Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Afetlerin bilânçosu ağır

Jeolojik ve meteorolojik şartların olumsuzluğu sebebiyle büyük tabiî afetlere maruz kalan Türkiye’de, ‘’son 10 yılda meydana gelen afet zararlarının 20 milyar doları bulduğu bildirildi.


“TL” geri dönüyor

Türkiye’nin uzun yıllar yaşadığı kronik enflasyon sonucu bol sıfırlı hale gelen “Türk Lirasına itibarını geri kazandırmak için” paradan 6 sıfır atılma

Akaryakıt ve sigaraya ÖTV zammı

Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) yapılan artışların ardından sigara firmaları ve akaryakıt firmaları ürünlerine yaptığı zam fiyatlarını açıkladı.


  Demir ihracatı 10 milyar doları aşacak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, demir-çelik ürünleri ihracatının yıl sonunda 10 milyar doları aşacağını vurguladı.


  Bursa’nın tekstil ihracatı 1.3 milyar doları aştı

Tekstil ile hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerinin önemli merkezlerinden Bursa’dan yılın ayında yapılan ihracat, hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 6,7, tekstilde ise yüzde 15,5 oranında arttı.


  Bloke uygulaması son buldu

Maliye Bakanlığı’nca başlatılan ve mükelleflerin vergi borçlarının banka hesaplarında bulunan mevcutlarının haczi yoluyla tahsil edilmesi uygulaması, Gaziantep Ticaret Odası’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yaptığı girişimler sonrası son buldu.


  Enflasyon yüksek çıktı

Ekim ayında enflasyon TÜFE bazında yüzde 1.81’le son 17 ayın en yüksek düzeyinde gerçekleşti. ÜFE’de ise Ekim ayında yüzde 0.13 düşüş yaşandı.


  “Ekmek alamıyorsanız makarna yiyin!..”

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Başkan Vekili Mustafa Dinç, fırıncıların yapacağı zamdan sonra fakir vatandaşların ekmek almakta zorlanacağını belirterek, “Ekmek alamazsanız makarna yiyin, hem daha sağlıklı, hem daha besleyici ve ekmekten çok daha ucuz!..” dedi.


  Adıyaman’da 2,7 milyon ton ham petrol üretildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürü Besim Şişman, 2007 yılında Ekim sonu itibarıyla 2 milyon 750 bin ton ham petrol ürettiklerini açıkladı.


  Maliye’den 130 bin esnafa: “pardon”

Maliye Bakanlığı’nın emriyle onbinlerce esnafın hesabına blokaj koyan bankalar, Maliye’nin isteğini “yanlış” anlamış.


  Esnaftan Türk Lokumu tepkisi

Türkiye’de üretilen lokumun merkezi durumundaki Hatay’da esnaflar, Kıbrıs Rum kesiminin lokumun tescilini almasına adeta ateş püskürüyor.


  Kabuğun fiyatı fındıktan hızlı yükseliyor

Düzceli’lerin sobalarını tutuşturmak için kullandıkları fındık kabuğu fiyatı fındıktan hızlı yükseliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri