Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bursa’da Karagöz Hacivat festivali

Bursa Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 12’ncisini düzenlediği ‘’Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali’’, Orhan Camisi önünde düzenlenen ‘’Karagöz Hacivat’’ gösterisiyle başladı.

Türk kültürünün geleneksel ögelerinin yaşatılması ve genç nesillerin kukla ve gölge oyununu yakından tanımalarının sağlanması amacıyla 5’i yabancı 16 ekibin katılımıyla düzenlenen festivalin açılışında, inşası sırasında Karagöz ve Hacivat’ın öldürüldükleri bilinen Orhan Camisi önünde, ‘’Karagöz Efsanesi Canlandırması’’ yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Recai Ekmekçi, Tayyare Kültür Merkezi’nde (TKM) düzenlenen festivalin açılış töreninde, Bursa’nın zengin kültür ve san’at hayatının birbirinden değişik festivallerle canlılığını koruduğunu söyledi.

Ekmekçi, ‘’Karagöz Hacivat efsanesinde ve gölge oyunlarının merkezinde artık Bursa olarak biz varız. Gölge oyunlarının kahramanlarının Bursalı olması, bunu daha da anlamlı kılmaktadır. Böyle festivaller, Bursa ile bütünleşen değerlerin geleceğe aktarılmasında büyük önem taşımaktadır’’ dedi.

Konuşmaların ardından, festivale katılan Üsküdar, Orhan Kurt, Metin Özlen, Mutlu ve Çekirge Karagöz Gölge Oyunu toplulukları gibi yerli grupların yanı sıra Polonya, Moldova, İran, Bulgaristan ve Tataristan’dan gelen ekipler, Bursa için özel olarak hazırladıkları gösterilerinden kısa bölümler sergiledi.

Ekipler, gösterilerini, 17 Kasım’a kadar Karagöz Müzesi, TKM, Kent Müzesi, Çocuk Sanat Evi, Barış Manço Kültür Merkezi ve Nilüfer Uğur Mumcu Sahnesi’nde sergileyecek.

/ BURSA

14.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bursa’da Karagöz Hacivat festivali

  Türkiye'nin Frankfurt'ta teması “hoşgörü”

  San’at tadında kabak sergisi

  Semaya yükselen renkler ilginizi çekecek

  Ankara’da LÖSEV yararına sergi

  Beyaz Melek'in galası yapıldı

  PTT'den, Mimar Sinan pulu


 Son Dakika Haberleri