Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Yeni Asya Neşriyat TÜYAP Kitap Fuarında okuyucularını bekliyor

Yeni Asya Neşriyat, 27 Ekim-4 Kasım arasında düzenlenen 26. TÜYAP Fuarında kitap severleri bekliyor. Yeni Asya Neşriyat Satış ve Pazarlama Müdürü Faik Altun, birçok yenilikle fuarda yer alacaklarını söyledi.

Ramazan ayında Ankara Kocatepe Camii ve İstanbul Sultanahmet Camii avlularında ziyarete açılan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarlarından sonra, Yeni Asya Neşriyat yarın da İstanbul Beylikdüzü TÜYAP 26. Kitap ve Kültür Fuarında okuyucularıyla buluşuyor. Yeni Asya Neşriyat Satış ve Pazarlama Müdürü Faik Altun, birçok yenilikle fuarda yer alacaklarını söyledi.

Daha önceki iki fuarı değerlendiren Altun, şunları söyledi: “Sultanahmet de, Kocatepe de yıllardır yapılan ve yerleşmiş fuarlar. Bu fuarlara dinîhassasiyeti yüksek, bilinçli okuyucular geliyor. Gelenlerin yüzde doksanı kitap için geliyor. TÜYAP Fuarı’nın ziyaretçi profili ise çok farklı. Bu fuara her kesimden insan gelmekle birlikte daha ziyade entelektüel ziyaretçiler gelmekte. Biz TÜYAP’ın bu ziyaretçi profilini de dikkate alarak daha modern ve daha farklı bir standla fuardaki yerimizi alacağız. Bu fuarda entelektüel kitaplarımız ön plana çıkacak.”

Faik Altun, Beylikdüzü TÜYAP Fuarından beklentilerini açıklarken fuarlarda yeni çıkan renkli, indeksli Risâle-i Nur Külliyat, Cevşen ve tesbihatların yanı sıra Yeni Asya Neşriyat, Can Kardeş, YASEM ve ASPAS, Risâle-i Nur Enstitüsü Yayınlarının kitapları ile Köprü, Bizim Aile, Genç Yaklaşım ve Can Kardeş dergilerinin de satışa sunulacağını kaydetti.

Altun, ayrıca, Yeni Asya Prodüksiyon’un sesli risâle CD ve kasetlerinin de stantlarında yer alacağını bildirdi.

Altun’un verdiği bilgiye göre, Yeni Asya Prodüksiyon’un titiz ve uzun bir süre emek harcayarak hazırladığı 9 CD, 1 kaset ve 1 kitaptan oluşan Bediüzzaman ve Risâle-i Nur’u alanlatan “Bediüzzaman ve Risâle-i Nur” seti ilk defa TÜYAP Fuarında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

YENİ TANZİM RİSÂLE-İ NURLAR

Altun, fuarda Yeni Asya Neşriyat’ın çıkardığı, piyasada emsali olmayan, renkli, indeksli Risâle-i Nur Külliyatının büyük ilgi görmesini beklediklerini kaydetti.

Söz konusu Külliyat hakkında bilgi veren Altun, “Bu Risâlelerimiz iki renk. Ayrıca bu yeni külliyat hazırlanırken ortaokul 8. sınıf öğrencisi esas alındı. Kelimeler o seviyedeki bir çocuk dikkate alınarak hazırlandı. Aynı zamanda yeni külliyatımızda indeksimiz var. Diğer yayınevlerinin kitaplarındakinden daha geniş bir indeks. Bunlardan başka, yeni külliyatımızda öncekilerde olduğu gibi sayfa altlarında âyet ve hadis mealleri var” şeklinde konuştu.

Yeni Asya Neşriyat olarak hazırladıkları yeni Risâle-i Nur Külliyatında bir de “Tarihsel gelişim ve ve olaylar içinde Bediüzzaman Said Nursî” adlı bölüm bulunduğuna dikkat çeken Altun, bu tarih cetvelinde kronolojik bir sıralama halinde Bediüzzaman’ın hayatında, Türkiye’de ve dünyada olanlar hakkında mukayeseli bilgiler bulunduğunu dile getirdi.

ARTIK RİSÂLE-İ NUR’U ANLAMAK DAHA KOLAY

Altun şunları söyledi: “Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin eserleri telif ederken hem Türkiye’deki, hem de dünyadaki gelişmeleri göz önünde bulundurduğunu görüyoruz. O zaman teknoloji yok, televizyon yok, basın bu şekilde gelişmemiş. Buna rağmen Üstad Bediüzzaman Said Nursî’deki bakış müthiş. Biz de her eve bir külliyat girsin, bu eserlerden herkes istifade etsin diye yeniden düzenledik. Daha önce altı bin sayfa olan külliyat, şimdi on iki bin üç yüz sayfa. Bu ek çalışmalarla iki misline çıktı. Artık Risâle-i Nur’u anlamak daha kolay hale geldi.”

“Biz şu an Risâle-i Nur Külliyatı okuyucu taleplerinin yüzde 60-70’ini karşılıyoruz” diyen Faik Altun, şöyle devam etti: “Yeni tanzim Risâle-i Nur Külliyatının büyük boyu takım olarak tamamlanmıştı. Orta boy takım ise sırayla basılıyor. Orta boy baskımızın 5. kitabı olan Tarihçe-i Hayat ilk defa TÜYAP’da sergilenecek. Orta boy Risâle-i Nur takımını baskısını 2008 Şubat ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Baskımız tamamlanınca yeni bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz.”

Fuarında ziyaretçilere özel indirimler yapacaklarının müjdesini veren Altun, “Okuyucularımızı İstanbul Beylikdüzü TÜYAP 26. Kitap ve Kültür Fuarına mutlaka bekliyoruz. Onlara sürprizlerimiz olacak” dedi.

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR HANGİLERİ?

Yeni tarz külliyatın Yeni Asya Neşriyat için “büyük bir avantaj” olduğunu vurgulayan Altun, külliyat haricinde başka yeniliklerinin de bulunduğunun altını çizdi. Bu yenilikleri “Yeni Asya Neşriyat olarak da bazı temel eserler yayınladık. Meselâ Kadın İlmihali. Piyasada buna benzer kitaplar çok az yayınlandı” sözleriyle aktaran Altun, fuarda sergilenecek ses getireceğini umdukları bazı kitapları ve yayınevlerini şöyle sıraladı:

Yeni Asya Neşriyat: Bediüzzaman’ın talebelerinden Zübeyir Gündüzalp’ın hayatının en kapsamlı şekilde işlendiği kitap, “Zebeyir Gündüzalp,” Ahir zaman hadiselerinin yorumlandığı bir eser olan “Kıyamet Alametleri Yec’üc ve Mec’üc”, Asrımızın cihad anlayışının nasıl olması gerektiğini ortaya koyan orjinal bir eser olan “Kur’ân, Sünnet ve Risâle-i Nur Işığında Cihad”, AB üyeliğine hazırlanan Türkiye’deki sivil toplum baskı ve çıkar grupları ile sivil toplum kuruluşlarının ve basının Avrupa ile karşılaştırmalı bir şekilde irdelendiği çalışmalar olan AB Sürecinde Değişen Türkiye ile Kavşaktaki Türkiye kitapları.

Risâle-i Nur Enstitüsü Yayınları: “Risâle-i Nur’da Sivil Toplum”, “Risâle-i Nur’da İletişim”, “Risâle-i Nur’da Modelleme”

Can Kardeş Yayınları: Çocuklara hitap eden Bal Arısı Mini, Cennette Burak, Satıcı Çocuk ve Candan’ın Anıları.

YASEM Yayınları: Anne-babalara çocuk eğitimi konusunda yardımcı olmayı hedefleyen bir eser olan “Beni Anlayın.”

Beylikdüzü 26. TÜYAP. Kitap ve Kültür Fuarı yarın saat 12:00'de ziyarete açılacak. 27 Ekim- 4 Kasım tarihlerinde açık olan fuar her gün saat 11:00- 20:00 arasında ziyaretçilere açık. Fuar kapsamında söyleşiler ve imza günleri de düzenlenecek.

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

26.10.2007


 

Şanlıurfa'da Mevlânâ Sempozyumu başlıyor

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Şanlıurfa Mevlevihanesi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Mevlânâ ve Mevlevilik Sempozyumu bugün saat 09.00’da başlıyor.

HRÜ İlahiyat Fakültesi ile Şanlıurfa Mevlevihanesi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Mevlânâ ve Mevlevilik Sempozyumu bugün saat 09.00’da başlıyor.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Elmalı ile Sempozyum Basın Sözcüsü Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe’nin verdikleri bilgiye göre:

El-Ruha Otelinin salonlarında eş zamanlı olarak üç ayrı oturum şeklinde üç gün boyunca devam edecek olan sempozyuma 110 öğretim üyesi bildiri sunacak.

Başta Suriye, İran ve Azerbaycan olmak üzere yurt dışından 20 öğretim üyesinin iştirak edeceği sempozyuma; Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden 60, Harran Üniversitesinden de 30 öğretim üyesinin sempozyuma katılacağı ifade edildi.

Halka açık ve ücretsiz olarak takip edilebilecek sempozyuma katılacak olan misafir öğretim üyelerine, Urfa’yı tanıtıcı dokümanların takdim edileceği ve gezi programları düzenleneceği açıklandı.

UNESCO tarafından 2007 yılının Mevlânâ yılı olarak ilan edilmesi Sempozyumu daha anlamlı hale getirdiği belirtildiği gibi; bu programın Mevlânâ ve Mevlevilik’in doğru anlaşılması bakımından da önemli olduğu vurgulandı.

Mardin ve Hasankeyf başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 14. yüzyılda hüküm süren Artuklu Devleti tarihinin ele alınacağı I. Uluslararası Artuklu Tarihi Sempozyumu için hazırlıklar tamamlandı.

I. Uluslararası Artuklu Tarihi Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Özcoşar, ilkini geçen yıl düzenledikleri Uluslararası Mardin Sempozyumu’ndan sonra ikinci bir sempozyumla Mardin Valiliğinin destekleri ile Mardin ve çevresinde büyük iz bırakan Artuklu Devleti tarihini de bütün yönleriyle tanımak için bu şekilde bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Özcoşar, Mardin Valiliği tarafından son yıllarda dünyada yıldızı parlayan Mardin’in tarihini gün ışığına çıkarmak için başlattığı çalışmalar sonucunda sempozyumu düzenlediklerine dikkat çekti. Dr. Özcoşar, 25-28 Ekim tarihleri arasında üç gün sürecek Mardin Yay Grand Otel’de yapılacak I. Uluslararası Artuklu Sempozyumu’nun gerek işlenecek konular açısından gerek katılacak akademisyen ve sunacakları tebliğ bakımından büyük yankı uyandıracağını söyledi. Bu tarihî sempozyumun kentin turizm potansiyeline katkı sağlamanın yanında şehrin bilinmeyen ve gün ışığına çıkmayan yönlerini de ortaya çıkarması açısından önemli olduğunu anlatan Özcoşar, sözlerini şöyle tamamladı: “3 gün süre içinde Mardin’in tarihî, kültürü, arkeolojisini ortaya koyma fırsatı bulacağız. Bilim adamlarının sunacakları tebliğlerde Artuklu tarihini bulgularla değerlendirilecek, dünyanın dört bir yanından gelen bilim adamları 40 tebliğ sunacak ve dünya Mardin’i konuşacak”

Nihat ÇİÇEK

26.10.2007


 

Mevlânâ çizgi filmi dünya televizyonlarında

Konya Büyükşehir Belediyesince yapımı gerçekleştirilen Mevlânâ Çizgi Filmi’nin, gösterildiği dünya televizyonlarında büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, Mevlânâ Çizgi Filmi’nin, ülkemizden sonra dünya televizyonlarında da gösterime girdiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyada ilk kez yapılan Mevlânâ Çizgi Filmi’nin Hazreti Mevlânâ’nın doğduğu ay olan Eylül ayından itibaren dünya ülkelerinde de gösterime girdiğini ve büyük ilgi gördüğünü ifade eden Akyürek, açıklamasında şunları kaydetti:

‘’Hazırladığımız Mevlânâ Çizgi Filmi, Türkçenin yanı sıra İngilizce dublaj ve alt yazıyla Pakistan, Rusya, Güney Kore, Hindistan, Japonya, Amerika, Avustralya, Makedonya ve Bosna Hersek’te devlet ve özel televizyon kanallarında gösteriliyor. Ülkemizde ulusal kanallarda da gösterimi yapılan ve halen gösterime devam eden çizgi filme ilginin yoğun olduğunu televizyon yöneticileri bildiriyor ve yapılan sözleşmelerde verilen gösterim sayısının artırılması için talepte bulunuyorlar. Filme gösterilen ilgi, verilen emeklerin karşılığı olarak bizleri son derece memnun ediyor.’’

Akyürek, çizgi filmin ülkemizde halen Kanal 7, Samanyolu TV, TRT ve Yumurcak TV’de gösterilmekte olduğunu, filmin Konya’daki yerel televizyonlarda da gösterime başladığını bildirdi.

26.10.2007


 

’Baba’nın yönetmeninden barış dolu mesajlar

44. Antalya Altın Portakal Film Festvali Uluslararası Avrasya Film Festivali Uzun Metrajlı Film Yarışması’na ‘Youth Without Youth’ filmiyle katılan yönetmen Francis Ford Coppala, dünyaya barış mesajı verdi.

‘Baba’ serisinde olduğu gibi mafya ve savaş filmleriyle ön plana çıkan Coppala, şimdi bir savaş filmi çekmek istese barışı ön plana çıkaracağını söyledi. Coppala, Irak örneğini vererek, ‘Irak’ta bir film çekmeyi düşünsem barış ön planda olurdu” dedi. Coppala’ya basın toplantısından sonra onur ödülü takdm edildi.

Altın Portakal için bir günlüğüne Antalya’ya gelen 88 yaşındaki efsanevi yönetmen Francis Ford Coppala, Hillside Su Otel’de basın toplantısı yaptı. Yaklaşık 8 yıldır film çekmediğini belirten Coppala, “Benim ortalarda görünmemem, çalışmıyor olmam anlamına gelmez. İnsanlar hep aynı filmleri görmekten yorgun hissediyorlar. Alışılmışın dışında film çekmek gerekiyor. Onun için beklemek lâzım. İnsanlar sizi gelecekte de görmek ister ve yaptığınız sıradışı filmin ilgi çekici olduğunu düşünürler” dedi.

İnsanların kalbine işleyebilecek film çekmeyi hayal ettiğini anlatan usta yönetmen, dünya ya barış mesajı verdi. Şu an iç savaşın devam ettiği Irak’ta bir film çekmek istese kesinlikle barışı ön plana çıkaracağına dikkat çeken Coppala, “Bir savaş filmi çekmek istesem ya da çeksem barışcıl unsurları ön plana çıkarırım. Mesela savaş ortamında küçük bir aileyi ele alırdım, bu aileye hiç bir şey olmazdı. Savaş filmine böyle güzel şeyler eklerdim” diye konuştu.

26.10.2007


 

İpek Yolu yarışmalarına yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘’2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’’ kapsamında düzenlenen ‘’Ulusal Kısa Film ve Ulusal Belgesel Film Yarışmaları’’nın başvuru sürelerinin, yoğun ilgi sebebiyle 1 Kasıma kadar uzatıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 7-13 Aralık tarihlerinde düzenlenecek festivalin, özel film gösterimlerinin yanı sıra ‘’Ulusal Kısa Film’’ ve ‘’Ulusal Belgesel Film’’ başlıklı iki yarışmasına ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Belgesel ve kısa film yapımını özendirmek, sektörün gelişimine katkıda bulunmak ve yeni sinemacıları destekleyerek sinema emekçileriyle bütünleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaların genç sinemacılardan yoğun ilgi gördüğüne işaret edilen açıklamada, bu sebeple yarışmaların başvuru sürelerinin uzatıldığı ve son katılım tarihinin 1 Kasım olarak belirlendiği kaydedildi. Yarışmalara katılacak yapımlarda 1 Aralık 2006 tarihinden sonra hazırlanmış olma şartı aranıyor. ‘’Sinematürk’’ dergisi ile ortaklaşa düzenlenecek ‘’Ulusal Kısa Film Yarışması’’nda, konu sınırlamasının bulunmadığı belirtilirken, yarışmaya katılacak filmlerin sürelerinin 20 dakikadan fazla olmaması, filmlerin mini DV, Betacam SP, ‘’High Definition’’ ve DVD ile çekilmiş ya da bu formatlara aktarılmış olması gerekiyor.

‘’Ulusal Kısa Film Yarışması’’nda en iyi filmin, 8 bin YTL para ödülü ve ‘’Altın Karagöz’’ heykeli ile ödüllendirileceği festivalde, ‘’Ulusal Belgesel Film Yarışması’’nın birincisine ise 5 bin YTL para ödülü ve ‘’Altın Karagöz’’ heykeli verilecek.

2. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamındaki yarışmalara katılmak isteyen sinemacılar ‘’www.ipekyolufilmfest.com’’ adlı internet sitesine, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’ye veya Sinematürk Dergisine başvurabilecekler.

26.10.2007


 

MÜSİAD 5. İletişim Zirvesi yarın toplanacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) düzenleyeceği 5. İletişim Zirvesi, yarın İstanbul’da yapılacak.

MÜSİAD’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirilecek zirvede ‘’2010 İstanbul’’ projesi çerçevesinde yürütülen hazırlıkların kamouyu ile paylaşılmasına zemin oluşturulması ve konunun medyanın gündemine taşınması hedefleniyor.

‘’2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Projesinde Medyanın Rolü’’ zirvesinde İstanbul’un kültürel zenginliğinin korunması ve modernleşmenin sürmesi için medyanın üstlenmesi gereken rol konusuna dikkat çekilecek.

26.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri