Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kıtalar birleşiyor

15 Kilometre Koşu ve Halk Koşusu’ndan oluşan Avrasya Maratonu, bu yıl “Sağlıklı çevre, sağlıklı nesiller ve yaşanabilir bir kent için koşuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek. Maraton saat 09:00'da, Halk Koşusu ise 09:30'da start alacak.

Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu bu yıl 29. kez düzenleniyor. İstanbul’da bugün yapılacak maratonda, erkeklerde şimdiye kadar düzenlenen 28 yarıştan 11’ini Türk, 17’sini ise yabancı atletler kazandı. İlk kez 1979 yılında koşulan ve Hasan Saylan’ın kazandığı maratonda erkeklerde birincilikler ilk 4 yıl Türk atletler arasında paylaşıldı.

Erkeklerde birinciliklerde son yıllarda yabancı atletlerin üstünlüğü göze çarpıyor. Düzenlenen son 14 maratonda da ilk sırayı yabancı sporcular aldı.

Türk atletlerin dışında erkeklerde maratonda şimdiye dek 7 Kenyalı, 5 Etiyopyalı, 2 İngiliz, 1’er de Danimarkalı, Zimbabweli ve Litvanyalı atlet birinci geldi.

KOŞU GÜZERGÂHLARI

29. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 800 metre yukarısında oluşturulacak start alanında, saat 09.00’da başlayacak. 42 kilometre 195 metrelik parkur, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Unkapanı Köprüsü, Saraçhane, Haşim İşcan Geçidi altı, Aksaray, Yenikapı, sahil yolundan Ataköy, Ataköy Demir Motel karşısında alt geçitten geriye dönülüp sahil yolu takip edilerek Yedikule, Yenikapı, Kumkapı, Sarayburnu, Eminönü, Karaköy, Fındıklı, Kabataş ve Dolmabahçe Sarayı güzergahında tamamlanacak. 15 Kilometre Koşu ise maratonun startının verildiği yerden, aynı saatte başlayıp, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Perşembe Pazarı, Karaköy, Fındıklı, Kabataş ve Dolmabahçe Valide Sultan Camii güzergahında gerçekleştirilecek.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Halk Koşusu da, saat 09.30’da, Acıbadem Köprüsü altından başlayıp, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy, Şişli, Osmanbey, Harbiye ve Taksim güzergahında yapılacak.

TOPLAM ÖDÜL BİR MİLYON BİN DOLAR

Maratonda, zaman zaman görülen katılım düşüklüğünü ortadan kaldırmak, dereceleri daha iyi bir noktaya taşımak ve daha çok sayıda ünlü atletin katılımını sağlamak amacıyla, bu yıl dağıtılacak toplam ikramiyede büyük bir artış yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan düzenlemelerle toplam ödül miktarı 572 bin dolardan, bir milyon bin dolara çıkarıldı. Genel sıralamada erkeklerde ve bayanlarda maratonu birinci olarak tamamlayacak atlet 60 bin dolar kazanacak. Dereceye giren Türk atletler, geçen yıl olduğu gibi, belirlenen ödüllerin iki katına sahip olacaklar.

Dünya ve parkur rekorunu kıracak atlet ise 170 bin dolar kazanacak. Türk atletlerin sıralamasında birinciliği elde eden 20 bin dolar alacak. İstanbul’da dünya rekoruna ulaşacak atlet ayrıca 100 bin dolar ödüle hak kazanacak. Parkur rekoru kıran atlet 10 bin dolarlık, Türkiye rekoru kıran atlet ise 25 bin dolarlık ek ödül alacak.

Bu yıl Avrasya Maratonu içinde koşulan Balkan Maraton Şampiyonası ile yarışın engelliler kategorisinde ilk sırayı alanlar da 4 bin dolar ile ödüllendirilecekler.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Yarış günü sağlık konusunda da bir dizi tedbirler alınacak. Yarış sırasında 25 adet ambulans, tam teşekküllü bir çadır hastane ile sağlık ekibi hazır bulunacak. Ayrıca, güzergah üzerindeki hastaneler de acil vakalara karşı önceden uyarılacak.

28.10.2007


 

Moralsiz Cimbom Denizli önünde

Galatasaray, Turkcell Süper Lig’de bugün deplasmanda karşılaşacağı Denizlispor önünde galibiyeti hedefliyor.

Ligdeki son iki maçından da beraberlikle ayrılan ve liderliği Sivasspor’a kaptıran, UEFA Kupası (H) Grubu’ndaki ilk maçında da Bordeaux ile yaptığı karşılaşmayı kaybeden sarı-kırmızılı takım, Denizlispor’dan 3 puan alarak, çıkışa geçmek istiyor.

Sakatlıkları bulunan Hakan Şükür, Lincoln, Ayhan, Okan ve Sabri’nin Denizlispor maçında forma giyemeyecekler. Saat 19.00’da başlayacak maçı, hakem Bünyamin Gezer yönetecek ve Lig TV naklen yayınlayacak.

28.10.2007


 

Beşiktaş, İnönü’de Belediye’yi ağırlıyor

Şampiyonlar Ligi’nde ilk galibiyetini Liverpool karşısında elde eden Beşiktaş’ta rota Turkcell Süper Lig’e çevrildi. Siyah-beyazlılar, 10. hafta karşılaşmasında bugün İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşıyor.

İnönü Stadı’nda saat 16.00’da oynanacak karşılaşmayı hakem Oktay Demiray yönetecek. Karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak. Beşiktaş’ta İbrahim Akın ve Serdar Kurtuluş forma giyemeyecek.

Süper Ligde bugün iki maç daha var:

14:00 Konyaspor - Sivasspor

14:00 Ankaragücü - Çaykur Rizespor

28.10.2007


 

Ersun Yanal idmana çıktı

Trabzonspor'la 3 yıllık sözleşme imzalayan Ersun Yanal, dün yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.

Süper Lig’in 10. haftasının açılış maçında deplasmanda Kayserispor’a 1-0 mağlûp olan Trabzonspor’da gözler kupa maçına çevrildi. Türkiye Kupası’nda Salı günü deplasmanda Vestel Manisaspor ile karşılaşacak olan Bordo - mavili ekip, bu maçın hazırlıklarına başladı. Ersun Yanal, dünkü idmanda takımın başında yer aldı. Yanal öğleden sonra 3 yıllık sözleşme imzaladı.

28.10.2007


 

Yanal doğru tercih

Bu denli derin bir kriz yaşayan Trabzonspor, kendisi için hayatî öneme sahip bir iş yapmıştır. Herkes Aralık kongresini ve yeni yönetimi beklerken, aslında çok daha önemli başka bir şey teknik direktör seçimiydi. Yönetimin üst üste yaptığı ikinci doğru. Bu yönetim iki senede iki doğru adım attı; biri Ziya Doğan'ı göndermek, ikincisi Ersun Yanal'ı getirmek. Yine söylüyorum, her zaman söyleyeceğim, gönderdikleri futbolcular yanlıştı; transfer ettikleri iki hoca (lazaroni ve Doğan) yanlıştı. Geç oldu, Trabzonspor'un iki senesine mal oldular ama bizim gibi düşünmeye başladılar.

Ersun Yanal, son on yılda çıkan teknik direktörler içinde birinci sırada… Güneş, Terim ve Denizli daha eskidirler. Son on yılda çıkan onca teknik direktör içinde birinci sırada Ersun Yanal vardır. Bu Ersun Yanal da Trabzonspor'un başına geçmiştir. Yanal ismine itiraz edeceklere bu hatırlatmayı yapmak isterim. Trabzonspor'un sevdiği, istediği hücum futbolunu geri getirecektir. Üçüncü olarak, kendini Türk spor kamuoyuna bir kez daha ispat etmek isteyecektir; Trabzonspor bu mânâda onun için tek yerdir. Tek yerdir diyorum, böyle bir ortamda Yanal'ın İstanbul'da tutunması zordur.

Kafamı kurcalayan bazı şeyler de yok değil… Birincisi Ersun Yanal Doğan'ın ve Albayrak yönetiminin oyuncularıyla çalışacak. Bu oyuncuların takım olma kapasitesi hangi hoca gelirse gelsin değişmeyecek, ya da çok az değişecek. Yanal için tehlike buradadır. Bu oyunculardan ideal yeni bir takım ortaya çıkartmakta zorlanacaktır. Bunun yanında, hemen başarı isteyen Trabzon kamuoyunu tatmin etmek zor olacaktır. Medyası, yerel güçleriyle Trabzonspor camiası zordur. Yani onun Millî takımda yediği baskıyı Trabzon'da yemeyeceği garanti değildir.

Belki bazı Trabzonlu antrenörler bu transfere karşı çıkacaktır. Ya da aldığı ücret, getirdiği adamlara karşı çıkılacaktır. Bunlar bana göre gereksiz konuşmalardır ve havanda su dövmektir. Trabzonspor birkaçı dışında çok iyi antrenörlerle çalışmamıştır. Geçmişte başarılı olduğunu ispat etmiş birine peşinen 'sen başarılı olamazsın demek' Trabzonlu duruşuna yakışmaz.

Peşin hükümlü olmak, önyargılarla bu insanlara yaklaşmak futbolu bilmek demek değildir. Bunun için Ersun Yanal'ın kredisini geniş tutalım derim ben. Bu camia Ziya Doğan'a ki bir buçuk sene sabretti, Yanal'a neden sabretmesin? Yanal'ın başarısı Trabzonspor'un başarısıdır.

Kadir BIYIKLI

28.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri