Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FENER'İN AVRUPA GECESİ

Temsilcimiz, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 3. maçında bugün deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile karşılaşacak. İngiliz Webb'in yöneteceği maç Philips Stadında saat 21.45'de başlayacak ve Star TV tarafından naklen ekrana gelecek..

35 BİN ATEŞLİ TARAFTARI VAR

Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nun lideri Fenerbahçe bugün PSV Eindhoven deplasmanında puan arayacak. 35 bin kişilik Philips Eindoven Stadında saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı İngiliz hakem Howard Webb yönetecek. Star TV maçı naklen ekrana getirecek. Fenerbahçe, G Grubu'nda oynadığı ilk maçta İtalya şampiyonu Inter'i İstanbul'da 1-0 yenmişti. Temsilcimiz gruptaki 2. maçında ise Moskova deplasmanında CSKA Moskova ile 2-2 berabere kalmıştı. Gruptaki durumunu çok etkileyecek 2 PSV Eindhoven maçlarının ilkinde Hollanda deplasmanında puan mücadelesi verecek Fenerbahçe, 7 Kasım'da ise PSV Eindhoven'i Kadıköy'de konuk edecek.

AVRUPA'DA 135. MAÇA ÇIKIYOR

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 135. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 134 maçta 43 galibiyet, 21 beraberlik ve 70 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 158 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 229 gole engel olamadı. Öte yandan temsilcimiz, Avrupa arenasında rakip sahalarda 69. maçını yapacak. Avrupa'da bugüne kadar çıktığı 68 deplasman maçında 12 galibiyeti bulunan ve 10 beraberlik, 46 yenilgi alan Fenerbahçe deplasmandaki son maçında (G) Grubu'ndaki rakiplerinden CSKA Moskova ile 2-2 berabere kalarak grupta liderliğe yükselmişti. Zico'lu F.Bahçe Avrupa'da başarılı Fenerbahçe Futbol Takımı, teknik direktörü Zico yönetiminde çıktığı 16 Avrupa kupası maçında 3 kez yenildi. Sarılacivertli ekiple ilk kez ''Devler Ligi''nde yer alan Brezilyalı çalıştırıcı, takımının Avrupa arenasındaki genel başarı düzeyine göre iyi bir performans ortaya koydu. Zicolu Fenerbahçe, 16 Avrupa kupası mücadelesinin 8'ini kazanırken, 5 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. 16 maçta rakip filelere toplam 33 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde de 17 gol gördü.

23.10.2007


 

Doğan Trabzon'u bıraktı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, görevinden istifa etti. Doğan, 3-2 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından yönetim ile bir araya geldiklerini belirterek, ''Karşılıklı olarak aynı niyette olduk ve yollarımızı ayırmaya karar verdik'' dedi.

Teknik direktörlük görevinden istifa eden Ziya Doğan, Trabzonspor'dan çok iyi izlerle ayrıldığını belirterek, ''Bir antrenör olarak her şeyimi verdiğimi düşünüyorum. Kulübün menfaatlerini her çalıştığım yerde her şeyin üzeninde tuttuğumu biliyorum. Onun için vicdanen rahatım'' dedi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Doğan, Trabzonspor'da göreve geldiğinde kulübün 25 oyuncuyu kadroya kattığını, Trabzonspor'u bıraktığından çok farklı bulduğunu söyledi.

Doğan, takım olgusunu oluşturmanın zaman istediğini, bunun başlangıçta mutlaka sıkıntılı olduğunu belirterek, ''Geçen sezonun ikinci yarısında, devre arasında yaptığımız takviyelerle ilk defa takımın iskeletini oluşturmuştuk. İkinci yarıda çıkış yaparak, konum itibarıyla ligi iyi yerde bitirdik'' dedi.

Bu sezonda da lige iddialı başladıklarını, ama büyük şanssızlıklar yaşadıklarını belirten Doğan, şöyle devam etti: ''Bugünkü tablo olarak Trabzonspor iddialı. Bugün de iddiasının devam ettiği kanaatindeyim. 'Birlik olursanız, tek yürek olursanız takımı hedefe götürebilirsiniz' dedim. İnancım ilk günkü gibi devam ediyor. Bazı şansızlıklar yaşadık. Çok büyük kaoslardan çıkan bu takım başarılı. Sivas maçının 3 puanını koyduğunuzda liderle 5 puan fark var. O zaman çok karamsar olmamaları gerektiğini anlattık futbolculara. Şu bir gerçek, burada bulunduğum süre içinde mutlaka sıkıntı yaşadım, yönetim olsun, kendi aramızda olsun. Bunlar doğaldır. Bu sıkıntıları yönetici arkadaşlarımızla paylaştık.''

Doğan, gazetecilerin tazimatına ilişkin soruları üzerine ise ''Herkes 'Ziya Doğan sabırsız' diyor. Yaşanan sıkıntılar konusunda direnç gösterdim. Zaman zaman insanlar 'Ziya Doğan'ın tazminatı var' dedi. Bazen tazminatım olduğu yerde üstüne para verip gitmişimdir. Tazminat kağıt içinde kalır'' diye konuştu.

23.10.2007


 

Beşiktaş-Liverpool maçına Larsen

Beşiktaş ile İngiltere'nin FC Liverpool takımları arasında 24 Ekim Çarşamba günü oynanacak Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu 3. maçını Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Claus Bo Larsen yönetecek.

İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşmada Larsen'in yardımcılıklarını Bill Rene Hansen ve Anders Norrestrand yapacak. Biletler açık 50, VIP 450 YTL Beşiktaş'ın, İngiltere'nin FC Liverpool takımıyla Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda çarşamba günü oynayacağı maçın biletleri Biletix bayilerinde satışa çıktı. BJK İnönü Stadı'nda saat 21.45'te oynanacak karşılaşmanın bilet fiyatları VIP tribünlerde 450 ile açık tribünlerde 50 YTL arasında değişiyor.

23.10.2007


 

Galatasaray tekliyor

Turkcell Süper Lig'de 9. hafta, karşılaşmaları dün oynanan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Ankaragücü ile Sivasspor-Vestel Manisaspor maçlarıyla tamamlandı.

Lider Galatasaray, kendi sahasında cezası sebebiyle seyircisinden yoksun oynadığı karşılaşmada puan cetvelinin son sırasındaki Ankaraspor karşısında sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılar bu sonuçla kendi sahasındaki ilk puanlarını da kaybetmiş oldu. 0-0 beraberlikle sona eren maç sonrasında Galatasaray maç fazlası ve 21 puanla liderliğini sürdürmeyi başardı.

Ligin ikinci sırasında yer alan Beşiktaş, Trabzonspor ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada 2-0 geriye düşmesine karşın maçtan 3-2'lik sonuçla galip gelmesini bildi. Siyah-beyazlılar, 1 maç fazlasıyla 20 puanda kaldı. Lige kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe ise kendi sahasında Konyaspor'u 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek, puanını 16'ya yükseltti ve puan cetvelinde 4. sırada yer aldı.

TOPLU SONUÇLAR

Gençlerbirliği - Kayserispor : 1 - 1

İstanbul B.şehir Bld. - Kasımpaşa : 2 - 0

Çaykur Rizespor - Bursaspor : 2 - 0

Gaziantepspor - Denizlispor : 1 - 2

Trabzonspor - Beşiktaş : 2 - 3

Fenerbahçe - Konyaspor : 4 - 1

Galatasaray - Ankaraspor : 0 - 0

10. HAFTANIN MAÇLARI

26 Ekim Cuma: Kayserispor - Trabzonspor. 27 Ekim Cumartesi: Kasımpaşa - Fenerbahçe, Ankaraspor - Gençlerbirliği, Bursaspor - Gaziantepspor, Vestel Manisaspor - Gençlerbirliği OFTAŞ Spor. 28 Ekim Pazar: Beşiktaş - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Konyaspor - Sivasspor, Ankaragücü - Çaykur Rizespor, Denizlispor - Galatasaray.

Seyhan ŞENTÜRK

23.10.2007


 

Erman Toroğlu Kalli'ye ayıp etti

G.Saray lig sonuncusu Ankaraspor'a karşı ummadığı iki puanı bıraktı. Ankaraspor Aykut Kocaman'ın istifasının ardından sonra Hikmet Karaman'ı göreve getirdi. Bu değişikliğin belirgin olumlu etkisini G.Saray karşısında gördük. Hem taktiksel olarak hemde mücadele olarak dişli bir başkent takımı izledik. Aldıkları puanı da mücadeleleriyle hak ettiler.

G.Saray kötü oynayarak mı puan kaybetti diye düşünülürse, hayır diyebiliriz. G.Saray futbol olarak doyurucuydu. Eksik olan goldü. G.Saray iyi pas yapıp, iyi mücadele etti. Ancak rakip Ankaraspor, maçın sonuna kadar dirençli kalınca golü bulamadı. Hikmet Karaman Lincoln'e Hürriyet'i yapıştırınca, G.Saray'ın gol yollarındaki anahtar oyuncusı etkili olamadı. Yakalanan gol pozisyonlarında Ümit ve Hakan son derece beceriksizdi. Devre arasında G.Saray'ın gol yollarında etkili bir isim transfer etmesi gerekir. Nonda henüz devamlı oynamadığı için, sonradan girdiği maçlarda fazla etkili olamıyor.

Maçtan sonra Lig TV yorumcusu Erman Toroğlu, G.Saray teknik direktörü Kalli hakkındaki iddiaları çok yakışıksızdı. Kalli terörle ilgili soruya "Ben bu soruları yersiz ve itici buluyorum, savaş ve terör kötü konular" mealindeki sözünü Toroğlu'nun "silah satan, para yardımı yapan onlar " diye yorumlaması hiç doğru değildi. Neden herkes potansiyel düşman olarak kabul ediliyor anlamak mümkün değil. Toroğlu, sezon başı Boluspor'la yapılan hazırlık maçından önce Kalli'ye sevgi gösterilerini orada görmeliydi. Ve bu maçı G.Saray, Kalli'nin Bolu'ya özel sevgisinin isteğiyle oynandığı söylenmişti.

Kalli gibi Alman olan, eski taknik direktör Derwal de bir Türkiye aşığıydı. Ülkemizden dışarıda çeşitli defalar övgüyle söz etmesi ülkemizin propagandasını yapmanın etkili ve karşılıksız bir yoluydu. Dünyaya vedasında, cenaze törenine onlarca Türk'ün katılıması Almanları hayli duygulandırmıştı. Bir insanın ne dediğini tam anlamada onu yargısız infaz etmek hiçte hakkaniyetlice değil. Umuyorum sayın Toroğlu bu hataları tekrarlamaz.

[email protected]

Said OKUR

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri