Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terör haberleri stres kaynağı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Okan Çalıyurt, ‘’Terör ve şiddet haberleri, hemen hemen her dinleyende ve her okurda psikolojik olarak etkiler oluşturmakta, olumsuz duygudurum oluşturmakta ve zaman zaman da empati mekanizması ile huzursuzluk ve gerginliğe yol açmaktadır’’ dedi.


Profesyonel orduya geçiş sürecek

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçesi görüşülürken milletvekillerinin sorularını cevaplayan Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül şöyle konu

Sivil Anayasada hükümet geri adım atmasın

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu 91. hafta eylemini Ankara’da gerçekleştirdi. Eylemde konuşan Mazlumder Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dalaz, artan t


  İşbirliği çerçeve anlaşması imzalandı

Türkiye ile Arap Birliği arasında “Türk-Arap İşbirliği Forumu Çerçeve Anlaşması” imzalandı.


  AB'nin 2007 karnesi hazır

Türkiye’nin son bir yılda AB yolunda kaydettiği ilerleme ve eksikliklerinin değerlendirildiği 2007 İlerleme Raporu, Salı günü açıklanıyor.


  Din eğitimi bir realite

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, toplum olarak din eğitimi ihtiyacını realite kabul edip, bunun nasıl ve nerede karşılanması gerektiğinin ön yargısız tartışılmasını istedi. Bardakoğlu,yaptığı konuşmada, bireyin temel ihtiyacı olan din hizmetinin, toplumsal barışı ve doğru dini bilgiyi sağlayacak şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.


  İbadetten daha çok zevk alıyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığı, eğitim seminerlerine katılan hacıların, kutsal topraklarda ibadetleri yerine getirme başarıları ve memnuniyet derecelerinin katılmayanlardan daha yüksek olduğunu belirledi.


  Sit alanında otlatmaya 117 YTL ceza

Çorum’un Boğazkale ilçesinde bulunan Hattuşa Örenyeri’nde hayvan otlatan çobana Kabahatler Kanunu’na göre 117 YTL para cezası kesildi.


  Başesgioğlu, temel attı

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, proje çalışmalarına 1998 yılında başlanan ancak, çeşitli sebeplerle ihalesi 7 yıldır ertelenen Kastamonu Mahalli İdareler Eğitim ve Kongre Merkezinin (MİEM) temelini attı.


  Gül, Azerbaycan'a gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6-8 Kasım tarihlerinde Azerbaycan’a resmî ziyaret gerçekleştirecek.


  İnönü'nün cenaze töreni Teşvikiye Camiinde

Eski Başbakan Yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü için bugün İstanbul’da düzenlenecek cenaze töreni sebebiyle bazı yollar trafiğe kapatılacak.


  Depremzedeleri yalnız bırakmadılar

Kimse Yok Mu Derneği, Denizli’nin Çameli ilçesine bağlı köylerde depremden hasar gören ailelere yardım eli uzattı. Dernek gönüllüleri Elmalı, Taşcılar ve Gürsu köylerinde deprem mağduru aileleri ziyaret etti.


  İstanbul’a yağışlı hava uyarısı

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul’un 5 Kasım Pazartesi gününden itibaren Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi.


  Dünya yaşlanıyor, Alzheimer artıyor

Yaşlı nüfusun artması sebebiyle artan Alzheimer, giderek daha büyük bir sağlık problemine dönüşüyor.


  Görme engelliler yemek yapmayı öğreniyor

Uygulamalı eğitimle görme engellilere umut olan Göreneller Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun öğrencileri, okulda yemek yapmayı da öğreniyorlar.


  Pardus 2008 yolda

TÜBİTAK’ın geliştirdiği ücretsiz bilgisayar işletim sistemi Pardus’un 2008 sürümü için hazırlıkların sürdüğü bildirildi.


  Afrika ilgi bekliyor

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV)’ın katkıları ile Sivil toplum kuruluşlarıçAfrika’nın en yoksul ülkesi Nijer için bir araya geldi.


  İstanbul’da yarın su kesintisi olacak

Bayrampaşa’daki, ‘’Münzevi Terfi İstasyonu ve Ana İsale Hatlarında’’ yapılacak bakım ve iyileştirme çalışmaları sebebiyle 5 Kasım Pazartesi günü bazı semtlerde su kesintisi uygulanacak.


  Kızılırmak dereye döndü

Türkiye’nin en büyük ırmaklarından olan Kızılırmak, havaların sıcak seyri ve suların çekilmesi ile bu yıl belkide ilk kez dere görünümünü aldı.


  Evlerimiz televizyonlara teslim

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapılan bir araştırma, televizyonun çocuklar üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Çocukların televizyon izleme alışkanlıkları ve davranışları ile ilgili yapılan araştırma, 6-12 yaş grubundaki 500’ü kız, 500’ü erkek olmak üzere toplam bin ilköğretim öğrencisi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri