Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

A milliler Estonya'da

Milliler, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 17 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Norveç ile yapacağı karşılaşma öncesi yapacağı kamp için Estonya'nın başkenti Tallinn'e gitti. Mehmet Topuz'un yerine kadroya dahil edilen Denizlisporlu Yusuf Şimşek de takımla birlikte kafilede yer aldı.

A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 17 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Norveç ile yapacağı karşılaşma öncesi yapacağı kamp için Estonya'ya gitti. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, teknik heyet ve futbolcular, Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla Estonya'nın başkenti Tallinn'e gittiler. Terim ve futbolcular, otelde ve havalimanında yolculuk öncesi herhangi bir açıklama yapmadı.

YUSUF ŞİMŞEK DE KATILDI

Bu arada, sakatlığı bulunan Mehmet Topuz'un yerine kadroya dahil edilen Denizlisporlu Yusuf Şimşek de takımla birlikte giderken, lejyoner futbolculardan sadece Emre Belözoğlu kafilede yer aldı. Yurt dışında futbol oynayan diğer oyuncuların Estonya'da kampa katılacakları bildirildi. Milli takımı havalimanında, amigo Birol Türk bayrağı ile uğurlarken, 5-6 kişilik grup da teknik direktör Terim ve futbolcularla fotoğraf çektirdiler.

ÜLKER'İN DEV TOPU

Öte yandan, milli futbolcular Polat Renassiance Oteli'nin çıkışında Ülker'in milli takıma destek kampanyası çerçevesinde yaptırdığı ''dev top'' önünde fotoğraf çektirdiler. Bu arada, otelden çıkışlarında şiddetli lodos nedeniyle hemen otobüse binen futbolcular, daha sonra fotoğraf çekimi için otobüsten inip, fotoğraf çekimine katıldılar. Milliller, dün Estonya'da saat 19.00'da Le Coq Arena'da 15 dakikası basına açık bir idman yaptı. A Milli Takım'ın Norveç ve Bosna Hersek maçları aday kadrosununda şu oyuncular bulunuyor:

7 LEJYONER KADRODA

Servet Çetin, Arda Turan, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Hayrettin Yerlikaya, Sedat Bayrak, Mehmet Yıldız (Sivasspor), Volkan Demirel, Deniz Barış, Gökhan Gönül, Mehmet Aurelio, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Rüştü Reçber, İbrahim Kaş (Beşiktaş), Yusuf Şimşek (Denizlispor), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Serkan Kırıntılı (Ankaragücü), Emre Aşık (Ankaraspor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Nihat Kahveci (Villareal), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Fatih Tekke (Zenit), Serhat Niyazi Akın (Anderlecht).

13.11.2007


 

Terim hocaya teşekkürler

Kayserisporlu Mehmet Topuz'un sakatlanması nedeniyle A Milli Takım kadrosuna dahil edilen Denizlispor kaptanı Yusuf Şimşek, "En büyük hayalim milli takım formasını giymekti" dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosuna çağrılan Denizlisporlu Yusuf Şimşek, en büyük hayalinin milli takım forması giymek olduğunu bildirdi. Şimşek, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, milli takıma davet edilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Kayserisporlu Mehmet Topuz'un sakatlanması nedeniyle kadroya dahil edilen Şimşek, şunları kaydetti:

MAHCUP ETMEM

''En büyük hayalim milli takım forması giymekti. Uzun süredir şans beklemiştim. Fatih Terim hocama beni gördüğü için teşekkür ediyorum. Beni destekleyen herkese de onları mahcup etmeyeceğimi söylemek istiyorum. Şans bulduğum takdirde en kritik sınavlarda sorumluluk alabilirim. Milli takımımız kaliteli bir kadroya sahip ve yakalayacağımız havayla Norveç ile Bosna Hersek'i yeneceğiz.''

BAŞARILAR DİLEDİ

Öte yandan yeşil-siyahlı takımın file bekçisi Souleymanou Hamidou da Kamerun Milli Takımı'nın Almanya'daki kampına çağrıldı. Afrika Ulusal Kupası'na hazırlık kapsamında 15-19 Kasım tarihlerinde Almanya'da kamp yapacak olan Souleymanou, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Bir sakatlık olmazsa milli takımda oynayacağım. Bu turnuvada Kamerun iyi bir takım oluşturacak. Favori olarak gideceğiz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Türkiye A Milli Takımı'na da Norveç ve Bosna Hersek maçlarında başarılar diliyorum. İnşallah bu gruptan çıkarlar''

13.11.2007


 

Fatih Tekke'li Zenit Rusya şampiyonu

Milli futbolcu Fatih Tekke'nin formasını giydiği Rusya'ın Moskova'dan sonra ikinci büyük kenti olan St. Petersburg kentinin takımı Zenit, 23 yıl sonra şampiyonluk keyfi yaşadı.

Zenit, karşı karşıya geldiği FK Saturn Moskova karşılaşmasını 14'üncü dakikada Radek Sirl'in attığı golle karşılaşmayı 10 kazanarak 61 puanla şampiyonluk yarışını kazanan takım oldu. Milli futbolcu Tekke, dünkü karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı, ancak 32'nci dakikada sakatlanarak yerini Pavel Pogrebnyak'a bıraktı. Zenit, en son Sovyetler Birliği döneminde 1984 yılında lig şampiyonu olmuştu.

13.11.2007


 

Antrenör futbolcu dövdü

Kastamonu 1. Amatör Küme Liginde 2-2 sona eren Ormanspor-Taşköprüspor maçından sonra olaylar çıktı.

Şampiyonluğa oynayan Taşköprüspor, genç Ormanspor karşısında beraberliği son dakikada attığı frikik golü ile yakalayarak bir puanı son dakikada kurtardı. Bu maçta iki puan kaybeden şampiyon adayı Taşköprüspor antrenörü Turgay Tatvan, maçın bitiş düdüğü ile birlikte hakem Gökhan Yumlu'ya tepki gösterirmiş gibi yaparak rakip takımın 17 yaşındaki kaptanı Selçuk Kara'ya tekme tokat saldırması şaşkınlığa neden oldu.

13.11.2007


 

Sivas’ın zirve inadı

Turkcell Süper Lig'de 12. haftanın son maçında, Gençlerbirliği'ni 3-2 yenen Galatasaray, averajla liderliğini sürdürdü.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşmada, Kerem'in 3. dakikadaki golüyle 1-0 yenik duruma düşen Galatasaray, Mehmet Topal, Serkan ve Lincoln ile bulduğu gollerle 3-1 öne geçti. Maçın son dakikalarında kalesinde bir gol daha gören sarı-kırmızılılar, Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek, sahadan 3 puanla ayrıldı ve bu hafta da liderliğini korudu.

Kayserispor ile deplasmanda mücadele eden Fenerbahçe, Edu'nun 28. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıyla, büyük bölümünü 10 kişi götürdüğü karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılarak, haftayı puansız kapattı. Sarı-lacivertliler bu yenilgiye rağmen 3. sıradaki yerini korudu.

Bu sezon büyük bir çıkış yakalayan Sivasspor, Beşiktaş'ı seyircisinin önünde yenerek bu hafta da Galatasaray'ı zirvede yalnız bırakmadı. Beşiktaş, bu yenilgiyle, Şampiyonlar Ligi'ndeki ağır Liverpool mağlubiyetinin ardından taraftarını yine üzdü ve haftayı puansız kapattı.

Toplam 25 golün atıldığı 12. haftada, 5 maçı ev sahibi, 2 maçı deplasman takımları kazanırken, 2 karşılaşma da berabere tamamlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Denizlispor-Trabzonspor : 2-0

Ankaraspor-İstanbul B.Şehir Bld. : 1-1

Konyaspor-Çaykur Rizespor : 2-1

Kasımpaşa-Gençlerbirliği OFTAŞ : 1-3

Vestel Manisaspor-Bursaspor : 1-1

Ankaragücü-Gaziantepspor : 1-0

Beşiktaş-Sivasspor : 1-2

Kayserispor-Fenerbahçe : 2-1

Galatasaray-Gençlerbirliği : 3-2

13. HAFTANIN MAÇLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Denizlispor, Gençlerbirliği Oftaş-Beşiktaş, Sivasspor-Kayserispor, Trabzonspor-Galatasaray, Ankaragücü-Vestel Manisaspor, Bursaspor-Konyaspor, Çaykur Rizespor-Kasımpaşa, Fenerbahçe-Ankaraspor, Gaziantep-Gençlerbirliği.

Seyhan ŞENTÜRK

13.11.2007


 

Trübünler neden boş?

G.Saray'da liderliği korumanın sevinci yaşanıyor. Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, G.Birliği karşısında alınan galibiyetin çok önemli olduğunu; maçlara ilgi göstermeyen taraftarların zaman içinde takımlarını desteklemeye geleceğine inandığını söyledi.

Gençlerbirliği'ni 3-2 yenen Sarı-Kırmızılılarda alınan 3 puanın sevinci yaşanıyor. Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Gençlerbirliği karşısında alınan galibiyetin çok önemli olduğunu; maça ilgi göstermeyen taraftarların zaman içinde takımlarını desteklemeye geleceğine inandığını söyledi. Adnan Sezgin, UEFA Kupası'nda Helsingborg karşısında aldıkları yenilginin şokunu üzerlerinden atamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

HAKEMLER DİKKATLİ OLMALI

''O maçın havasından kurtulup lig maçına konsantre olmak kolay değil. Maçın hemen başında gol yememize rağmen çok iyi bir mücadele ortaya koyduk ve kazandık; ancak soyunma odasında Lincoln'ün ayağını gördüm. Bu kadar tekme yiyen bir oyuncunun nasıl oynayacağını merak ediyorum. Hakemlerin oyuncuların sağlığını ön planda tutması lazım. Onun için biraz daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Ayrıca bu maçta daha fazla seyircimiz olabilirdi. İyi gittiğimiz takdirde taraftarımız hep yanımızda olacaklardır. Biz taraftarımızla bir bütünüz. Onların desteğini arkamızda hissettiğimizde koyduğumuz hedeflere daha kolay ulaşacağız.''

Sivas şampiyon olursa sevinirim

Galatasaraylı futbolculardan Servet, ligin en az gol yiyen defansı olduklarını belirterek, "Yediğimiz goller çok basit hatalardan. Daha dikkatli olmalıyız" dedi. Servet, ayrıca, eski takımı Sivasspor'un başarılı bir grafik çizdiğini; kendilerinin şampiyon olamamaları durumunda Sivasspor'un şampiyon olmasını istediğini söyledi. Galatasaray'ın ilk iki golünü atan Mehmet Topal ve Serkan Çalık ise, yedek olmalarına rağmen çok iyi çalıştıklarını ve şans verildiği takdirde bunu en iyi şekilde değerlendirdiklerini kaydettiler.

13.11.2007


 

F.Bahçe'de hakeme büyük öfke

Yönetici Mahmut Uslu, Kayserispor'a hakem hataları sonucu yenildiklerini belirterek, "5 senede 4 şampiyonluk yaşamış bir takım olarak adalet istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanlarından Mahmut Uslu, Kayserispor'a hakem hataları sonucu yenildiklerini söyledi. Uslu, şöyle konuştu: "Biz önceki haftalarda Fenerbahçe olarak bir bildiri yayınlamıştık. Bir takım şeylerin oynandığını ve bu yanlışların düzeltilmesi, adaletli bir yönetim sergilenmesi gerektiğini söylemiştik. Bu yönetim tarzı, bu anlayış, bu mantıkla, bu işlerin olmayacağını söylemiştik. Fenerbahçe, maçın 25. dakikasına kadar çok iyi oynadı. Oyuncumuza gösterilen ilgisiz bir sarı kart. Daha sonra göğüsten gelen topun ele çarpmasına hakem, seyirci bağırınca ikinci sarı karttan kırmızı kart gösteriyor. Sarı kartı bulunan Gökhan Ünal'a ise itirazlarına karşın kart göstermiyor. Bize gösterilen kırmızı kart sonrası guardımız düşüyor.

GÖKHAN'A YAZIK DEĞİL Mİ?

Bunlar herkes tarafından bilinen, fair play'e aykırı, adaletsiz yönetim örnekleri. Biz bunu her yerde söylüyoruz. Beşiktaş derbi maçı öncesi yayınladığımız basın bildirimizin ne kadar haklı olduğunu bu maçta gördük. Futbolun daha adaletli olması gerektiğini söyledik. 5 senede 4 şampiyonluk yaşamış bir takım olarak adalet istiyoruz. Gökhan Gönül, maç içerisinde sürekli tekmelere maruz kaldı. Yazık değil mi Gökhan Gönül'e hem de milli takım ile çok önemli bir sınava çıkacakken. Bu hakemleri ve neler döndüğünü çok iyi biliyoruz. 5 senede 4 şampiyonluk yaşamış bir takım olarak adalet istiyoruz. Yalnız milli takım ile federasyonculuk olmuyor. Türk futbolu, doğru dürüst yönetilmeli. Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanan çok önemli bir maça yeni bir hakemi, yan hakem olarak veriyorlar. Bizim kişilerle işimiz olmaz, bizim için kurumlar önemli." dedi.

13.11.2007


 

Mehmet Topuz Fener'e gitmiyor

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Mehmet Topuz'un transferi ile ilgili basında yer alan haberlerin ise tamamen asılsız olduğunu söyledi.

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Fenerbahçe karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Mamur, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe karşısında üstün bir oyun sergileyerek 3 puanı almayı fazlasıyla hak ettiklerini, hakem hatalarının daha çok Kayserispor aleyhine olduğunu ifade ederek, ''Maçın hakemi, Fenerbahçe'nin 1 kez hakkını yediyse, bizim 9 kez hakkımızı yedi. Semih'in attığı gol ofsayttı. Gökhan 2 kez gole giderken haksız yere ofsayt kararıyla durduruldu'' dedi.

Mamur, Fenerbahçe yönetimiyle iyi bir diyalogları olduğunu ve kendilerini en iyi şekilde misafir ettiklerini, Mehmet Topuz'un transferi ile ilgili basında yer alan haberlerin ise tamamen asılsız olduğunu kaydederek 'Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'ye Ocak ayında transfer edileceği haberler asılsız. Mehmet Topuz'un transferiyle ilgili haberlere artık gülüp geçiyorum, cevap vermiyorum. Fenerbahçe'yi yenen takımımı kutluyorum'' diye konuştu.

13.11.2007


 

Ersen'in parası hâlâ gelmedi

Olaylı bir şekilde İspanya'nın Recreativo Huelva kulübüne transfer olan Ersan Martin'in transferinden doğan ödemeyi Huelva'nın Trabzonspor kulübüne yapmadığı öğrenildi.

Ersen Martin'i Recreativo Huelva'ya 1 milyon dolara veren ancak transferin son gününde vazgeçen Trabzonspor, daha sonra İspanyol kulübü ile problemler yaşamıştı. Golcü oyuncu FIFA'ya gönderdiği mektupta İspanyol kulübünde oynamak istediğini belirtince, Huelva kulübü FIFA'nın da onayı üzerine geçici lisans alarak transferi gerçekleştirmişti. Ancak aradan 20 gün geçmesine rağmen İspanyol kulübünün, Trabzonspor'a transferden doğan ödemeyi şu ana kadar yapmadı. Trabzonspor kulübünün, Huelva'nın bu tutumunu devam ettirmesi durumunda konuyu FIFA'nın gündemine getirerek çözüm aramayı planladığı öğrenildi.

13.11.2007


 

İglesias bugün ameliyat oluyor

Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasında kaleci Volkan ile çarpışarak sol köprücük kemiği kırılan İglesias, uçakla İstanbul'a gönderildi.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, yaptığı açıklamada, maçın 34. dakikasında Fenerbahçe kalecisi Volkan ile çarpışan ve sol köprücük kemiği 2 ayrı yerinden kırılan İglesias'ın tedavi için uçakla dün sabah İstanbul'a gönderildiğini söyledi.

Hurma, ' İglesias, İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde bugün ameliyat edilecek ve bir süre hastanede kalacak'' dedi. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise İglesias'ın köprücük kemiğinin kırılmasından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ''Fenerbahçe galibiyetine, İglesias'ın sakatlanması nedeniyle pek fazla sevinemedik. İglesias'ın kısa sürede sağlığına yeniden kavuşmasını diliyorum'' diye konuştu.

13.11.2007


 

G.Saray doğru yolda

G.Saray'ı Gençlerbirliği karşısında seyrederken 14 yıl önceyi hatırladım. Teknik Direktör yine Kalli'ydi. G.Saray takımı genç oyuncularla sahada öylesine inanç ve azimle mücadele ediyordu ki; seyrederken keyif veriyordu. Bu temposu ve inancı G.Saray'a o yıl 4 kupa kazandırmıştı. G.Birliği karşısındaki G.Saray Serkan, Barış, Uğur, Volkan, Arda gibi genç oyuncularla 14 yıl öncesinin G.Saray'ı nı andıran görüntüdeydi.

G.Saray kulübü bir değişim süreci başlattı. Bunun ilk adımında bazı oyuncularını gönderdi ve yeni oyuncular takıma dahil etti. İlk onbirde 7 tane yeni oyuncu vardı. Öyle takımı sil baştan yenileyip neticeyi almak kolay iş değil. Değişimin devamı devre arası sürecek. Bundan dönüş yok. Bu sürecin en olumlu sonucunu G.Birliği'ne karşı gördük.

İlk yarıda G.Saray nefis oynadı. Geri düşmesine rağmen oyun disiplinini bozmadı. Bir ara o kadar muhteşem pas yaptılar ki gerçekten keyif verdiler. Teknik Direktör Kalli bu tempoyu 90 dakikaya taşıyabilirse, 14 yıl öncesindeki gibi G.Saray bütün kupaları toplar.

Yinede her şeye rağman G.Saray lig liderliğini elinde bulunduruyor. Kötü olan UEFA kupasındaki durumu. Tabii ki değişim sürecinde bazı sancılar olacaktır. Ama G.Saray yine de grup atlayıp yoluna devam edebilecek güçte.

Kalli bazı oyuncuları değişik pozisyonlarda oynatıp başarılarını ölçüyor. Bu denemelerde bazı kazalar yaşanıyor ve gelecekte de yaşanabilir. Önemli olan bu kazaları en asgari seviyede tutup, süreci sağlıklı bir şekilde aşmak. Netice itibariyle G.Saray kulübü doğru yoldadır. Yönetim basının bazı yaygaralarına meydan vermeden, güvendiği teknik adamının arkasında sağlam durarak bu doğru hareketisağlıklı bir şekilde neticelendirmelidir.

Said OKUR

13.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri