Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasalar telâşlı

Kuzey Irak’a askeri operasyon endişelerinin etkisi ile dolar yükselişe geçti. Bankalararası piyasada dolar kotasyonları dün sabah 1,24 YTL’nin üzerine çıktı. 1,22 YTL’den açılan dolar 1,2430 YTL’ye kadar yükseldi. Daha sonra hafif gerileyen dolar 1,23 düzeyine indi.


Vergide 7.1 milyarlık sapma

Bu yılın tümündeki vergi tahsilatının, başlangıç hedefinin 7.1 milyar YTL altında kalacağı anlaşıldı. Hükümet, 2007 bütçesinde toplam 158 milyar 153 m

Özelleştirmeden 11.8 milyar YTL bekleniyor

Özelleştirmenin 2008’de de bütün hızıyla süreceğini açıklayan hükümet, önümüzdeki yıl yapılacak satışlar ve halka arzlardan 11.8 milyar YTL gelir hede


  Nükleer enerjide Çernobil korkusu

Nükleer Enerji Mühendisi Gül Göktepe, nükleer enerji karşıtlarının Çernobil’den çok etkilendiklerini ve korktukları için bu enerjiyi kabul etmediklerini söyledi.


  Irak’ın elektriği kesilebilir

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Irak’a elektrik satışı konusunda, ‘’hassas bir dönemde bulunduğumuz için konuyu değerlendiriyoruz’’ dedi.


  4 bin 500 kişiye yeni iş kapısı

Merkezi Bodrum’da bulunan, turizm, hayvancılık, su ürünleri, paketleme ve inşaat sektöründe, biri İtalya’da olmak üzere bünyesindeki toplam 16 şirketle faaliyetini sürdüren Kılıç Holding, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş’a alabalık, çupra ve levrek üretimi ile yem sanayisinde toplam 200 milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor.


  ‘Tavuk ayağı’ndan 15 milyon dolar

Kuş gribi hastalığının etkilerini üzerinden atan kanatlı eti sektörü, ihracatta atağa kalktı.


  MÜSİAD’tan 5. iletişim zirvesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) düzenleyeceği 5. İletişim Zirvesi, 27 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak.


  Çiftçinin yağmur sevinci

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz, yağışların ekim yapılacak tarım alanlarına iyi geldiğini belirterek, ‘’Yağışlar buğday ekimini kolaylaştıracak’’ dedi.


  Tüketicinin güveni azaldı

Tüketici Güven Endeksi bu yılın Eylül ayında, bir önceki aya göre yüzde 1,16 azalarak, 97,11’e düştü.


  Motorine 5 YRK zam yapıldı

Motorinin litre fiyatına dündan geçerli olmak üzere 5 YKr zam yapıldı.


  Bütçe maratonu Perşembe günü başlıyor

Meclisin, bütçe maratonu bu hafta başlıyor. Geçen hafta TBMM’ye sunulan 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin görüşülme takvimi belirlendi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri