Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dinî baskı iddiası yalan

Amasya Millî Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Kız Meslek Lisesinde okuyan dört kız öğrencinin dinî baskı sebebiyle okulu bıraktıkları yönünde bazı basın organlarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Akkurt, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın organlarından yer alan haberlerde dini baskı gördükleri için okulu bırakıp Aydınca beldesindeki bir liseye nakil yaptırdıkları iddia edilen 4 öğrenciden H.D, G.D ve Ş.Ç’nin Kız Meslek Lisesi pansiyonunda hiç kalmadığını belirtti.

Bu öğrencilerin ailelerinin Amasya Böke Köyü’nde ikamet ettiklerini, velilerinin Turhal ilçesinde iş bulduğu için çocuklarının naklini o bölgedeki Aydınca beldesinde bulunan Aydınca Lisesi’ne aldıklarını ifade eden Akkurt, şunları kaydetti:’’Adı geçen diğer öğrenci Ş.D. ise 20-27 Eylül tarihleri arasında okulumuz pansiyonunda bir hafta kalmış, 1 Ekimde de okulumuzdan kendi isteği ile tasdiknamesini alarak ayrılmıştır. Haberde ismi zikredilen okulumuz pansiyonundan sorumlu müdür yardımcısı Ö.Y ise 1 Ekim 2007 tarihinde göreve başlamıştır. Ayrıca haberde ismi geçen aynı okulumuz öğretmeni A.A. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında okulumuz pansiyonunda nöbet tutmamıştır. İddia edilen konularla ilgili olarak müdürlüğümüze öğrenciler veya veliler tarafından herhangi bir dilekçe verilmemiştir.

Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 10. maddesine göre bayan belleticilerin görevlendirilmesine özen gösterilmektedir. Okulun kadrosunda bulunan 14 bayan öğretmene belletici olarak görev verilmektedir. 2007-2008 öğretim yılında okul dışından bayan öğretmenlere belleticilik görevi verilmemektedir. Adı geçen okulumuzda müdür yardımcısı olarak görevlendirilen Ö.Y’nin kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak çalıştığı gözlemlenmektedir. Konu ile ilgili olarak haberde adı geçen sendika başkanı tarafından müdürlüğümüze herhangi bir şikyet dilekçesi verilmemiştir. Konu ile ilgili olarak tarafımdan basın açıklaması yapılmamış, konunun inceleneceği belirtilmiştir.’’

Akkurt, habere konu iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını da bildirdi. Bu arada, Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi de yaptığı yazılı açıklamada, habere konu olayla ilgili kendisinin veya sendikanın bir açıklaması olmadığını bildirdi.

/ AMASYA

22.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Toptan: Reformları halk hissetmeli

  Uzun bir reform süreci

  Yöneticilerin umudu AB uyum yasaları

  Yakış: Reformlara kararlı bir şekilde devam edilecek

  AİHM, seçim barajını görüştü

  Yeni anayasa çalışmasını memnuniyetle karşılıyoruz

  Boğaziçi'nde dış politika konuşulacak

  Profesyonel orduya geçiyoruz

  Rus bilim adamları: Risale-i Nur yasaklanamaz

  Dinî baskı iddiası yalan

  Ağar: Söylediğim sözlere geldiler

  İbrahim Şahin TRT Genel Müdürü

  AKP kampa giriyor

  ODTÜ’den yeni görüntü teknolojisi

  Özel Okullar Sınavı yeniden geliyor

  Kız-erkek arkadaşlığı şiddet sebebi

  İnternet suçlarıyla mücadelede yeni dönem

  Hilmi Doğan duâlarla uğurlandı

  İstanbul’dan Edirne’ye yardım eli

  Meriç, Tunca ve Arda’nın debileri düşüyor

  Istıranca derelerinden su taşımaya hayır

  Hanımlara ‘Oku’ emri

  İnsan derisinden kök hücre üretildi

  Sağlık Bakanlığından obeziteye sıkı takip

  Otomobilde sigarayı yasakladılar

  Ağır hasarlı binalar yıkılamadı


 Son Dakika Haberleri