Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Yeni Asya Neşriyat TÜYAP'ta

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Beylikdüzü’nde düzenlenen 26. İstanbul Kitap Fuarı dün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla 17. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı olarak açıldı.

Dokuz gün sürecek Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’na 34 ülkeden yayın evleri ve yayıncılar birliği temsilcileri katılıyor. Yurt dışından gelecek 35 yazar konuğun katılımıyla 250 etkinlikte 800 yazar ve sanatçı okurlarıyla buluşacak.

Her yıl ayrı bir tema çerçevesinde, okurla yazarı buluşturan İstanbul Kitap Fuarı, kültür ve edebiyat etkinliklerini de kapsıyor. Kitap Fuarı’nın teması, İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından “Akdeniz’de Edebiyat; Edebiyat’ta Akdeniz”, onur yazarı ise Metin And olarak belirlenmişti. İstanbul Kitap Fuarı, bu sene 500’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenleniyor. Bu seçkin yayın evlerinin arasında Yeni Asya Neşriyat da bütün yayınlarıyla bulunuyor. Her sene olduğu gibi bu sene de bütün yayınlarıyla 2. salon 611/A numaralı standda yerini alan Yeni Asya Neşriyat’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Faik Altun fuardan oldukça umutlu olduklarını ve gerçek kitap okuyucularının kendilerini yalnız bırakmayacağını ifade etti. Fuarın ilk günü olmasına rağmen yoğun bir ilginin gözlendiği fuarda Yeni Asya standında da hareketlilik olduğunu söyleyen Altun, ilerleyen günlerde bu ilginin daha artmasını beklediklerini söyledi. “Bu sene yeni çıkan kitaplarımızla daha geniş bir okuyucu kitlesine hitap ediyoruz” diyen Altun en çok “Risâle-i Nur Külliyatı, çocuk yayınları ve YASEM yayınlarının” ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi. Yeni Asya standında çok çeşitli kitapların yanısıra multimedya ürünleri ile Yeni Asya Gazetesi ve dergi grubunun da tanıtımının yapıldığına dikkat çeken Altun, “bütün okuyucularımızı fuarda standımıza bekliyoruz” dedi.

Umut YAVUZ / İSTANBUL

28.10.2007


 

Semanın folklor olmasına tepki

Sema’nın folklor haline getirilmesine tepki için sanal alemde kampanya başlatıldı. Merkezi Gaziantep’te bulunan internet dergisi Truva Dergisi, Sema’nın özünden çıkarıldığı gerekçesiyle sanal âlemde kampanya başlattı.

İnsanları, Sema’ya sahip çıkmaya çağıran dergi editörleri, Sema gösterilerinin para kazanma aracı olarak kullanıldığını vurguladı.

Truva Dergisi editörlerinden Hasan Mahir, Mevlevîlik tarikatının Allah’ı zikir şekli Semâ’nın sembolik olarak, kâinatın oluşumunu, insanın âlemde dirilişini, Allah’a olan aşk ile harekete geçişini ve kulluğunu idrak edip “İnsan- ı Kâmil” e doğru yönelişini ifâde ettiğini belirtti. Mahir, “Ancak Sema son dönemlerde folklorik hâlâ getirilip özünden uzaklaştırmaya çalışılıyor. Önceleri Mevlânâ’yı anma törenlerinde Sema gösterisi yapılırken şimdilerde, düğünde, sünnette, eğlencede, turistik programlarda şov haline getirildi. Mevlânâ Yılında Mevlânâ’ya yapılacak en büyük kötülüğün Semayı şov haline dönüştürülmesi olarak düşünüyoruz. Başta Kültür Bakanlığı ve bütün yetkilileri bu konuda uyararak bir Allah’ı anma şeklinin şov malzemesi olarak kullanılmasına engel olmaya çağırıyoruz. Bu konuda gerekli düzenlemenin yetkililer tarafından yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağıran Mahir, tepkilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletilmesini istedi.

28.10.2007


 

Anka Kuşu Bolu’dan havalanıyor

Çekimleri Bolu ve Göynük ilçesinde gerçekleştirilen Mesut Uçakan’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Anka Kuşu filminin galası 2 Kasım’da Bolu’da yapılacak.

Filmin galasına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. Bolu Belediyesi’nin ev sahipliğinde 2 Kasım Kardelen Sineması’nda yapılacak olan galanın ardından film 9 Kasım’da vizyona girecek.

28.10.2007


 

“15. Uluslar arası Hazar Şiir Akşamları” başladı

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, ‘’Kültürümüzün ana taşıyıcı unsurlarından biri olan şiir ve şairlerimiz, eserleriyle bizi biz yapan değerleri geleceğe taşıyacak sancak gibidirler’’ dedi.

Muşmal, bu yıl Kırgız yazar Cengiz Aytmatov adına yapılan ‘’15. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’’ etkinliği kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir okuma töreninde, etkinliğin 15 yıldır devam ettiğini söyledi.

Buraya katılan şairlerin aracılığı ile kelimeleri doğru anlamlandırmaya katkı sağlayarak, bunlarla doğru cümleler kurarak kültürü yarınlara taşıma amacında olduklarını ifade eden Muşmal, şiir akşamlarının bir protokol faaliyetinden öte halkın bizzat katılımlarıyla Elazığ halkına mal olduğunu bildirdi.

Muşmal, şunları kaydetti:

‘’Kültürümüzün ana taşıyıcı unsurlarından biri olan şiir ve şairlerimiz, eserleriyle bizi biz yapan değerleri geleceğe taşıyacak sancak gibidirler. Türk dünyası ve ülkemizden şiir akşamlarına katılan şairlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şairleri haykırmayan bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir.’’

Daha sonra, Kazakistan, Türkmenistan, Makedonya, Tataristan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kerkük, Bulgaristan, KKTC ve yurt içinden gelen 32 şair şiirlerini okudu.

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri