Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Derbiye erteleme yok

Futbol Federasyonu, 3 Kasım Cumartesi günü oynanacak olan F.Bahçe-Beşiktaş derbisinin erteleceğini yalanladı. Açıklamada, "Süper Ligde hiçbir maçın tehir edilmesi düşünülmüyor. Maçlar daha önce açıklanan takvim gereği belirlenen gün ve saatte oynanacak" denildi..

Futbol Federasyonu, Turkcell Süper Lig'de hiçbir maçın tehir edilmesinin düşünülmediğini açıkladı. Federasyondan yapılan açıklamada, 3 Kasım Cumartesi günü oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin erteleneceği yolundaki haberlerle, her iki kulübün yönetici ve teknik adamlarının aynı yöndeki dileklerinin son günlerde medyada yer aldığı vurgulanarak, şöyle denildi: ''Hatta bazı gazetelerde, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinin maçın ertelenmesi talebiyle federasyonumuza müracaat ettiği haberleri yayınlanmıştır. Tarafımıza böyle bir müracaat yapılmadığı gibi, federasyonumuz mücbir nedenler olmadıkça, Turkcell Süper Lig'deki hiçbir maçı tehir etmeyi planlamamaktadır. Turkcell Süper Lig'deki müsabakalar, daha önce açıklanan takvim gereği belirlenen gün ve saatte oynanacaktır.''

31.10.2007


 

Futbolda gözler Türkiye Kupası'na çevrildi

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu ilk hafta maçında bugün İstanbul'da Gaziantepspor ile karşılaşacak. Kupada son 2 yılın şampiyon olan Beşiktaş, (A) Grubu ilk hafta maçında bugün evinde Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

F.Bahçe-G.Antep

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Barış Şimşek yönetecek. Sarı-lacivertlilerin, Gaziantepspor maçına yedek oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıkması bekleniyor. Günün diğer maçları şöyle: 13.30 Ankaragücü Diyarbakır DİSKİ: Hakan Özkan. 13.30 Kırıkkalespor Adana Demirspor: Serkan Çınar.

Beşiktaş-Ç. Rize

Süper Lig'de 10. haftayı İstanbul Büyükşehir Belediye beraberliği ile kapayan Beşiktaş'ta, gözler Türkiye Kupası'na çevrildi. Kupada son 2 yılın şampiyon olan Beşiktaş, (A) Grubu ilk hafta maçında bugün evinde Çaykur Rizespor'u konuk edecek. İnönü Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak maçı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, bu maçta ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde fazla şans tanımadığı futbolcularına forma vermesi bekleniyor.

31.10.2007


 

Lincoln'ü nasıl transfer ettim?

Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Brezilyalı futbolcunun transferinde kulübe 3.8 milyon Avro kazandırdığını açıkladı.

Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, ligdeki şampiyonluk yarışının son yıllarda olduğu gibi yine Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçeceğini, sonuçta kendilerinin şampiyon olacağını iddia etti. Feldkamp'ı takımın başına getirme süreçlerinin uzun olduğunu kaydeden Sezgin, ''Feldkamp ismi daha lig bitmeden çok öncesinden belli olmuştu. Bir de Feldkamp'ın bu teklife hemen atladığı düşünülüyor. Aslında onu ikna sürecimiz uzun oldu'' dedi.

EN SON FELDKAMP BİLDİ

Lincoln'un transferinin, Feldkamp'ın isteği doğrultusunda mı gerçekleştiği sorusu üzerine Sezgin, şunları söyledi: ''Hayır. Feldkamp'ın Lincoln'ün transferinin en sonunda haberi oldu. Çok açık söyleyeyim, geçen sene devre arasında kafamda üç isim vardı, Juninho, Lincoln ve Riquelme. Bunlardan biri olacaktı, Lincoln oldu. Bugün iyi ki de Lincoln olmuş diyorum.''

10 MİLYON AVRO İSTEDİLER

Lincoln'ün Galatasaray'a transferini anlatan Sezgin, kulübünün ilk olarak 10 milyon avro istediğini belirterek, şöyle devam etti: ''En son 8 milyon avro olur dediler. Biz de Adnan Polat ve Haldun Üstünel'le masadan kalktık. Sonra otele döndük. Uçak saatini beklerken Lincoln'ün menajeri aradı ve 'Lincoln Brezilya'da ben oraya gidiyorum' dedi. Döndüm Adnan Polat'a, 'Ben Brezilya'ya gidiyorum, bu iş ancak bizim çocuğu ikna etmemizle hallolur' dedim ve hemen uçak biletini ayarlayarak Brezilya'ya gittim ve orada Lincoln'e Almanya'da hiçbir zaman bulmayacağı atmosferi Galatasaray'da yaşayacağını anlattım.

5 MİLYON AVROYA İNDİRDİK

Son gün elini kalbine götürerek 'Ben artık Galatasaraylıyım' dedi. Sonrasında kulübüne telefon açtı ve bana da dinletti. Andres Müller'e dedi ki 'Bir daha beni veya menajerimi aramayın. Ben bu saatten itibaren Galatasaraylıyım. Ya da futbolu bırakıyorum.' Bana göre o gün o telefonla transfer bitti. Bunun üzerine yeniden kulübe gittik ve bonservis bedelini bir kez daha konuştuk. 10 milyon avrodan 5 milyon avroya kadar indirdik ve imzayı attık. Benim hiç hesapta yokken Almanya'dan Brezilya'ya gitmem, kulübe sadece bu transferden 3.8 milyon avro tasarruf sağladı. Lincoln'ün bize dört yıllık maliyeti, yaklaşık 13 milyon avro. Peki size sormak isterim, böyle bir futbolcunun menajerine ne kadar komisyon verilmiş olabilir? 300 bin avro. Bağıra çağıra 300 bin avroya indirdik ki, bu çok komik bir rakam.''

31.10.2007


 

Korkmaz: 2 yılda 10 yıl yaşlandım

Gençlerbirliği'nde göreve getirildikten sonra ilk antrenmanına çıkan teknik direktör Bülent Korkmaz, "İki yılda yaşadığım deneyim 10 yıla bedel oldu" dedi.

Gençlerbirliği'nde göreve getirildikten sonra ilk antrenmanına çıkan teknik direktör Bülent Korkmaz, ''Birlik ve beraberlik içinde başkent ekibini layık olduğu yere getireceğiz'' dedi. Korkmaz, Ankara'da olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Gençlerbirliği'nde ilk antrenmanım. Bu nedenle çok heyecanlıyım. İki yılda yaşadığım deneyim 10 yıla bedel oldu. Takımı tanıyorum. Gençlerbirliği'ni hak ettiği yere taşımak için kenetlenmemiz lazım. Futbolcularla aramızda bir sevgi bağı var. Hepsi karakterli, kişilikli çocuklar'' diye konuştu.

31.10.2007


 

Romen boksörlere hırsızlık suçlaması

Uluslararası Boks Birliği (AİBA), resmi sitesinde yayınladığı habere göre, Chicago'da düzenlenen dünya boks şampiyonasına katılan üç Romen boksör, bir mağazaya hırsızlık yapmak için girerken yakalanmaları üzere şampiyonadan çıkarıldığını belirtti.

Romen boksörlerden Marius Bogdan Dinu (21), Ronald Gavril (21) ve Gabriel İulian Stan (20)'ın bir mağazada hırsızlık yaparken yakalandıkları raporu polis tarafından, Uluslararası Boks Birliği'ne (AİBA) iletilmesi sonucu, böyle bir karar alındığı belirtildi.

31.10.2007


 

Yasemin İtalya'da ilk galibiyeti tattı

Milli basketbolcu Yasemin Horasan'ın formasını giydiği Phard Napoli İtalya Bayanlar Ligi'nin ikinci haftasında evinde konuk ettiği Famila Wuber Schio'yu 66-54'lük skorla mağlup etti.

İlk periyodu 21-18, devreyi de 31-26 önde tamamlayan Phard Napoli, ikinci yarıda da üstünlüğünü kaybetmedi ve son periyoda 47-42 önde girdi. Final periyodunda farkı açan ev sahibi ekip mücadeleyi de 66-54 kazandı.Phard Napoli'de Yasemin Horasan ilk beşte başladığı mücadelede 30 dakika süre alırken, 8 sayı, 8 ribaund ve 1 asistlik performans sergiledi. Milli oyuncu iki sayılık atışlarda 2/9, serbest atış çizgisinde ise 4/4 isabet oranı ile mücadele etti.

31.10.2007


 

Efes, Milano'yu konuk ediyor

Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi birinci tur (B) Grubu'ndaki ikinci maçında bugün İstanbul'da İtalya'nın Armani Jeans Milano takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.15'de başlayacak maç SKY Türk'ten canlı olarak yayınlanacak. Grupta yapılan ilk maçta Efes Pilsen, deplasmanda Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımına 93-85, Armani Jeans Milano da kendi evinde Litvanya'nın Lietuvos Rytas takımına 83-76 yenilmişlerdi.

Efes bu maçta Avrupa kupalarındaki 375. sınavına çıkacak. Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 374 maçın 234'ünü kazanırken, 140 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Öte yandan Efes Pilsen, İtalyan takımları ile bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 55 karşılaşmanın 30'unu galibiyetle tamamladı.Armani Jeans Milano ile bugüne dek 4 kez karşılaşan lacivert-beyazlılar, bu maçların 3'ünden galip ayrıldı.

31.10.2007


 

Görkemli Avrasya

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 29. Kıtalararası Avrasya Maratonu bu yıl diğer yıllardaki organizasyonlara göre daha görkemli ve daha çok ses getirdi. Maratona katılan 100 bin kişinin yaşadığı coşkuyu birçok gazetede birinciyi sayfaya taşındığını gören Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu duruma en çok sevinen kişi oldu..

Çünkü Avrasya Maratonu’nu uluslararası bir marka haline getirmek istediğini her fırsatta dile getiren Başkan Topbaş, zaman zaman görülen katılım düşüklüğünü ortadan kaldırmak, dereceleri daha iyi bir noktaya taşımak ve daha çok sayıda ünlü atletin katılımını sağlamak amacıyla, bu yıl dağıtılacak toplam ikramiyede büyük bir artış yapılması talimatını verdi. Büyükşehir Belediyesi, 2004 yılında 125 bin dolar olan para ödülünü her yıl ikiye katlayarak 2005’te 200 bin dolara, 2006’da da 572 bin dolara çıkartmıştı. Bu yıl ise ödül miktarı bir milyon bin dolara yükseltildi. Bu rakam Türkiye'de bir spor yarışmasında verilen en büyük para ödülü olarak tarihe geçti..

Maratonu Kenyalı atlet David Emanuel Cheruiyot, parkur rekoru kırarak kazandı. Tavşan atletlerin tempoyu belirli zamanlarda arttırması rekorun geleceğini haber vermişti. Cheruiyot, geçen yıl 2.12.52’lik derece yaparak parkur rekoru kıran Litvanyalı Mindaguas Pukstas'ın derecesini geride bırakarak 2.10.56’lık derecesiyle yeni parkur rekorunun da sahibi oldu. Böylece birincilik ödülü olan 60 bin doların üstüne parkur rekoru olarak ekstra 10 bin dolar daha alarak ülkesine 70 bin dolarla döndü. Maratonun bayanlar kategorisinde ise Etiyopyalı Bayisa Alseda Tesema, 2.29.05’lik derecesiyle birinci olarak ailesine 60 bin dolar kazandırdı. Afrikalı atletler için bir servet olan bu para ödülüne yıllardır hiçbir Türk atletin ulaşamaması en büyük üzüntümüz oldu..

50 ülkeden 5 bine yakın atletin yarıştığı maratonda İstanbullular güzel bir sonbahar sabahında Boğaziçi Köprüsü’nden yürüyerek geçmenin tadını da çıkardılar. Engelliler ile turistlerin yine yoğun ilgi gösterdiği maratonda, her yıl olduğu gibi muhteşem İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde çok renkli görüntüler yaşandı. Burada TRT'nin de hakkını verelim. Maratonu her yönüyle ekranlara taşıyarak İstanbul'u çok güzel tanıttı.

İstanbul Maratonu, bir Berlin, bir Londra veya bir Amsterdam maratonuna göre katılımcı açısından daha büyük ve görkemli olmasına karşılık, yarışı bitirenler açısından gerilerde kaldı. Türk insanı bu yarışı sadece bir organizasyon olarak görüyor. Koşmayı ve yarışmayı düşünmüyor. Halbuki Berlin Maratonunda 20 bin kişi koşarken, katılımcıların en az 10 bini bir atlet gibi yarışı tamamlıyor. Bizde ise 2-3 kilometre koştuktan sonra yarış terkediliyor. Atletizm Federasyonu'na bu konuda büyük bir görev düşüyor. İnsanlarımızı koşmaya ve spor yapmaya teşvik edici faaliyetlere yıl içinde mutlaka daha fazla yer ayırmalı..

Erol DOYURAN

31.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri