Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Prim indiriminde zamanlama hükümette

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, işsizliğin önlenmesi için, işverenlerin sosyal güvenlik priminde indirime gidileceği konusunun hükümet programında olduğunu, ancak zamanlamayı hükümetin belirleyeceğini söyledi.

Bakan Unakıtan, Türkiye’de işsizliğin önlenmesi konusunun hükümetin öncelikli işleri arasında, aynı zamanda hükümet programında açık olarak yer aldığını söyledi. ‘’İşsizliğin önlenmesi için iş verenlerin sosyal güvenlikle ilgili primlerinde indirime gidileceği konusu, hükümet programımızda var.Zamanlamayı hükümet belirleyecek’’ diyen Unakıtan, programında ne yer aldıysa onu yerine getireceklerini bildirdi.

Bakan Unakıtan, ‘KDV gelirlerinin, fiş toplama uygulamasının kaldırılmasından dolayı azaldığı’ yönünde bazı iddiaların ortaya atıldığına değinirken, ‘’Bu konuda herkes konuşuyor. Geçim indirimi sistemi getirdik. Ücretlilerden daha az vergi kesiliyor, hatta 4 çocuğu olan asgari ücretli bugün vergiye tabi değil. Bu Türkiye için bir yeniliktir’’ dedi. Vergi iadesinin kaldırılmasından dolayı KDV gelirlerinde bir azalmanın söz konusu olmadığını kaydeden Unakıtan, ‘’KDV tahakkuklarına baktığımızda, hedefimiz olan tahakkukları yakaladık, ancak vergide iadeler var. Mesela ihracatta. Bu iadeler Türkiye’de arttı. Biz vergileri topladık, ancak iadeler çok fazla olduğu için net vergilerde bir azalma söz konusudur’’ diye konuştu.

‘YTL’NİN ZAYIFLIĞI DA

KUVVETLİ OLMASI DA RİSK’

Bakan Unakıtan, Yeni Türk Lirasının değerlenmesi ve döviz kurunun düşük seyretmesi konusunu da değerlendirirken, bunların bir denge meselesi olduğunu bildirdi. ‘’Türk Lirasının zayıf olması da, çok kuvvetli olması da bir risktir’’ diyen Bakan Unakıtan, şöyle devam etti: ‘’Niye? Zayıf olduğu zaman bütün ithal mallar pahalılaşır, enflasyon yükselir, bir takım sorunlar oluşur. Kuvvetli olduğu zaman da özellikle ihracat yapan sektörlerimize olumsuz yönde etkileri var. Bu işler kendi kaidelerine göre güçlü ekonomiyle, yapısal reformlarla çözülecek hususlardır. Bu bakımından ekonomi yönetimi olarak gerekli politikaları takip ediyoruz.’’

/ ESKİŞEHİR

20.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prim indiriminde zamanlama hükümette

  Güneydoğu’nun yıldızı parlayacak

  Enerjide 5 yılık hedefler belirlendi

  Akkuyu’da nükleer santral heyecanı

  Yurt dışı müteahhitlik 20 milyar dolara koşuyor

  Kamuya “sıkı maliye” kuralı işlemedi

  TÜPRAŞ da rüzgâra kapıldı

  Köprülerden 10 ayda 1 yıllık gelir

  Son 30 yılın en büyük linyit rezervi

  Koç: Sıfırdan yabancı yatırım çekmeliyiz

  OPEC’in açıklaması petrol fiyatlarını yükseltti


 Son Dakika Haberleri