Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Selçuklu çinileri kataloğu yapıldı

Selçuklu Belediyesi’nin kültür ve san’at dünyasına yaptığı katkılar gün geçtikçe çoğalıyor. Son olarak “Konya’daki Selçuklu Çini Örnekleri” adıyla bir katalog eser yayınlayan Konya Selçuklu Belediyesi, bu katalog ile Türk çini san’atının kayıt altına alınması ve belgelenmesine önemli bir katkıda bulunmuş oldu.



Mevlânâ’nın duâlarına büyük ilgi

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin tarafından hazırlanan ve bir yayınevince ilk kez basılan Mevlânâ’nın en çok yaptığı duâlar kitabı büyük ilgi gördü.



Tezhip ile “sevgi arayışı”

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ‘’2007 Mevlânâ Yılı Etkinlikleri’’ kapsamında, ‘’Sevgiyi Arayış’’ başlıklı tezhip sergisi açılacak. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, serginin, 21 Kasım’da, Türk ve İslâm Eserleri Müzesinde açılacağı belirtildi.



Japon hat san’atçısı sergi açtı

Japon sanatçı Fuad Kouichi Honda’nın hat sergisi, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezinin (IRCICA) bulunduğu Yıldız Sarayı-Çit Kasrı’nda açıldı.



Yunanlıların Edirne ilgisi

Yunanistan’ın Serez şehrinden otobüsle Edirne’ye gelen Yunanlılar, ilin tarihî ve kültürel yerlerini gezerek, alış veriş yapıyor.



Balon turlarına ilgi artıyor

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki sıcak hava balonları ile yapılan gökyüzünden Kapadokya keşfi, binlerce kişiye alternatif turizm imkânı sunuyor.



 

Bütün haberler