Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Denenmiş yöntemler işe yaramaz

Sınırötesi operasyon tartışmalarını Yeni Asya’ya değerlendiren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, 23 yıldır bölgede çatışmalı bir ortam olduğunu ve tüm askerî yöntemlerin denendiğini hatırlatarak, “Ama bir sonuç elde edilemedi. En son Kara Kuvvetleri Komutanı bir açıklama yaptı; ‘Aldığımız askerî önlemler dağa çıkmayı engelleyemedi’ dedi. Sözün bittiği yer aslında orası” diye konuştu.


Gül: Türkiye’nin sabrı tükendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü PKK’nın Irak topraklarını Türkiye’ye saldırmak için üs olarak kullandığına dikkat çekerek, “Irak’ın toprak bü

Erdoğan’dan ABD’ye sert uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Irak’ın kuzeyinde konuşlanmış olan terör örgütüne karşı verdikleri sözü tutmazlarsa, eğer terör örgütüne yataklık sür


  Danıştay, yayın yasağını durdurdu

Danıştay 13. Dairesi, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili yayınların durdurulmasına ilişkin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzalı kararın yürütmesini durdurdu.


  MGK’dan hükümete ambargo tavsiyesi

Millî Güvenlik Kurulu (MGK), “Bölgede bölücü terör örgütünü doğrudan veya dolaylı şekilde destekleyen gruplar üzerinde öncelikle alınması gereken ekonomik tedbirlere ilişkin olarak Bakanlar Kuruluna tavsiyede bulunulması kararı’’ aldı.


  İhale Kanunu AB'ye uymuyor

Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Hasan Gül, AB direktifleri çerçevesinde Kamu İhale Yasası’nı yeniden kaleme almayı düşündüklerini bildirdi.


  Türkiye bataklığa çekilmek isteniyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi, İstinye’deki Amerikan Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması yaparak, terörün asıl kaynağının ABD olduğu vurgusunu yapacak.


  ODTÜ, gençlere bilimi sevdiriyor

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), laboratuvara dönüştürülerek Ankara içinde ve çevresindeki ilköğretim okulları ile liseleri gezen iki ‘’Bilim Otobüsü’’yle, gençlerin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmeye çalışıyor.


  Yasağın çözümü evrensel hukukta

Gazeteci-yazar Mehmet Altan, başörtüsü yasağını çözmek isteyenlerin, olaya evrensel hukuk kuralları, temel hak ve özgürlükler açısından bakması gerektiğini belirterek, “Sırf türban üzerinden bakmak onun polemiğini yapmaktır” dedi.


  Dil eğitiminde yeni sistem

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim öğrencilerine bilgisayar üzerinden interaktif yöntemle dil öğretmeyi amaçlayan yeni bir sistemi uygulamaya hazırlanıyor.


  Çubukçu: Sağlık personeli eğitim verecek

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Personelinin Rolü ve Uygulanacak Prosedürler Eğitimi Protokolü’nün hazırlandığını belirterek, protokol ile ilk basamak sağlık hizmetleri ve 112 acil servis personellerine konuya ilişkin eğitim verileceğini bildirdi.


  Ege’de baraj ve göller dolmaya başladı

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, üç gündür devam eden yağmurun büyük bir endişeyi ortadan kaldırdığını belirtti. Ege Bölgesi’nde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan içme ve sulama suyu baraj ve göletlerindeki su seviyesi giderek artmaya başladı.


  Balıkesir’de orta şiddette deprem

Balıkesir’de, orta şiddette bir deprem meydana geldi.


  Yerel yönetim anlayışı güçlendi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, günümüz dünyasında merkezî yönetim anlayışlarının yerlerini katılımcı ve yerellik prensiplerine bıraktığını söyledi.


  Okullar 22 trilyon borçlu

Adana’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların elektrikten dolayı 13, kullandıkları su bedeli olarak da 9.6 trilyon lira kurumlara borçlu oldukları belirtildi.


  115 yıldır hiç doktora gitmemiş

Muş’ta 115 yaşında, 8 çocuk annesi ve torunun torunu ile birlikte yaklaşık 150 torun sahibi Sıddıka Çelikel, hayatı boyunca hiç doktora gitmediğini söyledi.


  Türkiye - İran yolu tamamlanıyor

Yapımı yılan hikâyesine dönen Van-Kapıköy ile İran arasındaki transit yol nihayet tamamlanıyor.


  Fırat’ın acı günü

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, bir süredir kanser tedavisi gören annesi Münevver Fırat, Mersin’de vefat etti.


  Enerjideki operasyon İzmir'e uzandı

BOTAŞ’taki yolsuzluk iddiaları üzerine Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde başlatılan soruşturma kapsamında, İzmirgaz Genel Müdürü de gözaltına alındı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri