Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

2008'in kapısı açıldı

13. Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde, Norveç'i deplasmanda 2-1 yenen Türkiye, finallere katılma yolunda önemli bir adım attı. Gruptaki son maçında, Çarşamba günü İstanbul'da Bosna-Hersek ile karşılaşacak olan Ayyıldızlılar, rakibini yendiği takdirde 2008'e katılma hakkını kazanacak.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda, Norveç'i deplasmanda 2-1 yenen Türkiye, finallere katılma yolunda önemli bir adım attı. Milliler, puanını 21'e çıkardı ve 2. sıraya yükseldi. Norveç ise bu yenilgi sonrasında 20 puanda kaldı ve 3. sıraya indi. Türkiye, gruptaki son maçında, 21 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da Bosna-Hersek ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, rakibini yendiği takdirde Avusturya ve İsviçre'nin birlikte düzenleyeceği finallerde mücadele etme hakkını kazanacak.

FİNALLERE 4 BİLET VAR

A Grubu'nda geceyi galibiyetle kapatan Polonya bileti alırken, Ermenistan'ı yenen Portekiz, en yakın rakibinin 3 puan önünde. Ama Kazakistan maçı kar yağışı nedeniyle ertelenen Sırbistan, son iki maçta alacağı galibiyetlerle Scolari'nin öğrencilerinin kaybını bekleyecek.

SIRADA BOSNA HERSEK VAR

C Grubu'nda Yunanistan daha önceden finalleri garantilemişti. Bugün oynanan maçta Türkiye, Norveç'i 2-1 yenek kaybettiği avantajı geri aldı. Artık bize Bosna karşısında alacağımız galibiyet yetecek. Beraberlik ve mağlubiyet halinde ise Norveç'in Malta'ya kaybetmesini bekleyeceğiz.

RUSYA BÜYÜK FIRSAT TEPTİ

E Grubu, gecenin en dramatik maçlarından birine sahne oldu. İsrail'e büyük bir avantajla giden Rusya, sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı ve büyük bir fırsatı tepti. Artık ipler İngiltere'nin elinde. Ada ekibi çarşamba günü Hırvatistan'dan 1 puan alırsa finallere katılacak.

İSVEÇ'E 1 PUAN LAZIM

F Grubu'da elemelere çok iyi başlayan İsveç, son maçlardaki puan kayıplarına İspanya mağlubiyetini de ekleyince işini son maça bıraktı. Kuzey ekibi, sahasında Letonya'dan 1 puan almak zorunda. Yenilgi halinde Kuzey İrlanda'nın İspanya'dan alacağı bir galibiyet herşeyi karıştıracak.

19.11.2007


 

Nihat: Sevinmek bizim hakkımız

Norveç maçının kahramanlarından 60. dakikada galibiyet golüne imza atan Nihat Kahveci, "Bu takım, inandığında herşeyi başarır" dedi.

Norveç maçının kahramanlarından 60. dakikada galibiyet golüne imza atan Nihat Kahveci, maçtan önce bir bütün olduklarını ve maçta da herkesin işini yaptığını ifade ederek, ''Bugün sevineceğiz. Çünkü bu bizim hakkımız. Ancak hemen Bosna-Hersek maçını düşüneceğiz. Bu takım, inandığında herşeyi başarır. Onları çok iyi çözdük ve bunu da sahaya yansıttık. Galibiyet golünü attığım için sevinçliyim'' dedi.

19.11.2007


 

Gökhan Gönül görev bekliyor

A Milli Takım'da, kadroya ilk kez çağırılan Semih ve Gökhan Gönül, kazandıkları için çok mutlu olduklarını, işlerinin daha bitmediğini ve çarşamba günü de Bosna Hersek'i yenerek finallere gideceklerine inandıklarını söyledi

Gökhan Gönül, Norveç maçındaki futboluyla övgü alırken, Bosna Hersek maçında da görev beklediğini söyledi. İbrahim Kaş'ın sakatlanmasının ardından oyuna giren Gökhan, savunmada sergilediği oyunla göz doldururken, Nihat'ın attığı golün de asistini yaparak maça damgasını vuran isilerden biri oldu. Maçta sarı kart gören kaleci Volkan Demirel, ise Bosna-Hersek karşısında forma giyemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşamasına rağmen, kazandıkları için büyük mutluluk duyduğunu, Bosna Hersek maçında arkadaşlarını yalnız bırakmayacağını söyledi.

19.11.2007


 

Carew: Hayal kırıklığı yaşadım

Norveç milli takımının kaptanı golcü Carew, Türkiye karşısında hayatının en büyük hayal kırıklığını yaşadığını söyledi.

Alman hakem Markus Merk'in bitiş düdüğüyle birlikte millilerimiz bu büyük sevinci saha içinde yaşamaya başlarken, büyük bir centilmenlik örneği de göstererek rakiplerini teselli ettiler. Norveç milli takımının kaptanı golcü Carew, Türkiye karşısında hayatının en büyük hayal kırıklığını yaşadığını söyledi.

19.11.2007


 

Terim: Gün birleşme günü

Milli Takımımızın Norveç karşında aldığı tarihi galibiyetin mimarlarından teknik direktör Fatih Terim, daha önce medya mensuplarıyla yaşadığı sorunlara göndermede bulunarak, ''Belki ben de zaman zaman kantarın topuzunu kaçırmış olabilirim. Bugünler beraber olma günüdür. Çarşamba gününe kadar hep beraber olma ve finallere hep beraber gitme günüdür" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kazandıkları Norveç maçının, kimin finallere gitmeyi hakettiğini gösterdiğini söyledi. Oyuncularının hepsini alınlarından öptüğünü söyleyen Terim, "Beni Mahçup etmediler" dedi. Daha önce yaptığı açıklamalarda, sonuna dek finallere gitmek için mücadele edeceklerini söylediğini aktaran Terim, ''Herhalde zoru seviyoruz. 'Şansımız varsa sonuna kadar kovalarım' demiştim. Allah mahçup etmedi. Oyuncularım da soyunma odasında, 'Öpüşmeyi kesip fazla havalara girmeyelim. Daha Bosna-Hersek maçı var' diyorlardı birbirlerine. Eski günlerimize dönüyoruz inşallah'' dedi.

HERKESİN HARCI DEĞİL

Terim, daha önce medya mensuplarıyla yaşadığı sorunlara göndermede bulunarak, ''Belki ben de zaman zaman kantarın topuzunu kaçırmış olabilirim'' derken, şunları söyledi: ''Bugünler beraber olma günüdür. Çarşamba gününe kadar hep beraber olma ve finallere hep beraber gitme günüdür. Gün birleşme ve milli takımın yanında olma günüdür. Çarşamba günü Bosna-Hersek maçını kazandıktan sonra oturur, eğriyi doğru, acıtmayı ve acıtanı tartışırız. Böyle bir Norveç'i kendi sahasında yenebilmek her takımın harcı değil. Bu oyuncuların hakkını önce vermek lazım. Bizimki verilmese de. Kazanmanın verdiği mağruriyet içinde hiç olmadım. Gün birbirimize sarılma günüdür.''

HER OYUNCUM BİR YILDIZ

Ayrıca yaşanılan sakatlıklar nedeniyle orta alanda oyuncu eksikliğini fazlasıyla hissettiklerini vurgulayan Terim, ''Emre Belözoğlu, Arda, Mehmet Aurelio ve Hamit'ten ancak bu kadar özveri beklenebilir. Benim için tüm oyuncularım birer yıldız. Ama çarşamba günkü maçımıza kadar erdemimizi ve sakinliğimizi koruyalım.'' diye konuştu.

19.11.2007


 

Ulusoy: Çarşamba tribünleri doldurun

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, taraftarlardan Bosna-Hersek maçında tribünleri doldurmasını istedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Norveç maçı sonrası Türkiye'ye bu güzellikleri yaşattıkları için sevinçli olduklarını belirterek, ''Maçtan önce yenemeyeceğiniz takım yok dedim onlar da kazandı. Tüm oyuncularıma, teknik ekibimize teşekkür ediyorum." dedi. Ulusoy, taraftarları Bosna-Hersek maçında tribünleri doldurmasını istedi.

19.11.2007


 

Ampute Milli Takım İran'ı 1-0 yendi

Antalya'da devam eden Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek final maçında İran'ı 1-0 yendi.

Büyük çekişmenin yaşandığı iki devreden oluşan 10'ar dakikalık uzatma dakikalarında Türkiye, Barış'ın 69. dakikada attığı golle İran'ı yenmeyi başardı. Bu galibiyetle Türkiye, yarı finale yükseldi.

19.11.2007


 

İpler bizim elimizde

A Milli Takımı, deplasmanda "tamam veya devam" maçında Norveç'i yenerek, 2008 finallerine gidebilme yolunda önemli bir başarıya imza attı. Bize bu zaferi yaşatanları teşekkür ediyoruz..

Teknik Direktör Fatih Terim, bu maçta tecrübesini ve kurnazlığını bir defa daha gösterdi. Sahaya çıkan 11'i baskıdan uzak, pozitiv yönde motive ederek rahat oynamalarını sağladı. Rakibin oyunu yavaşlatma taktiğine karşılık, 90 dakika boyunca mücadelenin yüksek tempoda oynanmasını sağladı. Sahanın her yerinde pres uygulatarak, gol dışında önemli bir pozisyon verdirmedi. Bu tarihi galibiyetle birlikte kendisini milli takımdan istifasını bekleyenlere de güzel bir mesaj verdi..

Bu maçta Emre Belözoğlu tam bir liderdi. Eski alışkanlığını bırakarak, topu yanlara değil, dikine taşıyarak Norveç'in orta sahasını dağıttı. 30 metreden attığı gol rakibin çözülmesine neden oldu. Ayrıca Gökhan Gönül ilk maçı olmasına karşılık sağ kanadı çok iyi kullandı ve yaptığı mükemmel asistle 2. golün hazırlayıcısı oldu..

Şimdi 2008'e gitme yolunda bütün ipler bizim elimize geçti. Çarşamba günkü Bosna-Hersek maçı da zor geçecek. Fatih Terim bu engeli de aşabilirse Türk Milli Takımını 2. defa Avrupa Şampiyonası finallerine taşıyan teknik direktör ünvanına kavuşmuş olacak..

Erol DOYURAN

19.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri