Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Süreyya dopingli çıktı

Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi milli atlet Süreyya Ayhan'a yapılan son doping kontrollerinde numunelerinde 2 adet yasaklı madde bulundu. Olimpiyat hazırlıklarını ABD'de sürdüren milli atletin antrenman sırasında kontrollerde bulunan WADA görevlilerinin aldığı (A) numunesine yapılan analizlerin de pozitif çıktığı belirlendi.

Süreyya Ayhan ve antrenörü Yücel Kop'un itirazı üzerine (B) numunesinin Kanada'da bulunan Doping Merkezi'nde yapılan incelemede de sonuç pozitif çıkınca, Milli sporcunun vücudunda doping maddesi olduğu kesinleşti. Ayhan'ın idrar örneğinde 2 yasaklı madde tespit edilirken, bundan önce de doping numunesi vermediği için 2 yıl men cezası alan milli sporcu, uluslararası kurallara göre ömür boyu men cezası alacak.

Parlak geçmişi var

Doping kontrolleri pozitif çıkan ve ömür boyu men cezası ile karşı karşıya kalan Avrupa Şampiyonu ve dünya ikincisi milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un geçmişi büyük başarılarla dolu. Atletizme eski bir atlet olan babasının desteğiyle başlayan Süreyya Ayhan Kop, antrenman yaptığı Çankırı'da 1992 yılında şimdiki eşi Yücel Kop ile tanıştı ve bugüne kadar birlikte çalıştılar. Liseden sonra Sütçü İmam Üniversitesi Spor Akademisi'ne başlayarak Kahramanmaraş'a giden Ayhan Kop, üniversitede okuduğu dönemde spora devam etmek ve antrenman yapmak konusunda zorluklar yaşadı. Bu dönemde gazeteci Deniz Gökçe ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle çalışmalarını sürdüren milli atlet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü dışında MTA, Ankara ve Fenerbahçe kulüplerinde koştu.

2002'DE ŞAMPİYON OLDU

2000 yılında Sydney'de düzenlenen olimpiyatlarda yarı final koşarak önemli bir başarı elde eden Süreyya Ayhan Kop, 2001 yılında Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bin 500 metre finali koşarak büyük bir başarıya daha imza attı. 2002 yılında Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede, dünya ve olimpiyat şampiyonu Rumen atlet Gabriela Szabo'nun önünde şampiyon olan Ayhan Kop, 2002 ve 2003 yılları boyunca bu mesafenin en iyi atleti olarak kabul edildi. Milli atlet, 2002 yılında da Avrupa'da yılın en başarılı kadın atleti seçildi.

18.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Süreyya dopingli çıktı

  Süreyya Ayhan'dan açıklama: Yemeğimize yasaklı madde koydular

  Canaydın: Karar vermedim

  Yattara: G.Saray maçını almalıyız

  F.Bahçe'de Colin Kazım korkuttu

  Kaya Golf Kulüp Belek'te açıldı

  Hüseyin Dündar Dünya Şampiyonu

  Hidayet'ten Nets potasına 12 sayı

  Potada bayan derbisi: Galatasaray-Beşiktaş

  Ömer Besim Koşusu bugün

  Hezarfen pistinde motokros şenliği


 Son Dakika Haberleri