Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Üsküp, hâlâ bizim şehrimiz

Türk şiirinin ve Türkçe’nin önemli kalemlerinden Yahya Kemal Beyatlı’nın “Kaybolan Şehir’’ şiirinde, “Firuze kubbelerle bizim şehrimizdi o; Yalnız bizimdi çehre ve ruhuyla bizdi o’’ diye anlattığı doğum yeri olan Üsküp, aradan geçen yıllara rağmen hâlâ Osmanlı-Türk izlerini korumaya devam ediyor.



Şiirimizde ölüm düşüncesi tartışıldı

Yeni Asya Vakfı Konferans salonunda “Şiirimizde ölüm düşüncesi ve ölümün varlık eksenli idraki” konulu bir seminer verildi. Süleymaniye’deki Yeni Asya Vakfı’nda düzenlenen programa seminerci olarak Dr. Hakan Yalman ve Ahmet Dursun iştirak ettiler. Konuşmacılar Türk şiirinde en çok işlenen konu olan ölüme varlık eksenli bir bakış açısıyla yaklaştılar.



İl meclis üyeleri ney dinleyerek rahatlıyor

Konya İl Genel Meclisi üyeleri, çoğu hararetli tartışmalarla geçen oturumların aralarında Niyazi Sayın ve Sadreddin Özçimi gibi ünlü neyzenlerin, salona verilen ney parçalarıyla rahatlıyor.



Uyuşturucuya tiyatro diliyle tepki

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, mahallelerindeki bir gencin eroinden ölmesinden dolayı uyuşturucuyla mücadele başlatan gençler, Üsküdar Sanat Tiyatrosu’nu şehre davet ederek uyuşturucunun kötülüklerinin anlatıldığı ‘’Kaybolan Gençlik’’ adlı tiyatroyu izlediler.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri