Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: Finallerde takımla birlikteyim

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde de milli takımın başında olacağını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, grup maçlarının ardından görevinden ayrılacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine, ‘’Ben işin gereğini yapmaya çalışan bir insanım. Eğer kaybedilseydi, birilerin sorumlu olması lazımdı ve ben o sorumluluğu taşıyacağımı ifade etmiştim. Takımımla birlikte finallerde tabii ki olacağım. Ben bir söz verdim, ‘Gruplardan çıkacağız ve finallerde de önemli işler yapacağız’ diye. Erdemli, sorumlu, onurlu bir insan olarak sorumlu olmamız gerekirdi. Bir bedel varsa, Türkiye’de böyle bir adet var, ben öderim demiştim. ‘İstifa mı?, istifade mi? bakacağız’ demiştim. İstifadeye döndü iş. Tabii ki oyuncularımı bırakmayacağım’’ diye konuştu.

ULUSOY: GİTSE BİLE BIRAKMAM

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, (A) Milli Futbol Takımı’nın teknik direktör Fatih Terim yönetiminde daha büyük başarılara imza atacağına inandığını belirterek, ‘’Eğer Fatih Terim hocamız bana istifa mektubuyla gelirse, o mektubu yırtar atarım. O bırakmak istese, ben bırakmam kendisini’’ dedi. Ulusoy, Türkiye-Bosna Hersek maçının ardından yaptığı açıklamada, Terim’in görevini bırakacağı söylentileriyle ilgili soruya verdiği yanıtta, ‘’Böyle bir şeyi asla kabul etmiyorum. Konuşulmasını bile istemiyorum. Fatih Terim bu ülkenin en nadide çiçeği, en başarılı hocası ve bir numarası. Bu ülke Fatih Terim ile daha çok büyük başarılar elde edecek. Eğer Fatih Terim hocamız bana istifa mektubuyla gelirse, o mektubu yırtar atarım. O bırakmak istese, ben bırakmam kendisini. İnanıyorum ki Fatih hoca da beni bırakmaz’’ diye konuştu.

23.11.2007


 

Buna ihtiyacımız vardı

Avrupa Şampiyonası finallerine gitme hakkı kazanan millîler bütün yurdu sevince boğdu. 2002’deki Dünya 3.’lüğünden sonra düşüşe geçen Türk futbolunun böyle bir başarıya ihtiyacı vardı. Bosna-Hersek galibiyetiyle federasyon, teknik direktör Terim, futbolcular ve taraftarlar derin bir “oh” çekti.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine giden yolda Türk Milli Takımı, elemelere rekorla başladı, kötü sürdürdü, mutlu bitirdi. Yunanistan, Norveç, Macaristan, Bosna-Hersek, Moldova ve Malta ile birlikte yer aldığı (C) Grubu’ndaki ilk 4 maçını kazanarak, 1960 yılından bu yana düzenlenen elemelerde ilk kez ilk 4 maçını birden galip bitiren Türk Milli Takımı, daha sonra grubun zayıf takımlarına karşı sürpriz puan kayıplarıyla finallere katılma umutlarını zora soktu.

Deplasmanda son Avrupa şampiyonu Yunanistan’ı 4-1 gibi tarihi bir skorla yendikten sonra düşüşe geçen ay-yıldızlı ekip, Norveç ve Malta ile 2-2 berabere kalıp, Bosna-Hersek’e 3-2 yenilince, final umutlarını tehlikeye attı. İstanbul’daki 3-0’lık Macaristan galibiyetine rağmen toparlanamayan milliler, deplasmanda Moldova ile 1-1 berabere kalıp, İstanbul’da Yunanistan’a 1-0 yenilince, kesin favori olarak gösterildiği gruptan çıkma şansını son 2 maça bıraktı. Türkiye, final niteliği taşıyan maçta Oslo’da Norveç’i 2-1 yendikten sonra, önceki gece de Bosna-Hersek önünde sahadan 1-0 galip ayrılarak, zora soktuğu finallere katılmayı geç de olsa başardı.

Milliler ayrıca, cezası nedeniyle iç sahada yapması gereken ilk 3 maçı, Almanya’da seyircisiz oynadı.

NİHAT'IN DÖNÜŞÜ

Nihat Kahveci, son iki milli maçtaki muhteşem performansıyla, (A) Milli Futbol Takımı’nın EURO 2008’e gitmesinde çok büyük pay sahibi oldu. Grupta Türkiye’nin Norveç ve Bosna-Hersek ile yaptığı son iki kritik maçta fileleri birer kez havalandıran milli futbolcu, ay-yıldızlı ekibi her iki karşılaşmada da galibiyete taşıdı. Uzun süren sakatlık döneminin ardından eski muhteşem formuna kavuşan Nihat, (A) milli formayı giydiği 50 maçta toplam 14 gole ulaşırken, aynı zamanda ay-yıldızlı ekibin 84 yıllık tarihindeki en golcü futbolcular listesinde de kendisine yer buldu. Nihat, şimdilik 6. sırada yer alıyor.

2004 VE 2006’DA YOKTUK

Bosna-Hersek’i 1-0 yenerek, önümüzdeki yıl İsviçre ve Avustuya’nın ortaklaşa düzenleyecekleri Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan Türk Milli Takımı, aynı zamanda prestijini de kurtardı. 2002 yılında Güney Kore ve Japonya’nın ev sahipliği yaptığı 17. Dünya Kupası finallerinde üçüncü olarak, tarihsel bir başarıya imza atan ay-yıldızlı ekip, bu organizasyonun ardından düzenlenen iki büyük şampiyonada da yer alamamıştı.

2004 yılında Portekiz’de düzenlenen 12. Avrupa Şampiyonası finallerine, baraj maçlarında Letonya’ya elenerek gidemeyen Türkiye, 2006 yılında Almanya’nın ev sahipliğindeki 18. Dünya Kupası finallerine ise bu kez İsviçre’ye baraj maçlarında takılarak katılamamıştı.

EURO 2008’DE TORBALAR KESİNLİK KAZANDI

2008 13. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılacak 16 takımın yer aldığı torbalar kesinlik kazandı. Türk Milli Takımı,

Polonya, Fransa ve Rusya ile birlikte 4. torbada yer alacak. Finaller öncesi grup maçlarının kura çekimi 2 Aralık Pazar günü İsviçre’nin Luzern kentinde gerçekleştirilecek.

Luzern Kültür ve Kongre Merkezi’nde, TSİ 13.00’de başlayacak kura çekimi sonucunda, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya’nın yanı sıra, elemelerden gelen 14 takımın katılımıyla, toplam 16 takım, 4’erli 4 gruba dağılacak.

Buna göre, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya, (A) ve (B) gruplarında yer alacak.

Son Avrupa şampiyonu Yunanistan, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya’yla, en yüksek puana sahip Hollanda, 1. kategoride yer aldı. Diğer 12 takım ise, 3 kategoriye, 2006 Dünya Kupası ve EURO 2008 elemelerinde elde ettikleri ortalama puana göre dağıtıldı.

TORBALAR

1. Torba: İsviçre, Avusturya, Yunanistan, Hollanda.

2. Torba: Hırvatistan, İtalya, Çek Cum., İsveç.

3. Torba: Romanya, Almanya, Portekiz, İspanya.

4. Torba: Polonya, Fransa, Türkiye, Rusya.

Cüneyt ÜSTÜN

23.11.2007


 

İngilizler şokta, McClaren kovuldu

İngiltere Milli Futbol Takımının Hırvatistan’a 3-2 yenilip Avrupa Şampiyonası’na katılamaması, milli takım teknik direktörü Steve McClaren’i işinden etti.

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yaşanan başarısızlık sonrasında bütün gazetelerin manşetlerinde öfkeli başlıklar yer alırken, bazı gazeteler zaten dünkü nüshalarında McClaren’in ‘’kahvaltıdan sonra işinden olacağı’’ yolunda tahminler içeren başlıklara yer vermişti.

23.11.2007


 

Derbide gözler golcü futbolcularda

Türkcell Süper Lig’de 25 Kasım Pazar günü Trabzonspor ile Galatasaray arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapılacak karşılaşma öncesi, bordo-mavililerde Gökdeniz ve Umut, sarı-kırmızılılarda da Ümit Karan ve Shabani Nonda en golcü golcü futbolcular olarak dikkati çekiyor.

Ligin geride kalan 12 haftalık bölümünde, Trabzonspor’dan Gökdeniz Karadeniz 6, Umut Bulut 4 gol kaydederken, Galatasaray’da da Nonda ve Ümit Karan’ın 5’er golü bulunuyor.

Trabzonspor’un milli oyuncuları Gökdeniz Karadeniz ve Umut Bulut, bordo-mavili takımın toplam 14 golünden 10’unu kaydettiler. Ligde 16 puanı bulunan bordo-mavililer, Gökdeniz ve Umut Bulut’un gol attığı maçlarda 14 puan kazandı. Galatasaray’da ise Shabani Nonda ve Ümit Karan kritik goller atarak takımlarına önemli puanlar kazandırdılar. Sarı-kırmızılılar, Nonda ile Ümit Karan’ın gol attığı maçlarda 17 puan topladı. Ümit Karan, 5 golün 4’ünü deplasmanda kaydetti.

23.11.2007


 

Haftanın hakemleri

Turkcell Süper Lig’de 13. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, haftanın maçlarında görev yapacak hakemler şunlar:

24 Kasım Cumartesi:

14.00 İstanbul B.B.-Denizli: Z. Önder İpek

15.30 OFTAŞ-Beşiktaş: Halis Özkahya

19.00 F. Bahçe-Ankaraspor: Cüneyt Çakır

25 Kasım Pazar:

14.00 G. Antep-G. Birliği: Bülent Demirlek

14.00 A. Gücü-V. Manisa: Bülent Yıldırım

14.00 Bursaspor-Konyaspor: Fırat Aydınus

14.00 Ç. Rizespor-Kasımpaşa: Cem Deda

15.30 Sivasspor-Kayserispor: Vedat Yüksel

19.00 Trabzonspor-G. Saray: Selçuk Dereli

23.11.2007


 

Halil Mutlu’ya büyük onur

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda şampiyonluğa ulaşması durumunda halterde tarihe geçecek olan Halil Mutlu, oyunların resmi film projesinde yer alması için Çin Merkez Televizyonu tarafından seçildi.

Çin televizyonunda araştırmacı olarak görev alan Amelia Lee, kasım ayı başından bu yana federasyonla konuyla ilgili yazışmaları gerçekleştirdi. Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, ‘’Bir dünya, bir rüya’’ film projesi çerçevesindeki çekimlere Halil Mutlu’nun katılacağını ve kendilerinin de konuyla ilgili izin verdiklerini söyledi.

Olimpiyat oyunlarının resmi televizyonu, başarılı haltercinin bir günü için çekimlere 25 Mart 2008 tarihinde başlayacak. Çekimler sırasında Halil Mutlu’nun antrenman programı ve özel hayatı dikkate alınarak, çekimler bir haftalık sürece yayılacak.

23.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri