Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Güneydoğu’nun yıldızı parlayacak

Gaziantep Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Direktörü Funda Suran, AB fon desteğiyle GAP’ın 2013 yılına kadar vizyonunu belirlediklerini ifade ederek, ‘’GAP bölgesindeki illerin yıldızı parlayacak’’ dedi.

Suran, Güneydoğu Anadolu bölgesinde halkın gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bu bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmanın önemine dikkati çekerek, GAP’ın sürdürülebilir bir kalkınma sağlayacağını kaydetti. Suran, “GAP, Türkiye’nin çok önemli projelerinden birisi ve çok da büyük paralar harcandı. Fakat, bu paralar henüz geri dönüş sürecine giremedi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin kalkınması gerekiyor. AB’nin, Türkiye’de en çok önem verdiği konulardan biri de bölgesel farklılıkları ortadan kaldırma. AB, bu konuda elinden geleni yapmaya çalışıyor” diye konuştu. Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, GAP İdaresi ve UND işbirliğiyle yürütülen GAP Girişimci Destekleme Merkezleri Projesi kapsamında 8 aylık çalışmayla ‘’GAP’ın 2013 yılına kadar vizyonunu’’ belirlediklerini kaydeden Suran, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak’ta, gelecek potansiyeli olan sektörler ile bölgeye uyarlanabilecek yeni sektörleri analiz ettiklerini ifade ederek, ‘’Turizm, yenilenebilir enerji ve organik tekstilde büyük potansiyel tesbit ettik’’ dedi.

‘’EKONOMİK KALKINMA,

BÖLGEDEKİ SORUNLARI ÇÖZECEK’’

Funda Suran, şunları söyledi: ‘’Mardin’den başlamak üzere bölgenin tamamında çok büyük turizm potansiyeli var. Ancak, bunu etkin derecede Türkiye ve dünyada tanıtabilmiş değiliz. Bölgede çok güzel mozaikler var, inanç, kültür ve yemek turizmi ön plana çıkabilir. 2013 yılına kadar turizmde neler yapılacağı tek tek belirlendi. Bunun yanı sıra yenilenebilir enerjinin stratejileri ve faaliyet planları hazırlandı. Hidroelektrik, güneş, rüzgâr, bioenerji ve jeotermal enerjide bölgenin potansiyeli var. Üçüncü sektör olarak organik tekstil öne çıktı. Adıyaman’daki tekstil ve hazırgiyim kümelenme projesinin devamı olarak, pamuk üretiminden başlayıp kıyafete kadar organik tekstil konusunda bir yapılanma olacak.’’

Ayrıca, sağlık sektörünün incelendiğini ve özellikle Gaziantep ile Diyarbakır’ın sağlık yatırımlarında çekim merkezi olduğunu, iki şehrin Türkiye ve Ortadoğu’nun sağlık merkezi olabileceğini kaydeden Funda Suran, Gaziantep’in ‘’bilişim vadisi’’ haline getirilebileceğini de belirtti. Suran, ‘’Gaziantep bu bölgede ekonomide lider bir şehir. Önümüzdeki yıllarda da liderliği devam edecek, öncü bir şehir olarak diğerlerini de peşinden sürüklemesi gerek. Adıyaman da yıldızı parlayan şehirlerden. Amaç, GAP’taki diğer illerin de ön plana çıkması’’ diye konuştu.

/ GAZİANTEP

20.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prim indiriminde zamanlama hükümette

  Güneydoğu’nun yıldızı parlayacak

  Enerjide 5 yılık hedefler belirlendi

  Akkuyu’da nükleer santral heyecanı

  Yurt dışı müteahhitlik 20 milyar dolara koşuyor

  Kamuya “sıkı maliye” kuralı işlemedi

  TÜPRAŞ da rüzgâra kapıldı

  Köprülerden 10 ayda 1 yıllık gelir

  Son 30 yılın en büyük linyit rezervi

  Koç: Sıfırdan yabancı yatırım çekmeliyiz

  OPEC’in açıklaması petrol fiyatlarını yükseltti


 Son Dakika Haberleri