Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

“Ülkeler Arasında Yükselen Hoş Sada”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen “2007 Mevlâna Yılı Etkinlikleri” yarın, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan “Uluslararası Neyzenler Buluşması” adlı konser ile devam ediyor.

“2007 Mevlânâ Yılı Etkinlikleri” çerçevesinde gerçekleştirilen ve “Uluslararası Neyzenler Buluşması” adı altında düzenlenen programa, İran, Ürdün, Kolombiya, Mısır, Fas, Lübnan, Tunus, Filistin, Fransa, Yunanistan ve Türkiye’den katılan neyzenler, yarın saat 20:00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda san’atseverler ile buluşuyor.

Fas’dan Rachid Zeroual, Tunus’tan Shaheddine Manaa, Mısır’dan Mohamed Said Mohamed Antar, Lübnan’dan Samir Siblini, Ürdün’den Hassan Omar al Faqir, Filistin’den Suhail Khoury, Yunanistan’dan Harris Lambrakis, Fransa’dan Adrien Espinouze, Kolombiya’dan Juan Carlos Catrillon Vallejo, İran’dan Manocher Ghayouri ve Türkiye’den katılan neyzenler Süleyman Ergüner yönetiminde konser verecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İBB Kültür A.Ş. tarafından organize edilen “2007 Mevlâna Yılı Etkinlikleri” 17 Kasım 2007 tarihinde başlayacak ve 29 Aralık’a kadar her Cumartesi günü devam edecek olan, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç’ın anlatımıyla gerçekleştirilen “İstanbul’da Mevlevîhâne Gezileri” ile devam edecek.

04.11.2007


 

İnsan ve kâinat semineri Konya’da yapıldı

İnsan ve kâinat konulu seminer Alaaddin Keykubat nikâh salonunda yapıldı. Konuşmacı olarak katılan eğitimci Hasan Tanrıverdi, insan ve kâinat adlı semineri sundu.

Slâyt gösterileriyle sunulan seminere çok sayıda eğitimci ve üniversite öğrencileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Said Çamkerten kısaca insan konusuna değinirken, ardından sözü alan Hasan Tanrıverdi slayt gösterileri eşliğinde seminer verdi.

Anne karnındaki ceninden başlayarak insanın çok uzun ve zor dönemlerden geçtiğini belirterek dünyaya gelişimizin de bir mucize ve san’at eseri olduğunu söyleyen Tanrıverdi, Risâle-i Nur’dan örnekler vererek konuya açıklık getirdi. “İnsan Kâinatın misal-i musağarıdır” sözünü aktaran Tanrıverdi, “Sadece dünya hayatıyla sınırlı değiliz. İçimizdeki kabiliyetler ve duygularımız gereği bütün kâinatla alâkadarız ve bunu ancak Allaha iman inancıyla keşfedebilir ve inkişaf ettirebiliriz. Bunun neticesinde Ebedî cennetlerin bizi bekler” diyerek sözlerini noktaladı.

Nuriye TURGUT / KONYA

04.11.2007


 

Anka Kuşu’nun galası yapıldı

Türk Sineması’nda klasik hale gelen filmleriyle ilk defa başörtüsü sorununa, faili meçhul cinayetlere ve İstiklâl Mahkemeleri’ne el atan usta yönetmen Mesut Uçakan’ın son filmi “Anka Kuşu / Bana Sırrını Aç”ın galası Bolu’da yapıldı. Galaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’da katıldı.

Kardelen Sineması’ndaki galaya Günay’ın yanı sıra Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı Bedri Dursun, Bolu milletvekilleri, protokolün diğer mensupları, film oyuncuları ve çevre illerden davetliler katıldı.

Filmin senaristi ve yönetmeni Mesut Uçakan, “Filmde Allah’ın tecellisini gördüm. Filmi Rabbi’me armağan ediyorum. Onca sefilliğimle günahlarımla anlatmaya çalıştım. Allah bağışlasın, sizler de bağışlayın. Filmde kurtarıcı iksirini anlatmaya çalışıyorum. Aşk anlatılır mı, aşk yakar alev alev” ifadelerini kullandı. Uçakan’ın konuşması dâvetlilerden büyük alkış aldı. Film, 9 Kasım’da vizyona girecek.

Yeni Asya

04.11.2007


 

İnsanlık tarihindeki “leke”ler sergileniyor

Vedia Yeşim Bayanoğlu’nun “Yön Yitimi” ismini verdiği resim sergisi, Ziraat Bankası Kültür Merkezi Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde resim severlerin beğenisine açıldı.

Ressam Bayanoğlu’nun bir tez çalışması sonucu hazırladığı resimlerin yer aldığı sergide ağırlıklı olarak çağımızdaki değer yitimleri, savaşlar ve maddî çıkarımlar uğruna insanların katledilmesi eleştirel bir tarzda resmediliyor. Bayanoğlu, en çok ilgi gören çalışmalarından biri olan, Amerika Birleşik Devletleri Bayrağı’nı kullanarak çizdiği “Leke” isimli eserinde, Irak’ın haritasını bayrağa yerleştirerek Amerika’nın işgalini eleştiriyor. Bu resimde ayrıca ABD bayrağındaki yıldızlar yerine çocuk kafaları çizerek, ölen çocukları dile getiren ressam, üzerine de kırmızı boyalarla kan lekesi şekli çizerek yapılan katliâmları eleştirmiş.

Cemil YÜZER / ANKARA

04.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri