Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kız-erkek arkadaşlığı şiddet sebebi

Rize Valiliği’nin il genelinde yaptırdığı ankete katılan lise öğrencileri, şiddetin sebebi olarak kız-erkek arkadaşlığını gösterirken, bu şiddeti okul yönetimi ve öğretmenlerin çözebileceğini söyledi.

Rize Valiliği, okullardaki şiddetin önlenmesine yönelik çalışma kapsamında, olayların sebepleri ve çözüm önerileriyle ilgili 700 lise öğrencisinin görüşünün alındığı bir anket yaptı. Rize’de bugüne kadar okullarda ciddi bir şiddet olayının meydana gelmediğini vurgulayan Vali Kasım Esen, “İl genelinde 2005 yılında 7, 2006 yılında 9, bu yıl ise şu ana kadar 7 öğrencinin suça karıştığı tespit edildi. Bunlardan sadece biri bıçakla yaralama, diğerleri ise basit suçlar. Bu suçların tamamı da erkek öğrenciler tarafından işlendi” dedi.

İldeki okullarda da 2006-2007 eğitim öğretim yılında, 57’si kız 424’ü erkek olmak üzere 481 öğrencinin, sınıfın huzurunu bozmak, okul içinde kavgaya karışma, okul malına zarar verme, okul kurallarına uymama, kopya çekme gibi sebeplerden dolayı disiplin kuruluna sevk edildiğini söyleyen Esen, şiddetin tamamen önlenmesi amacıyla okullardaki olayların sebep ve çözüm önerilerine dair 700 öğrencinin görüşünün alındığı bir anket yaptıklarını belirtti. Ankete katılan öğrencilerden 400’ünün (yüzde 60) okullarda en fazla yaşanan şiddet olayının kavga olduğunu, 250’sinin (yüzde 38) okullarda sözel şiddetin yoğunluğundan bahsettiğini vurgulayan Esen, “217 öğrenci (yüzde 31), okullarda yaşanan şiddet olayları ve kavgaların sebebini büyük oranda kız erkek arkadaşlığı olarak gösterdi. 187 öğrenci (yüzde 26) şiddet olaylarını başlatan ve sürdürenlerin çoğunluğunun iletişim becerisinden yoksun, kendine güvensiz, başarısız, yalnızca kendilerini ve kendi çıkarlarını düşünen bencil insanların sebep olduğunu savunuyor” dedi. Ankete katılan 131 öğrencinin (yüzde 23), aile içi huzursuzluklar ve ailelerin yetersizliğini şiddete sebep gösterdiğini ifade eden Esen, gruplaşma, televizyon dizilerinden etkilenme, okullardaki disiplinsiz ortam, cehalet ve eğitimsizliğin de öğrenciler tarafından şiddet sebebi olarak görüldüğünü aktardı. Esen, öğrencilerin yaşanan şiddet olaylarına çözüm önerilerini ise şöyle açıkladı: “258 öğrenci (yüzde 37), okullardaki şiddetin okul yöneticileri, öğretmen ve disiplin kurullarının çözebileceğini, okul içinde alınacak önlemlerle okuldaki şiddetin okul içinde çözülebileceğini söylüyor. 163 öğrenci (yüzde 23) ise bu duruma kimsenin bir şey yapamayacağını, yapılsa da bir şey değişmeyeceğini savunuyor. 138 öğrenci (yüzde 20), emniyet güçleri ve alacakları tedbirlerle çözülebileceğini dile getiriyor.”

/ RİZE

22.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Toptan: Reformları halk hissetmeli

  Uzun bir reform süreci

  Yöneticilerin umudu AB uyum yasaları

  Yakış: Reformlara kararlı bir şekilde devam edilecek

  AİHM, seçim barajını görüştü

  Yeni anayasa çalışmasını memnuniyetle karşılıyoruz

  Boğaziçi'nde dış politika konuşulacak

  Profesyonel orduya geçiyoruz

  Rus bilim adamları: Risale-i Nur yasaklanamaz

  Dinî baskı iddiası yalan

  Ağar: Söylediğim sözlere geldiler

  İbrahim Şahin TRT Genel Müdürü

  AKP kampa giriyor

  ODTÜ’den yeni görüntü teknolojisi

  Özel Okullar Sınavı yeniden geliyor

  Kız-erkek arkadaşlığı şiddet sebebi

  İnternet suçlarıyla mücadelede yeni dönem

  Hilmi Doğan duâlarla uğurlandı

  İstanbul’dan Edirne’ye yardım eli

  Meriç, Tunca ve Arda’nın debileri düşüyor

  Istıranca derelerinden su taşımaya hayır

  Hanımlara ‘Oku’ emri

  İnsan derisinden kök hücre üretildi

  Sağlık Bakanlığından obeziteye sıkı takip

  Otomobilde sigarayı yasakladılar

  Ağır hasarlı binalar yıkılamadı


 Son Dakika Haberleri