Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail Gazze’yi boğuyor

Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi’ni geçen ay “düşman toprağı” ilan eden ve giriş kapılarını kapatarak, sadece insani yardım malzemelerinin geçişine izin veren İsrail, söz konusu karar çerçevesinde öngördüğü ekonomik yaptırımlarını uygulamaya geçiriyor.

İsrail güvenlik yetkilileri, devam eden Kassam roketi saldırıları karşısında değerlendirme toplantısı yaparak, Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda uygulanabilecek yaptırımların listesini hazırladı. Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, “Çok açıktır ki, Gazze’nin elektriğini ve fuel oil sevkiyatını kesme durumundayız” dedi.

Vilnai, İsrail’den verilen elektriği birkaç hafta içinde önemli ölçüde azaltacaklarını söyledi.

Savunma yetkilileri, Güney Bölgesi komutanlığı ve (Filistin) Topraklarındaki Hükümet faaliyetleri Koordinatörünün de katıldığı toplantıda alınan kararların, Savunma Bakanı Ehud Barak tarafından onaylanmasının beklendiği bildirildi.

Barak’a sunulan öneri paketi kapsamında, İsrail ile Gazze arasındaki 5 elektrik hattından birinin, gece veya gündüz, 2 saat süreyle kapatılması öngörülüyor. Kapatılacak elektrik hattının, özellikle Gazze Şeridi’nin kuzeyinde, Kassam roketlerinin fırlatıldığı, Hamaslı Belediye başkanının denetimindeki Beyt Hanun kasabasını etkileyeceği belirtildi.

Önlemler arasında Gazze Şeridi’ne verilen suyun kesilmesi henüz yer almıyor.

Bir üst düzey savunma yetkilisi de roketler atıldığı takdirde, bunun bedelini Filistinlilerin ödeyeceğini kaydederek, İsrail’e Kassamlar düşerken Gazze’de yaşayanların serbestçe hayatlarını sürdüremeyeceklerinin gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Önlemler arasında bölgeye benzin sevkıyatının durdurulması da var. Bir savunma yetkilisi, Jerusalem Post gazetesine yaptığı açıklamada, günlük yaşamı önemli ölçüde etkileyecek ve araçların durmasına neden olacak benzin sevkıyatı kesintisinin, Filistinlilerin araçlarına binmeden önce iki kez düşünmek zorunda kalmalarını sağlayacağını söyledi.

Ancak ambulanslarda ve belediye temizlik araçlarında kullanılan dizel benzinin sevkıyatının sürmesi öngörüldü.

Savunma yetkilisi, insani kriz yaratmak istemediklerinin altını çizerken, “Ancak Filistinlilere net bir mesaj göndermek istiyoruz, roket saldırılarına daha fazla müsamaha edemeyiz” dedi.

/ KUDÜS

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokratlar Bush’u suçluyor

  Beyaz Saray’dan istihbarat yardımı teklifi

  Lagendick: PKK Kürtlere de zarar veriyor

  İsrail Gazze’yi boğuyor

  Ermeni tasarısı erteleniyor

  Portekiz: Türkiye kilit ülke

  Çin uzay silâhı mı deneyecek?


 Son Dakika Haberleri