Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Irak’tan teminat gücünde teklifler

Irak hükümet sözcüsü Ali Debbağ, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde terör örgütü PKK ile mücadelede yeni öneriler sunduğunu bildirdi.

İstanbul’da düzenlenen Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında AA ve TRT’nin sorularını cevaplayan Debbağ, Maliki’nin, toplantı sırasında ikili görüşmede bulunduğu Başbakan Erdoğan’a, PKK konusunda bugünden itibaren hayata geçirilmek üzere yeni öneriler sunduğunu söyledi.

“Bence bu öneriler, komşumuz Türkiye’ye verilmiş iyi bir teminat” ifadesini kullanan Debbağ, bölgenin güvenliğinin kendilerini yakından ilgilendirdiğini belirterek, “Terör örgütü PKK’nın; bölgenin ve Irak’ın güvenliğini tehdit ettiğini hissediyoruz” dedi. Türkiye ve Irak’ın, üzerinde uzlaşmaya vardıkları herhangi bir adımı atmaya istekli olduklarını kaydeden Debbağ, Irak’ın, kapasitesi dahilinde, iki ülke arasında ortak bir uzlaşmanın gerektirdiği bütün adımlara bağlı kalacağını söyledi.

Debbağ, Maliki’nin sunmuş olduğu önerilerin PKK’yı izole edecek nitelikte ve öncekilerden çok daha olumlu olduğunu belirterek, teklifler hakkında bazı ayrıntılı bilgiler verdi.

Debbağ, Süleymaniye ve Erbil havaalanlarında üst düzey güvenlik önlemlerinin alınacağını ve şehirlerin girişlerindeki kontrol noktalarının sayısının artırılacağını ifade etti.

Debbağ ayrıca, PKK terör örgütü mensubu olduğundan şüphe duyulan herkesin tutuklanacağını ve sorgulanacağını, PKK ile bağlantılı olduğundan şüphe edilen büroların da kapatılacağını bildirdi.

Ali Debbağ, “PKK üyelerine sağlanan her türlü olası lojistik destek kesilecek. PKK tehdidinin ortadan kaldırılması için birçok adım atılacak” diye konuştu.

Terör örgütü PKK mensuplarının barındığı kampların durumuna ilişkin bir soru üzerine de Debbağ, bu kampların mülteci kampları olduğunu belirterek, bu kamplara silâh giriş çıkışının önlenmesi için gerekli adımların zaten atıldığını söyledi.

Debbağ, “Bu kampların Türkiye için tehdit oluşturmasını engellemek için belli bir formül uygulayabiliriz” dedi.

Irak hükümet sözcüsü Debbağ, toplantının sonuç bildirisinde yer alması beklenen, BM’nin Irak’taki rolünün artırılması yönündeki kararla ilgili olarak, BM’nin çalışma alanını genişletmesinden memnun olacaklarını kaydetti.

Debbağ, kayıp Türk askerleriyle ilgili bir soruya, “İyi haberler alacaksınız” cevabını verdi.

/ İSTANBUL

04.11.2007


 

Mücadele için işbirliği

Toplantıda konuşan Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’ın terörle mücadelede işbirliği yapacağını belirterek, diyaloğun silâh ve güç yerine kullanılmasını istediklerini söyledi. “Türkiye’nin PKK tarafından canice bazı tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu” söyleyen Maliki, terörle mücadelede Türkiye ile işbirliği içine gireceklerini, böylece Türk ve Irak halkının teröre maruz kalmasını önleyeceklerini bildirdi. Irak Dışişleri Bakanı Zebari de PKK ile mücadelede Türkiye’ye yardıma hazır olduklarını açıkladı.

Maliki: Silâh yerine diyaloğu yeğliyoruz

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak’ın terörle mücadelede işbirliği yapacağını belirterek, diyaloğun silâh ve güç yerine kullanılmasını istediklerini söyledi.

Maliki, Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Irak’ın tehlikeli dönemini aştığını, zor durumundan kurtulduğunu ve bugün daha güçlü olduğunu ifade ederek, özellikle terörizmle mücadeleye karşı önemli adımlar atıldığını belirtti.

Irak’ın, Şarm El Şeyh’teki toplantıdan sonra olumlu gelişmişlere sahne olduğunu kaydeden Maliki, ulusal hükümet kurulduktan sonra silâhlı kuvvetleri oluşturmak için çok çaba harcadıklarını, böylece ülkenin genelinde güvenliği sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

2008 yılını ekonomik kalkınma ve yeniden yapılanma yılı ilân ettiklerini ifade eden Maliki, “Bu çerçevede dostlarımızdan ve komşularımızdan daha büyük katkılar bekliyoruz” dedi. Komşu ülkeleri ortak sınırlarda sıkı güvenlik tedbirlerinin alınması ve sızmaların önlenmesi konusunda daha fazla tedbir almaya çağıran Maliki, aynı zamanda Irak’la ilişkilerin geliştirilmesini ve egemenliğine saygı gösterilmesini beklediklerini ifade etti. Maliki, Irak’ın borçlarının silinmesinin ülkesinin güvenliğine ve yeniden kalkınmasına hizmet edeceğini belirterek, bunun ikili ilişkileri pekiştireceğini ve Irak halkına da olumlu mesaj vereceğini söyledi.

Maliki, Bağdat’ta diplomatik düzeyin artırılması ve elçiliklerin yeniden açılmasının en pratik cevap olacağını kaydederek, bu çabaların en kısa sürede beklendiğini ve yeni bir sayfanın açılmasını istediklerini bildirdi.

Irak’ı hedef alan terörün diğer ülkeleri hedef alan terörle aynı olduğunu ifade eden Maliki, bu çerçevede sorunların özellikle Türkiye ile kardeşçe ilişkileri etkilemesini istemediklerini belirtti.

“Türkiye’nin PKK tarafından canice bazı tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu” söyleyen Maliki, Türkiye ile olan ilişkilerinin şimdiki sorunlarla etkilenmeyeceğini ifade etti.

Terörle mücadelede işbirliği içine gireceklerini, böylece Türk ve Irak halkının teröre maruz kalmasını önleyeceklerini ifade eden Maliki, tehlikenin boyutunu ve bunun Türk halkına etkisini bildiklerini söyledi.

Irak’ta bütün PKK bürolarının kapatılacağını ilân ettiklerini hatırlatan Maliki, bu çerçevede sıkı tedbirler aldıklarını, bu örgüte kolaylık sağlanmasını önleyeceklerini kaydetti. Maliki, havaalanlarında, sınırlarda ve örgüt üyelerinin bulundukları bölgeleri izleyeceklerini ifade ederek, Irak topraklarının hiçbir şekilde komşu ülkelere saldırı alanı olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

“Diyaloğun silâh ve güç yerine kullanılması istiyoruz” diyen Maliki, Irak hükümetinin desteklenmesi ve güvenlik ve istikrarın sağlanması için verilen sözlerin yerine getirilmesi çağrısını tekrarladı.

Erdoğan: Irak’ın bütünlüğü

komşuları için de önemli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Toprak bütünlüğü ile siyasî birliğini koruması, iç barış ve güvenliğini sağlaması, Irak kadar komşuları için de hayatî derecede önemlidir” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısı”nın açılışında yaptığı konuşmada, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile beraber açılışını yaptıkları toplantının, dost ve komşu ülke Irak’ın içinden geçmekte olduğu zor dönemi atlatmasına, bölgede hak ettiği konuma tekrar kavuşmasına yardımcı olmasını temenni ettiğini belirtti.

Erdoğan, Irak’ın tarihî dostluk ilişkilerine sahip olunan önemli bir komşu olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Irak halkı bizim için azizdir, kıymetlidir. Biz Türkiye olarak kendimizi Irak halkının kardeşi ve akrabası olarak görmekteyiz. Irak halkının mutluluğu, bizim mutluluğumuz, acısı bizim acımızdır. Yüzyıllar boyunca omuz omuza yaşadığımız, ortak bir tarihi, ortak bir kültürü, ortak inançları paylaştığımız Irak halkıyla geçmişte olduğu gibi gelecekte de dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.”

Orta Doğu bölgesinin bugün pek çok sorunla karşı karşıya bulunduğu anlatan Erdoğan, karmaşık ve çok boyutlu olan bu sorunların, bölge halkının hayat kalitesini artıracak ekonomik işbirliği potansiyelinin istenilen ölçüde harekete geçmesine engel teşkil ettiğini söyledi.

“Irak’ın bugün karşı karşıya bulunduğu durum tüm bölgemizi ilgilendirmekte, kardeş Irak halkının yaşadığı zor şartlar hepimizi üzmektedir” diyen Erdoğan, Türkiye’nin, bu zor döneminde dost ve komşusu Irak’a gerek siyasî ve diplomatik, gerek ekonomik anlamda elinden gelen katkıyı yapmaya çalıştığını ve bunda kararlı olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin, ülkenin istikrara kavuşturulması, yeniden imarının sağlanması için Irak’ta siyasî diyalog ve uzlaşma sürecine destek sağladığını ifade eden Erdoğan, Irak’ta bütün kesimleri siyasî sürece katılmaları yönünde teşvik ettiklerini, etmeyi de sürdürdüklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Türkiye olarak Irak’taki ekonomik yeniden yapılanma faaliyetlerine katkı sağlamaya azamî çaba gösteriklerini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: “Bütün olumsuz şartlara rağmen, Irak ile Türkiye arasındaki ticarî ilişkiler gelişmiş, Irak hükümetine yaptığımız maddî, aynî ve eğitim yardımları düzenli bir şekilde artırılmış, Türk iş adamları Irak’ta yatırım yapmaya özendirilmiştir. Aynı şekilde Irak toplumunu temsil eden bütün siyasî aktörler, siyasî uzlaşma sürecine katılmaları için cesaretlendirilmiştir. Türkiye’nin Irak merkezi yönetimine ve Irak halkına elinden gelen tüm katkıyı yapmakta olduğunu burada bir kez daha ifade etmekten mutluluk duyuyorum.”

Başbakan Erdoğan, bu toplantının Türkiye tarafından başlatılan Irak’a komşu ülkeler sürecinin bir parçası olduğunu ifade ederek, toplantının ilkinin bu yılın Mayıs ayında Mısır’ın Şarm El Şeyh şehrinde yapıldığını hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, herkesin güven ve emniyet içinde olmadığı, belli bir refah seviyesine ulaşmadığı bir ortamda, hiç kimsenin kendisini güvende ve emniyet içinde göremeyeceğini çok iyi anlamak gerektiğini vurgulayarak, ‘’Unutmayalım ki ateş sadece düştüğü yeri yakmaz’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Biz tüm bölge için, tüm insanlık için, refah, demokrasi, özgürlük, emniyet ve güvenlik tesis etmeli, ortak geleceğimizi ortak hareket ederek kurmalıyız. Unutmayalım ki ateş sadece düştüğü yeri yakmaz. Bizlere düşen sadece kendimizi düşünerek ve kısa vadeli çıkarlarla hareket etmek değil, umumî bir güvenlik ve istikrar ortamı oluşturmak için uzun soluklu bir şekilde ortak hareket edebilmektir.’’

Ulusal ve uluslararası terörle mücadele edilmeye vurgu yapılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Irak içindeki terörist oluşumların Irak yönetimine verdiği sıkıntı kadar, Irak’ın belli bölgelerine yerleşen terörist örgütlerin komşu ülkelere zarar veriyor olması da önemli ve acil tedbirler alınması gereken bir sıkıntı sebebidir. İfade etmiş olduğum bu hususlar, her biri üzerinde dikkatle durulması gereken ve Irak’ın istikrarına, Irak halkının huzura kavuşmasını arzulayan bizler tarafından desteklenmesi lâzım gelen hayatî konulardır” diye konuştu.

Irak'ın komşularına uyarı

“Dost ve komşu Irak’a karşı olan sorumluluklarımızın bu şekilde fiiliyata dökülmüş olması siz değerli katılımcıların teveccühüyle karşılanması bizi ayrıca mutlu etmektedir” diyen Erdoğan, nihaî amaçlarının istikrar ve güvene kavuşmuş, kendi halkıyla barışık, komşularıyla iyi ilişkiler içinde olan, komşuları için risk ve tehditler üretilmesine fırsat vermeyen Irak’ın inşa edilmesi olduğunu söyledi. “Toprak bütünlüğü ile siyasî birliğini koruması, iç barış ve güvenliğini sağlaması, Irak kadar komşuları için de hayatî derecede önemlidir. Irak’taki olumsuz şartların sürmesi, bölgesel barış ve istikrar açısından da riskler tehditler üretmektedir. Türkiye, bu olumsuzluklardan en fazla etkilenen ülkelerin başında gelmektedir. Bu bakımdan bugün yapacağınız konuşmalar, alacağınız kararlar, Irak’ın, komşu ülkelerin ve bölgenin geleceği açısından son derece önemlidir. Bu toplantıda Irak’ın ulusal birliğine ve toprak bütünlüğüne verilen önemin vurgulanması, Irak’ın istikrara kavuşması amacıyla siyasî uzlaşma sürecinin desteklenmesi önem arz etmektedir. Öte yandan Birleşmiş Milletlerin Irak’ta üstlendiği rolün güçlendirilmesi, yerlerinden edilmiş kişilere yardım ulaştırılması, Irak’taki yeniden yapılanma sürecinin aksamadan devam ettirilmesi hususlarının güçlü ifadelerle ve ortak irademizi yansıtacak bir şekilde uluslararası kamuoyuna açıklanması da önem taşımaktadır.”

Sonuç bildirgesi: Irak toprakları

PKK üssü olarak kullanılamaz

Genişletilmiş Irak’a komşu ülkeler dışişleri bakanları toplantısının sonuç bildirisi üzerinde uzlaşmaya varıldığı ve Türkiye’nin istediği yönde Irak topraklarının terör amaçlı kullanılmaması hususlarına yer verildiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, önceki gün gün boyu yüksek düzeyli memurlar tarafından ele alınarak hazırlanan bildiriye, akşamki çalışma yemeğinde son hali verildi. Katılımcı bakanların bildiri üzerinde uzlaşma sağladığı ve böylelikle Mısır’ın Şarm El Şeyh kentindeki ilk genişletilmiş toplantının aksine, bildiri üzerinde çok fazla görüş ayrılığı ve tartışma olmadığı öğrenildi.

Bildiride, Türkiye’nin özellikle çok hassas olduğu terör konusuna vurgu yapılırken, genel hatlarıyla Irak topraklarının terör amaçlı kullanılmaması, terör kaynaklarının kurutulması, finans yollarının engellenmesi, Irak’a yönelik veya Irak’tan gelen silah geçişlerinin önlenmesi, sınırların kontrol altına alınması gibi hususlara yer veriliyor. Katılımcı bakanların “terörün her türlüsünü kınadıkları” bildiride, Irak’ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliği ile egemenliği ve bağımsızlığının korunması gerektiğine de dikkat çekiliyor.

/ İSTANBUL

04.11.2007


 

Cheney: PKK meselesini çözeceğiz

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, kuzey Irak’ta yuvalanan terör örgütü PKK’nın Türkiye’ye karşı düzenlediği saldırılardan kaynaklanan sorunu ‘’çözeceklerini sandığını’’ söyledi.

Dallas şehrinde konuşma yapan Cheney, Türkiye’nin kuzey Irak’a muhtemel askeri müdahalesinin etkilerine ilişkin bir soru üzerine, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’in, halen Türkiye’de bu konu üzerinde aktif şekilde çalıştığını bildirdi. Cheney, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, PKK’lı teröristlerin Irak üzerinden Türkiye’ye saldırılar düzenlemesinden kaynaklanan bu sorunun çözümü için Başkan George Bush ile Pazartesi Washington’da görüşeceğini de hatırlatarak, ‘’Bu, zor ve karmaşık bir problem, ancak üzerinde oldukça agresif şekilde çalışıyoruz. Bunu çözeceğimizi sanıyorum’’ dedi. ‘’Türklerle Kürtler arasında tarihi bir çatışma olduğunu’’ ileri süren Cheney, ‘’Bunun, olduğundan daha fazla alevlenmesinin önüne geçmek için çalışıyoruz’’ diye konuştu.

/ WASHINGTON

04.11.2007


 

PKK büroları kapatıldı

Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin bir yetkilisi, PKK terör örgütüyle bağlantılı bir örgütün bölgedeki ofislerinin kapatıldığını açıkladı.

Reuters’ın haberine göre bölgesel yönetim başkanı Mesut Barzani’nin sekreteri Fuat Hüseyin, PKK terör örgütüyle ilişki içinde bulunan “Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi” adlı örgütün kuzey Irak’taki ofislerinin kapatıldığını belirtti. Yetkili, kapatma gerekçesinin ise “bu partinin faaliyet izni bulunmaması” olduğunu kaydetti.

Terör örgütü yanlısı partinin Erbil, Süleymaniye, Dohuk, Musul ve Kerkük’te ofisleri bulunduğu bildirildi. Görgü şahitlerine göre Erbil ofisi kapatılırken, Süleymaniye ofisi hâlâ faaliyetini sürdürüyor. Ancak yetkililer, Süleymaniye ofisinin de kapatılacağını belirtti.

Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim daha önce, “bu partinin PKK ile bağlantıları ispatanmadığı sürece kapatılmasının söz konusu olmayacağını” belirtiyordu.

Partinin yetkilisi Faik Muhammed Kolbi de bölgesel yönetimin bürolarını kapattığını doğruladı. Kolbi, “Erbil’deki büromuz bugün kapatıldı. Süleymaniye ve Kerkük’te partinin birer bürosu var. Onların da kapatılacağı bize söylendi” dedi.

/ ERBİL

04.11.2007


 

Ralston: ABD, sözünü tutsun

ABD’nin terör örgütü PKK ile mücadeleden sorumlu özel temsilciliği görevinden kısa süre önce istifa ettiğini açıklayan Emekli Orgeneral Joe Ralston, ABD’nin, terör örgütü PKK konusunda Türkiye’ye verdiği sözleri tutmakta başarısız olduğunu belirtti.

McClatchy Newspapers adlı medya kuruluşuna konuşan Ralston, neden istifa ettiğini ise açıklamadı. Ralston, ABD’nin, farkında olmadan, Türklerle İranlılar’ı stratejik olarak bir araya gelmeye yönelttiğini savundu. Ralston, ‘’ABD, Türkler’e verdiği sözleri tutmalı’’ dedi. ABD’nin kuzey Irak’taki güçlerinin komutanlığını yürüten Tümgeneral Benjamin Mixon, geçen hafta Pentagon’daki bir brifingde ABD’nin, terör örgütü PKK konusunda birşey yapmayı planlamadığını söylemişti. Ralston, Mixon’ın sözlerinin, Bush yönetiminin Türkiye’ye verdiği sözlerin ‘’tam tersine’’ işaret ettiğini kaydetti. Türk ordusunun kuzey Irak’a askerî operasyon düzenleyip düzenlemeyeceği yönündeki bir soru üzerine Ralston, ‘’ABD’nin hiçbir şey yapmaması durumunda, kendileri yapmak zorunda kalacaklar’’ dedi.

/ WASHINGTON

04.11.2007


 

BM, Irak’taki rolünü arttıracak

BM Genel Sekreteri Ban KiMun, BM’nin Irak’ta daha güçlü rol oynayacağını belirterek, Irak’ta istikrar için işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Ban, Genişletilmiş Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Irak’ın güçlendirilmesinin önemine değinerek, bölge ülkelerinin bu yönde büyük çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Hiçbir ülkenin Irak’taki krizin kendi topraklarında olmasını arzu etmeyeceğini kaydeden Ban, bu çerçevede uluslararası çabanın herkesin yararına olacağını ifade etti. Irak’ın komşularının göstereceği çabalarla, Irak hükümetinden gelecek teminatlarının bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Ban, Şarm El Şeyh ve İstanbul toplantılarının bu çerçevede önemli olduğunu, Irak’ta istikrar için işbirliğinin önemli olduğunu kaydetti.

Ban, Türkiye ile Irak arasındaki son gelişmeler için bütün ilgili tarafların çabasının gerekliliğine işaret ederek, Irak topraklarının sınır ötesi terör faaliyetleri için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Türkiye’yi bu konuda anladıklarını ifade eden Ban, sorunun çözümü için daha çok çalışılması gerektiğini, böylece taraflar için kabul edilebilir bir çözüme ulaşılabileceğini söyledi.

Bu çerçeve de, BM’nin de Irak’ta daha güçlü rol oynayacağını kaydeden Ban, BM’nin desteğini artırarak sürece katkı sağlamayı ümit ettiklerini belirtti. Somut adımların atılmasının önemli olduğunu yineleyen Ban, Irak ve bölgenin uluslararası camianın çabasını hak ettiğini sözlerine ekledi.

/ İSTANBUL

04.11.2007


 

AİHM yeni listeyi bekliyor

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye’nin göndereceği yeni listeyi bekliyor. Listesi ay başında geri dönen Türkiye, en geç kasım ortalarına kadar yeni yargıç listesi sunmak zorunda bulunuyor.

ABHaber sitesinin haberine göre AİHM çevreleri, aksi takdirde listeye konulmadığı için Türk Hükümeti’ne tepki gösteren ve bu nedenle AİHM dâvâlarında “tarafsız” olamayacağı belirtilen Rıza Türmen’in önce dört ay, sonra üç yıl daha görev süresinin uzayabileceğini belirtiyor.

Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) “yargıç adayları” sunması konusunda zaman daralıyor. En geç kasım ayının ortalarına kadar aday listesinin sunulmaması halinde, Rıza Türmen’in görev süresi dört ay daha uzayacak. Nisan ayına kadar Türkiye listeyi yine sunmaz ve bu süre zarfında Rusya AİHM’in çalışmalarını hızlandıracak 14’üncü protokolü onaylarsa, Rıza Türmen üç yıl daha görevinde kalacak. Ancak Türmen’in Türk Hükümeti tarafından yeniden aday gösterilmemesinden sonra hükümeti eleştiren açıklamalar yapması nedeniyle, AİHM’de “tarafsızlığını yitirdi ve Türkiye davalarıyla ilgili yargıçlığı tartışmalı hale geldi” yorumları yapılıyor. Ekim başında Türkiye tarafından sunulan üç kişilik aday listesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından geri gönderilmişti. Türkiye’nin sunduğu listede Prof. Dr. Ruşen Ergeç, Prof. Dr. Mustafa Erdoğan ve Prof. Dr Arzu Oğuz yer almıştı.

/ STRASBOURG

04.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri