Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Silâh taciri ‘Vatansever’ler serbest

‘’Girdap Operasyonu’’ kapsamında, haklarında dava açılan ve yargılanan sanıklardan, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Hareketi Derneği Genel Başkanı Taner Ünal’ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin tahliyelerine karar verildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Taner Ünal, Vehbi Şanlı, Yasin Alparslan, Savaş Karabali, Hüseyin Ten, Fatih Koçak, Veli Baz, Mesut Sezer, Mehmet Doğan, İlhami Demirtaş, Ahmet Cinali, Salih Zeki Balaban, Levent Bakıray, Halit Bozdağ Güngör, Ferhat Şahin ile tutuksuz yargılanan sanıklar Recep Köse, Ahmet Yüksel ve Osman Aydoğmuş ile avukatları ve müşteki avukatları katıldı. Sanık Halit Bozdağ Güngör, sanıklardan sadece Salih Zeki Balaban ile İlhami Demirtaş’ı tanıdığını belirterek, 25 yıldır yurt dışında yaşadığını ve yasal olarak uluslararası silâh ticareti yaptığını söyledi. Bazı ülkelerin de devlet temsilciliğini yaptığını kaydeden Güngör, VKGB Derneği üyesi olmadığını, derneğin varlığını dâvâ sürecinde öğrendiğini kaydetti. İsviçre’de bir şirketi bulunduğunu ve bu şirketin ortakları arasında Belçika ve Alman istihbarat başkanlarının da bulunduğunu ileri süren Güngör, sanık Balaban ile telefon görüşmesi yaptığını ancak bu görüşmede konuşulanları devletin güvenliği açısından söyleyemeyeceğini belirtti. ‘’Türkiye’nin alamadığı her türlü gizli silahı getirtebildiğini ve aldığını’’ savunan Güngör, ‘’Şu anda da Kuzey Irak ile ilgili 3 büyük alım yapıyorum’’ diye konuştu.

‘’İşi kapsamında, C-4 ve A-4 patlayıcıların tamamen yasal yollardan Türkiye’ye sokulduğunu’’ ifade eden Güngör, ‘’yaptığı iş nedeniyle Genelkurmay Başkanlığınca kendisine verilen özel telefonlar kullandığını ve asker korumalar tarafından korunduğunu’’ ileri sürdü. Diğer sanıklar,üzerlerine atılı suçları kabul etmedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, tutuklu sanıklardan Taner Ünal, Yasin Alparslan, Veli Baz, Mesut Sezer, Mehmet Doğan, İlhami Demirtaş, Salih Zeki Balaban, Levent Bakıray ve Halit Bozdağ Güngör’ün tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

/ ANKARA

11.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Silâh taciri ‘Vatansever’ler serbest

  Dosya ortada kaldı

  Erdoğan: Kazanımlardan geri adım olmaz

  Halk anayasa için duyarlı

  Başörtülü master

  Bu yasak bitmeli

  Kabakcı: Kızımın hür olarak okuyacağı günleri bekleyeceğim

  Peres ve Abbas Mecliste konuşacak

  Kral Abdullah: İlişkilerimiz güçlenecek

  Gül: İsrail’in izahatı bizi memnun etti

  Çelik: Yanlışımız varsa yargıdan döner

  134’üncü başörtüsü eylemi yapıldı

  Beklenen kanun Meclise geliyor

  AB desteğinde aslan payı Türkiye’nin

  TRT Genel Müdürlüğünün talibi çok

  Edirne yağmura teslim oldu

  Çevrede 2008 hedefleri

  Marmara Denizi’nde tsunamiye hazır olalım

  STK’lar müzakere sürecine dahil edilmeli

  İnternete sıkı takip

  İlkel teleferiklere denetim geliyor

  İslâm Konseyi Başkanı Beri: İngiliz hükümeti, Müslümanları incitmesin

  Ekmek zammına dâvâ

  Yeşil kartlı ekmeği ucuza alacak

  Erzurum’da kutup soğukları

  Konyalılar, suyu tasarruflu kullanıyor

  Kayseri de ‘akbil’lenecek


 Son Dakika Haberleri