Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bakan Atalay: Askerler hâlâ rehin

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkari-Dağlıca’daki çatışma sonrasında irtibat kurulamayan askerlerin ‘’serbest bırakıldığı’’ iddiaları konusunda, ‘’O yönde bir gelişme yok’’ dedi.


Birliğimiz kurşunlanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörün Türkiye’nin 30 yıllık meselesi olduğunu belirterek, “Biz, devlet olarak kurumlarımızla dayanışma içerisinde bu

Ralston: Yapılması gerekeni yapmadık

ABD’nin PKK ile mücadelede özel temsilciliğinden kısa süre önce ayrılan Emekli General Joe Ralston, PKK ile mücadelede özel temsilcilik mekanizmasının


  İspanya terörü demokrasiyle bitirdi

Yeni Asya’ya konuşan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi, Siyaset Bilimci Yrd. Doç. Dr. Bekir Berat Özipek, demokratikleşmeyle ilgili adımların atılacağı zamanlarda Türkiye’de şiddet ortamının aniden yükseldiğini söyledi. Özipek, “Bu tesadüf değil. Sivil anayasa çalışmaları sürecinde yine şiddet arttı. Buna teslim olmamak gerekir” dedi.


  Eğitimde kara tablo

İlköğretim çağ nüfusunda olup da okula gidemeyen 667 bin kız, 444 bin erkek çocuk bulunduğu bildirildi. İlköğretim çağında net okullaşma oranı kız çocuklar için yüzde 87.9, erkek çocuklar için yüzde 92.2 olarak belirlendi.


  Verheugen: Süreci kimse durduramaz

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Türkiye’nin AB üyeliği süreciyle ilgili olarak, Avrupa’da hiçbir politikacının, dünya tarihi açısından büyük öneme sahip bu süreci durdurmanın sorumluluğunu üstleneceğini sanmadığını söyledi.


  İspanyollar AB üyeliğimize sıcak

İspanya’da yapılan bir araştırma, İspanyolların yüzde 56’sının Türkiye’nin AB üyeliğine olumlu baktığını ortaya koydu.


  Müslümanlık AB’ye engel değil

Hollanda Kamu Politikaları Bilimsel Kurulunun İngilizce olarak hazırladığı ‘’Avrupa Birliği, Türkiye ve İslam’’ adlı rapor, kitaplaştırılarak Türkçe yayımlandı.


  Bakan Yazıcı: Habur Kapısı açık, ama işleyişiyle ilgili bazı tedbirler alınacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kuzey Irak’a yönelik ekonomik önlemler konusunda çalışmaların sürdüğünü belirterek, Habur Kapısı’nın açık olduğunu ancak işleyişiyle ilgili bir takım önlemlerin alınacağını bildirdi.


  Başbakanlık, Danıştay kararına itiraz etti

Başbakanlık, Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili yayınların durdurulmasına ilişkin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzalı kararın yürütmesinin durdurulması kararına itiraz etti.


  Yağış ve sel alarmı

Yurdun büyük bölümünde yağış görülecek, sıcaklıklar değişmeyecek. Meteoroloji sel, su baskını, dolu ve yıldırımlara karşı uyardı.


  Sendikal kanunlarda değişim hazırlığı

Uzun süredir üzerinde çalışılan ve sosyal tarafların tartışmasına açılan sendikal yasalarda gelecek yıl değişiklikler yapılması planlanıyor.


  Bahçeli: Cumhuriyeti tasfiye etmek isteyenler var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Son yıllarda sesini yükseltmeye başlayan yeni bir mandacı anlayışın temsilcileri olan numaralı cumhuriyetçiler ile bölücü mihrakların, özgürlük ve çok sesli demokrasi paravanını kullanarak, Cumhuriyetimizin kurucu kabullerini tasfiye edebilmek için emel birliği içine girdikleri görülmektedir’’ dedi.


  Telekom’a ait trafo yakıldı

Ankara Ostim’de yol kenarında bulunan Telekom’a ait trafo, dün kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı.


  Kaçağı yakalayana ikramiye

Gümrük kaçağı eşya, uyuşturucu madde ve silâh-mühimmat yakalamalarıyla müşterek operasyonlarda ve kontrollü teslimat uygulamalarında yapılacak ikramiye ödemelerinin usul ve esasları yeniden düzenlendi.


  Artık Türkiye’nin de nanotıp üssü var

Gazi Üniversitesi, geleceğin bilimi olarak adlandırılan ‘’nanotıp’’ konusunda tıbbî bütün uygulamaları değiştirebilecek teknolojinin üretileceği merkezi Ankara’da kuruluyor.


  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 20 bin öğrenciye burs

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, eğitime destek amacıyla, ailesi Ankara’da ikamet edip Ankara dışında okuyan öğrencilere yönelik verdiği burslardan, bu yıl 20 bin öğrenci yararlanabilecek.


  Ozon deliği büyüyor

Ozon tabakasında bozulmanın azalmasına rağmen, bu gerilemenin az olduğu ve 30 milyon ton civarında bozulmanın devam ettiği belirtiliyor.


  Boğaz’da balıkçı teknesi battı: 1 kayıp

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan gençleri taşıyan balıkçı teknesinin dönüş yolunda batması sonucu 1 kişi kayboldu.


  “İnsan Hakları Nerede?” konulu afiş yarışması

İnsan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi ve korunması alanında faaliyet gösteren Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı ile İl ve İlçe İnsan Hakları Kurulları, “İnsan Hakları Nerede?” konulu afiş yarışması düzenliyor.


  Vakıf Gureba Hastanesi yeniden yapılacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bahçesi ve ek binalarıyla birlikte toplam 74 bin metre kare arsa içinde 12 bin metre karelik alanda kurulu Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesini yıkarak yerine çok daha büyük yeni bir hastane binası yapacak.


  Fast food’da ‘tuz’ tuzağı

Tuzun ciddî anlamda bağımlılık oluşturan bir madde olduğunu söyleyen uzmanlar, tuzlu yiyeceklerin dildeki tuz tadını algılayan reseptörlerin çalışmasını engellediğini, tuzlu ve yağlı yiyeceklere olan ilgiyi arttırdığını belirtiyorlar.


  Dünya yaşlanıyor alzheimer artıyor

Alzheimer Derneği Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Davranış Nörolojisi ve Hareket Bozuklukları Birimi Öğretim Üyesi Dr. Haşmet Hanağası, alzheimer hastalığının dünyada giderek artan yaşlı nüfus sebebiyle her geçen yıl daha büyük bir sağlık problemine dönüştüğünü söyledi.


  Dev uçaktan İstanbul'da tanıtım uçuşu

Tanıtım amacıyla Türkiye’de bulunan dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380, 200 davetlinin katılımıyla 1 saat 20 dakika süren tanıtım uçuşu gerçekleştirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri