Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2008 yılı zor geçecek

ASO Meclisi Başkanı Nurettin Özdebir, “Görünen o ki 2008 yılı da zor geçecektir’’ dedi. Özdebir, bu zorlukları hafifletmek için, AKP’nin hem seçim bildirgesinde hem de hükümet programında yer alan, 2008 yılında işveren sosyal güvenlik primi payında beş puanlık indirim sözünü, fazla geciktirilmeden gerçekleştirilmesini beklediklerini söyledi.


Düşük kur, yüksek faiz tam bir testere

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, düşük kur- yüksek faizin sanayici ve ihracatçıyı oldukça sıkıntıya soktuğunu belirtirken, “dış ticaret içerisinde kur ve

FED yine faiz indirecek

Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarında indirime gitmesi bekleniyor. Ekonomistler, FED Açık Piyasa Komitesinin önceki gün başlayıp bugün so


  2008’de 12,5 milyar dolar borç ödeyeceğiz

Devlet 2008 yılında, önümüzdeki 5 yılın en yüksek dış borç ödemesini yapacak. Hazine’nin, 2008 yılı Bütçe Gerekçesi’nde yer alan projeksiyonlarına göre, Merkezi Yönetim Dış Borç ödemeleri kapsamında önümüzdeki yıl 8 milyar 336 milyon doları ana para, 4 milyar 225 milyon doları da faiz olmak üzere, toplam 12 milyar 560 milyon YTL dış borç ödemesinde bulunulacak.


  Beyaz eşya ihracatı yüzde 14 arttı

Yılın ilk 9 ayında çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın ve buzdolabından oluşan 4 ana grup üründe ihracat, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 14 artış kaydederken, iç satış yüzde 7 gerileme gösterdi.


  Gıda güvenliği konferansları sona erd

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından organize edilen, bir süredir devam eden ve gıda güvenliğinin her yönüyle tartışıldığı “Gıda Güvenliği Projesi” kapsamında düzenlenen konferanslar sona erdi. Projenin kapanış konferansı TOBB Konferans salonunda gerçekleştirildi.


  Hisarcıklıoğlu: Elektriğe çözüm özelleştirme

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AKP’nin seçim vaatlerinde ve hükümet programında yer alması gerekçesiyle SSK primlerinin indirilmesini beklediklerini kaydetti.


  Turizm gelirleri artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın 3. çeyreğinde toplam turizm gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 artarak 8,7 milyar dolar olduğunu açıkladı.


  9 kg’lık şeker pancarı üretildi

Sivas’ın Suşehri ilçesi Esenyaka köyünde çiftçilik yapan Dursun Akbulut (69) 9 kg’lık şeker pancarı yetiştirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri