Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Herkes Bediüzzaman’ı okumalı

Geçtiğimiz günlerde Milwaukee Spanish Journal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Robert Miranda (Davud Ali Selâm), Güneydoğu’da yaşanan sorunla ilgili olarak Bediüzzaman Said Nursî’nin görüşlerini aktardı ve bu sorunun tek çaresinin İslâmiyet bağları olduğunu ifade etti.


Etle tırnak gibiyiz

Yıllardır terörün faturasını ödediklerini belirten yöre halkı, birileri tarafından sahneye konan oyunların bu kez de tutmayacağı inancında. Bölgede ağ

Erdoğan: Bin düşüneceğiz, pir yapacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üzerlerinde siyasî ve diplomatik görevin dışında askerlerle beraber yürüttükleri görevleri de bulunduğunu belirterek, ‘


  Bakan Şimşek: Askerî harekât ekonomiyi sarsmaz

Devlet Bakanı Şimşek, Türkiye’nin yapacağı bir askeri operasyonunun ekonomik dengelerdi değiştirmeyeceğini belirterek, ‘’Türkiye ekonomisi çok dayanıklı hale geldi” dedi.


  Bakanlar Kurulu, MGK’nın kararlarını görüşecek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Kuzey Irak’ta terör örgütüne karşı mücadele etmek için diplomatik, siyasi, ekonomik ve askeri olarak tedbirler alacaklarını söyledi.


  Kayseri'de şehitler için hatim

Hakkari’de şehit olan Mehmetçiklerin acısı yüreklerde hala tazeliğini korurken, Kayserililer şehitler için hatim kampanyası başlattı.


  Nevşehirliler terörü lanetledi

Nevşehir Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Patformu, yayınladıkları bildiriyle terör eylemlerini kınadı.


  Başörtüsü yasağı hak ihlâli

Hollanda Utrecmt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Avrupa Konseyi nezdinde uzman olan Prof. Dr. Leo Zwak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) başörtüsü ile ilgili kararının gerekçelerini doğru bulmadığını belirterek, “Çünkü kızlarda okuma hakları ellerinden alınmamalı. Başörtüsü yasağı insan hakları ihlâlidir” dedi.


  ASKON’dan Cumhurbaşkanı Gül’e ziyaret

Anadolu Aslanları İş Adamları Deneği (ASKON) heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti.


  Çiçek: En temel sorun eğitim

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin en temel, en başta olan probleminin eğitim olduğunu belirterek, ‘’Sorun adı altında hangi taşı kaldırırsanız kaldırın, altından yeteri kadar eğitim veremediğimiz çıkar’’ dedi.


  AB, ABD’ye alternatif olsun

Dünya çapında yapılan bir araştırmaya göre, insanlık dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesinde AB’nin daha güçlü bir uluslararası rol üstlenmesini bekliyor. Aynı araştırmada ABD’nin gücünün artmasının dünyayı daha az yaşanabilir bir konuma getirileceği korkusu yer alıyor.


  AB, hükümeti cesaretlendirecek

Avrupa Komisyonu’nun 6 Kasım’da açıklamayı planladığı Türkiye raporunda AKP hükümeti AB yolunda cesaretlendirilecek. ABHaber’e rapor ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren AB yetkilileri, 2007 Türkiye raporunda bir sürpriz yok görüşünü dile getirdiler.


  Dışişleri Bakanlığında atamalar

Dışişleri Bakanlığında bazı görev değişikliklerini öngören kararlar, Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlandı.


  Seyit Onbaşının kızı vefat etti

Çanakkale Deniz Zaferinde büyük kahramanlıklar gösteren ve 276 kiloluk top mermisini tek başına namluya yerleştirerek İngilizlerin “Ocean’’ adlı zırhlısının batırılmasını sağlayan Kocaseyit’in kızı Ayşe Yıkar, Balıkesir’in Havran ilçesi Kocaseyit köyünde vefat etti.


  İstanbul için fırsat

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’İstanbul’un kültür başkenti ilan edilmesini ne itibar, ne iltifat sayıyorum. Sadece bir fırsat sayıyorum’’ dedi.


  Bingöl’de 4,5 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de, merkez üssü Yedisu ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi


  Emniyet uyardı: Arkadaşlık sitelerine dikkat

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, internet üzerinden işlenen dolandırıcılık suçlarında büyük bir artış olduğunu belirterek, özellikle ‘’arkadaş edinmeyi vaat eden’’ ve ‘’anlık görüşme imkânı tanıyan’’ sitelere dikkat çekti.


  Doğu’da kadın olmak zor

Bitlis köylerinde yaşayan cefakâr ve çilekeş kadınlar her görevi görüyor. Bazen tarlada çalışırken aynı anda çocuklarının bakımıyla uğraşıyor. Bazen tek başına yemeğini yapıyor, bulaşığını ve çamaşırını yıkıyor.


  THY, 180 bin hacıyı taşıyacak

Türk Hava Yolları (THY), 2007-2008 yılı Hac sezonunda gidiş-dönüş toplam 180 bin hacı adayını ilâve seferler ile Cidde ve Medine’ye ulaştırmayı hedeflediğini açıkladı.


  Metrobüs ilk kazasını yaptı

Cevizlibağ’da geri dönüş rampasında dönmekte zorluk çeken bir metrobüs, çelik bariyerlere çarparak kaza yaptı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri