Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizde indirim isteği

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, bugün toplanacak Merkez Bankası (MB) Para Politikası Kurulundan, faizleri minimum 0,50 puan indirmesini istedi.

Ekonominin soğuma sürecine girdiğini ve üretimin yavaşladığını savunan Özdebir, gerçekte ise faizlerin 0,50 puanın üzerinde düşürülmesi gerektiğini söyledi. Özdebir, daha önce Merkez Bankasının faizleri 0,50 puan düşürdüğünü, ancak en son ABD Merkez Bankası FED’in faizleri 0,25 puan düşürmesi üzerine, Türk Merkez Bankasının 0,25 puanlık indirimini geri aldığını anlatan Özdebir, bunun telâfi edilmesi gerektiğini bildirdi.

Merkez Bankasının muhafazakar tutumu nedeniyle durumu iyi değerlendiremediğini savunan Özdebir, artık bu durumun iyi değerlendirilmesini istediklerini, çünkü ekonominin ciddî bir soğuma dönemine girdiğini öne sürdü.

Özdebir, elektrik zammı ile ilgili olarak da ‘’Türkiye’de elektrik fiyatları dünya ortalamasının çok üzerinde. Yapılması düşünülen yüzde 20-25 oranındaki ek zam, Türkiye’nin rekabet gücünü iyice kırmış olur” dedi.

/ ANKARA

14.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcak para yüzde 50 arttı

  Düşük döviz kuru ihracata engel

  Faizde indirim isteği

  Bank Asya kârını yüzde 49 arttırdı

  Para kurulu bugün toplanıyor

  Döviz birikimi 100 milyar doları aştı

  Tedbir geldi, bütçe açığı hız kesti

  IMF: Türkiye’de enflasyon yüzde 8,2 olacak


 Son Dakika Haberleri