Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Pamukoğlu da mı asker düşmanı, vatan haini?

(...)

Dayanabildiğim ölçüde siyasi yazı yazmayacağım dedim ancak Neşe Düzel’in emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu ile yaptığı röportaj alıntılanmayacak gibi değil.

Osman Pamukoğlu 1993-95 arasında Hakkari’de Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik komutanlığı yapmış bildiğiniz gibi ünlü bir asker. Dağlıca baskını hakkında dedikleri yenilir yutulur gibi değil. Bizler ne söylersek söyleyelim nihayetinde hariçten ve de uzaktan gazel okumaktan başka bir şey değil. Ancak Pamukoğlu diyorsa hakikaten düşünmek lazım.

***

“Zafiyet olmadan olmaz” diyor Şırnak ve Dağlıca baskınları nasıl olabildi sorusuna. “Pusu imkanını ortadan kaldıracak tedbirlerin alınmadığını, büyük bir dikkat ve uyanıklık boşluğu olduğunu gisteriyor. Uyanıklık yok.. Tedbir yok. İstihbarat alınmamış. Bir eksiklik, noksanlık, zayıflık olduğu ortada. Bu hangi kademeye kadar gidiyor araştırılıp soruşturulması lazım.. Soruşturma değil yargılanmaları lazım. PKK’lılara giden askerler dahil o bölgede kim hangi derecede sorumlu sıralı bir idari araştırmadan geçirilmeli.. Bu işler artık “kol kırılır yen içinde kalır, o kurum bu kurum, onun koruyayım” diyerek olmaz. Artık siz onu saklayayım, bunu gizleyeyim, onu koruyayım diyemezsiniz. KORUYACAKSANIZ HALKIN ÇOCUKLARINI KORUYUN.. Milleti koruyun”

Bu kadarla kalsa gene iyi.. Neşe Düzel’in “Neden sınırlarımız içindeki PKK hareketlerine engel olamıyoruz” sorusuna cevabı da şöyle:

“Kimin nerede olduğunu bilmiyorsanız, onun ne yapacağını erken haber alamıyorsunuz demektir. İstihbaratınız zayıf demektir.... PKK’ya mücadelede devletin bütün sıkıntısı nedir biliyor musunuz? Bu mücadele karşısında hem istihbarat yönünden hem de karşı eylemler yönünden gerekli örgütlenmenin henüz yapılmamış olmasıdır.”

“25 yıldır 30 binden fazla insan öldü ve bizim devlet hâlâ örgütlenmedi öyle mi? Bunu nasıl açıklıyorsunuz?” diye soruyor Neşe Düzel.

“Bu gaflet. Açıklanacak bir tarafı var mı? Ama bundan meclisi hükümeti ayrı tutamazsınız. Bugün silahlı gücümüzün kaybı Kurtuluş Savaşı’nın silahlı güç kaybına yetişti. Bir de halktan 30 bin kadar çoluk çocuk öldü. Kurtuluş Savaşı’nda bu kadar halk kaybı yok. Bu şekilde mücadelede sonuç alamazsınız. İnsanlar ölür ve tahmin edemeyeceğiz kadar da paranız gider. 300 milyar en az. Siz böyle paralar harcayabilecek bir ülke değilsiniz.”

Peki ne yapmalı sorusuna ise şöyle cevap veriyor: “PKK’yı otuz yıldır aynı adamlar yönetiyor. 28 yıldır dağda aynı işi yapıyor. Araziyi, fare deliklerini bizim sınırımızı, eksiğimizi, fazlamızı biliyorlar. Siz ise karşısına kimlerle çıkıyorsunuz? Günü gelen normal yeni askerle, yeni subayla, astsubayla. Antalya’dan İzmir’den eksi 30 dereceye, üç metre kara ÇOCUK götürüyorsunuz. İster komando, ister gerilla, ister gayri nizami harp eğitimi deyin sonuçta PKK’ya denk kuvvetler bunlardır. PKK’yla mücadeleyi seçkin savaşçılar yapacak.”

***

Bizler deyince “vatan haini, asker düşmanı, gafil, sersem, edepsiz” oluyoruz. Yerden göğe kadar asker ve de dürüst olan Pamukoğlu için de aynısını söyleyebilecek misiniz şimdi?

Uyanın millet!

Vatan, 16 Kasım 2007

Tuğçe BARAN

17.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gerçek milliyetçi 301’i hemen kaldırır...

  Pamukoğlu da mı asker düşmanı, vatan haini?

  Paradigma değişikliği zaman alacak

  Yoruma gerek var mı?

  PKK mayınına kim basmıyor?

  Terör derin devlete yaradı


 Son Dakika Haberleri