Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asker ailelerinde tutuklama şoku

Terör örgütü PKK üyelerinin Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki askerî birliğe saldırısı sonrasında kaçırdığı sekiz askerin aileleri, şimdi de tutuklama şoku yaşıyor. Niğdeli asker Mehmet Şenkul’un tutuklandığı haberini alan baba Ali Şenkul, oğlu ile telefonda görüştüğünü belirterek, “Mehmet, telefonda sürekli ağlıyordu ve ‘Ben bunu hak edecek birşey yapmadım’ diyordu. Oğlumun durumuna çok üzülüyorum” dedi.


Türk-Kürt çatışması yok

Baykal, yaşanan terör olaylarının Türk-Kürt çatışması gibi sunulmasının doğru olmadığını ifade ederek, “Olay, etnik çatışma olayı değildir, bir terör,

Bölge savaştan usandı

Türkiye-Irak Dostluk Derneği Genel Başkanı Mehmet Emin Değer, Baykal’ın Kuzey Irak’a yönelik açıklamalarını “olması gereken açılımlar” şeklinde değerl


  Erdoğan'dan Atatürk övgülerİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün sadece Türkiye için değil, milli egemenliğe, çağdaş değerlere ve barış felsefesine sahip olan uluslararası toplum için de önemli, anlamlı olduğunu, iyi incelenmesi ve örnek alınması gereken bir devlet adamı olduğunu söyledi.


  MHP, Kaz Dağları için araştırma istiyor

MHP, Kaz Dağlarındaki maden arama ve işletme çalışmalarına ilişkin gerçeklerin halka sunulması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  Sivil anayasa şart

Eğtim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, insan hak ve özgürlüklerine dayalı sivil bir anayasanın hazırlanmasının şart olduğunu söyledi.


  MEB'den “Acil Çözüm Merkezi”

Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), sorunları anında ve yerinde çözmek amacıyla Eylül ayında faaliyete geçirdiği ‘’Acil Çözüm Merkezi’’ şu ana kadar 773 talebi çözüme kavuşturdu.


  Son şahitlerden Osman Aydın dualarla uğurlandı

Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde önceki gün vefat eden, Bediüzzaman Said Nursi tarafından yazılan Risale-i Nur Külliyatı’nın tashihini yapan Hacı Osman Aydın (81), son yolculuğuna dualarla uğurlandı.


  Başoğlu: Başörtüsüne hakaret edilmesin

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, askerlerin resmi törenlerde başörtülülere gösterdikleri tavrın yanlış olduğunu söyledi.


  İnsan kopyalama yasaklanmalı

Uzmanlar özellikle üreme amaçlı insan kopyalamayı (klonlama) muhtemel suistimaller ve insan hakları ihlâli endişesiyle yasalar yoluyla yasaklanması gerektiğini belirtiyorlar.


  Yazıcıoğlu: Peres’in konuşması milletin vicdanını yaralar

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ‘’İsrail Cumhurbaşkanının TBMM’de konuşma yapacak olması millet vicdanını yaralamaktadır’’ dedi.


  Kudüs buluşması Feshane'de

“Uluslararası Kudüs Buluşması’’, 15-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. TGTV Başkanı Necati Ceylan, ‘’kutsal bir kent olan Kudüs’te birçok peygamberin hayatının bir bölümünü geçirdiğini, Allah’ın Kudüs’ün mukaddes bir yer olduğuna işaret ettiğini’’ söyledi.


  “Anne-Baba Okulu”nda ebeveynler bilgilendirilecek

Kadın Eğitim ve İstihdam Derneği’nin düzenlediği ve Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği ile işbirliğinde gerçekleştirilen ‘’Anne Baba Okulu’’ projesinde, ebeveynlere çocuk eğitimi konusunda bilgi verilecek.


  Sineklerin gen haritası çıkarıldı

Bilim adamları, 12 çeşit meyve sineğinin kapsamlı gen haritasını çözdü.


  Diyabet hastaları da şekerli gıda tüketebilir

Acıbadem Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülay Hamzaoğlu, diyabet hastalarının bir beslenme uzmanından destek almak şartıyla ve doktor kontrolünde, şekerli gıda tüketebileceğini söyledi.


  Şoför ve yönetici kursları açılacak

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), şoför ve yönetici kursları açacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri