Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkiye'nin Frankfurt'ta teması “hoşgörü”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin ‘’konuk ülke’’ olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin hoşgörülü, yurttaşlarına bir ve eşit davranan bir ülke olduğunun anlatılması yönünde gayret gösterileceğini bildirdi.

Günay, Bakanlık olarak Türkiye’nin barışçı, hoşgörülü, özgürlükçü yüzünü dünyaya çeşitli vesilelerle, san’at faaliyetleriyle, kültürel alanlarda yaptığımız girişimlerle duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin gelecek yıl düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı’nda ‘’konuk ülke’’ olarak yer alacağını hatırlatan Günay, ‘’Gelecek yıl özel olarak Türkiye’nin hoşgörülü, geçmişten bu yana toplum içinde herhangi bir ayırım gözetmeksizin bütün yurttaşlarına bir ve eşit davrandığını, Türkiye’de düşünce ve anlatım özgürlüğü olduğunu ve bu özgürlüğün önündeki engellerin giderek kaldırıldığını anlatma konusunda özel bir gayret göstermek istiyoruz’’ dedi.

Bu yıl fuarda ‘’Bütün Renkleriyle Türkiye’’ sloganının kullanıldığını, gelecek yıl da bunun geliştirileceğini ifade eden Günay, fuarla ilgili hedeflerini şöyle aktardı:

‘’Bütün Renkleriyle Türkiye... Hangi etnik kökenden olursanız olun, hangi inanca bağlı olursanız olun ya da inançsızlığa, bu coğrafyada, bu coğrafyanın yurttaşı olarak kendinizi, birikiminizi, kültürünüzü, geleneğinizi, göreneğinizi ifade edebilirsiniz ve Türkiye olarak biz bunu içimizde saklı ve kapalı tutmayız, dünyaya da sunabiliriz. Özellikle bunu yapmaya çalışıyoruz ve bu yoldaki çalışmalarımız da önümüzdeki dönemde, yaşadığımız konjonktürün de bir miktar gereklerine uygun bir biçimde artarak devam edecek.’’

DÜNYANIN EN BÜYÜK KİTAP FUAR

Türkiye’nin konuk ülke olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı, 1949 yılından bu yana düzenleniyor.

Dünyanın en büyük kitap fuarı olan organizasyonda, sadece düzenlendiği tarihlerle sınırlı kalmayan faaliyetler yıl boyunca sürdürülüyor. Türkiye, Frankfurt Kitap Fuarı’na 1989 yılından bu yana katılıyor. Fuar, 2008 yılında 60. kez düzenlenecek.

/ ANKARA

14.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bursa’da Karagöz Hacivat festivali

  Türkiye'nin Frankfurt'ta teması “hoşgörü”

  San’at tadında kabak sergisi

  Semaya yükselen renkler ilginizi çekecek

  Ankara’da LÖSEV yararına sergi

  Beyaz Melek'in galası yapıldı

  PTT'den, Mimar Sinan pulu


 Son Dakika Haberleri