Dışişleri Bakanı Babacan, toplantının açılış oturumunda yaptığı konuşmada, gelişmekte olan ülkelerin dünya ticaretinden aldıkları payın son yıllarda arttığını ve örgüte üye ülkelerin 2003 yılından bu yana yıllık yüzde 5 ticaret artışı sağladığını söyledi.

/ HERAT

21.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’da bomba gibi istifa

  ABD, PKK bağlantısını inkâr etti

  Pakistan'da yeni bir patlama

  BM’den tezkere açıklaması

  Babacan, Herat’ta bölgesel toplantıya katıldı

  ‘Dr. Kelly intihar etmedi, öldürüldü’

  İngiltere’de hapishaneler dolmuş gibi


 Son Dakika Haberleri