Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

OHAL de, sınırötesi de askerî gerekçeyle olur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınırötesi operasyon ve OHAL ilânı konusunda birileri istiyor diye adım atmayacaklarını belirterek, askerî şartlar oluştuğunda bunların yapılacağını söyledi. Erdoğan, “Terörle mücadele basit rant anlayışına indirgenmemeli, biz operasyon konusunda gerekeni yapar, bedeli neyse öderiz” dedi.


Halk demokrasi istiyor

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören anayasa paketi için Pazar günü yapılan referanduma katılımın yüzde 67 olarak gerçekleşmesi ve “evet” oylarını

Londra’da Olmert’le görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere’nin başkenti Londra’da İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile görüşecek. Görüşmede İran’ın nükleer programı ve İsra


  Gül, liderlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari’deki çatışmayla ilgili olarak Çankaya Köşkü’nde önceki gün yapılan terör zirvesinin ardından, dün, TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin liderleriyle görüştü.


  Halk sokaklarda, yetkililer uyarıyor

PKK saldırılarını protesto için sokağa dökülenlerden bazı grupların DTP binalarına saldırıları, kalabalık arasında provokatörlerin bulunduğu uyarılarına yol açtı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Hükümet Sözcüsü halkı soğukkanlı olmaya çağırdılar.


  STK’lar: Terörün bitmesi için yeni politikalar üretmeliyiz

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hakkari’deki terör saldırılarına tepki gösteren 13 sivil toplum kuruluşu adına yaptığı açıklamada, “Türkiye terörle mücadele edebilmek için artık dış politikasından ekonomisine kadar her alanda yeni politikalar benimsemelidir” dedi.


  Asıl olan bataklığı kurutmak

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, terör belâsından kurtulmak için Türkiye’nin, elinde bulunan kozları iyi değerlendirmesi gerektiğini bildirdi. Aslan, “Şehitlerimizin kanları elbette yerde kalmayacak. Ancak, tahriklere kapılmadan, dikkatli ve sağduyulu bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor” çağrısı yaptı.


  Yoksulluk kongresinde başörtüsü krizi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite kampüsünde düzenlenen “Küresel Yoksulluk” başlıklı kongreye misafir olarak dâvet edilen iki başörtülü bayanı içeri almadı.


  Halk oylamasında kesin sonuçlar bugünden sonra

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, halk oylaması sonuçlarına bugün saat 14.00’e kadar itiraz süresi bulunduğunu belirterek, önemli bir itiraz olmazsa bugünden sonra kesin sonuçları açıklayabileceklerini söyledi.


  Yaz saati uygulaması bu hafta sonu bitiyor

Yaz saati uygulamasına 25 Mart 2007 Pazar günü geçilirken, saatler 03.00’de bir saat ileri alınmıştı.


  Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç seçildi. Tülay Tuğcu’nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için bir süredir devam eden seçimler dün sonuçlandı. Kılıç, başkanlık görevini 4 yıl sürdürecek.


  Şensoy görevine döndü

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, ABD Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen Ermeni tasarısının ardından, istişarelerde bulunmak üzere çağrıldığı Ankara’dan Washington’a dönerek görevine başladı.


  Tüketim çılgınlığı ürkütüyor

KONYA - TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, “Çılgınca tüketmeye devam ettiğimiz sürece, dünyanın geleceğini parlak günler beklemiyor’’ dedi.


  Akbil’de 2 saatte 5 aktarma

Akbil kullanımındaki 90 dakikalık aktarma süresi, 2 saate çıkarılacak. İstanbul’da ulaşımda entegrasyon çerçevesinde, geçen yıl başlatılan tek bilet uygulamasındaki 90 dakikalık aktarma süresi, bugünden itibaren bütün toplu taşıma araçlarında 2 saate çıkarılacak.


  Eğit-Bir, eğitimde başarıyı arttıracak

Yeni Eğitimciler Derneği İstanbul Şube Başkanı Naci Tepir, yeni dönemde eğitim ve öğretimin her alanında başarıyı arttıracak çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.


  TCDD'nin umudu hızlı tren

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), yolcu taşımacılığında yüzde 2’ler düzeyindeki payını artırmada umudunu hızlı trene bağladı. İspanyol demiryollarının yolcu taşımacılığındaki yüzde 3 dolayındaki payını hızlı trenlerin devreye alınmasıyla yüzde 15’lere çıkarması TCDD için umut oldu.


  Suudi Kral bilim üniversitesi kuruyor

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Kızıldeniz kıyısında, dünyanın en büyük üniversitelerinden birinin temelini attı.


  Şehirlerin ısısı suçu da arttırıyor

Yüksek katlı binaların fazla olduğu, ısı adasının çok yoğun olduğu bölgelerde suç oranlarının arttığı bildirildi.


  Sigarayı bırakamıyoruz

Gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunu olan kalp ve damar hastalıkları, ülkemizin de en büyük sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Buna rağmen en önemli tetikleyicisi sigaradan kurtulamıyoruz.


  Kablo devri sona eriyor

Mikroelektronik teknolojisinde önemli gelişmelere kapı açması beklenen ve Türkiye’nin nanoteknoloji alanında yönettiği tek AB 6. Çerçeve projesi olan ‘’SEMİNANO’’ sonuçlandı. Proje, kabloların sağladığı pek çok işlevi çok daha yüksek hız ve kapasitedeki ışığa bırakacak teknolojinin yolunu açtı.


  PTT, 167 yaşında

Posta ve Telgraf Teşkilâtı’nın (PTT) 167. kuruluş yıldönümü çeşitli faaliyetlerle kutlanacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri