Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB, Türkiye ile küresel güç olur

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB’nin Türkiye’yi üyeliğe kabul etmesinden sonra gerçek anlamda bir küresel güç haline geleceğini söyledi. Türkiye’nin, her zaman Avrupa’nın tarihî, siyasî ve kültürel coğrafyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Babacan, “Bu bakımdan Türkiye’yi AB içinde görmek istemeyen bazı çevrelerin, bu coğrafyanın doğal dinamiklerini değiştirme şansı bulunmamaktadır” dedi.


Kendi haberine sahip çıkamadı

İstanbul İlim ve Kültür Vakfınca düzenlenen sempozyuma THY sponsorluğunu manşetten eleştiren Vatan gazetesi, sonraki günlerde konuyu takibe gerek görm

Jandarmaya AB standardı

AB’nin 2004 yılı Malî İşbirliği Programı kapsamında yürütülen ‘’Jandarma Kolluk Hizmetlerinde Profesyonelliğin Artırılması’’ projesi ile jandarma koll


  Yakış’tan Avrupa’ya terör konusunda eleştiri

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Yaşar Yakış, kırmızı bültenle aranan bazı teröristlerin Bürüksel’de AB yetkilileriyle temasta bulunduğunu belirterek, yakalanan terörislerin uçakla Kuzey Irak’a gönderildiğini söyledi.


  Amerika zorbalığı bıraksın

Kanadalı ünlü ekonomist Prof. Rodrigue Tremblay“Yeni Amerikan İmparatorluğuABD ve Dünya Üzerindeki Etki ve Sonuçları’’ adlı kitabında, dünyada kilit ülke konumundaki ABD’nin, dünya istikrarını riske atmak istemiyorsa “bir zorba gibi değil, demokratik bir ülke gibi hareket etmesi’’ gerektiğini vurguluyor.


  Darbelerin arkasında hep Amerika vardı

Zaman gazetesi yazarı Tamer Korkmaz, ABD’nin dünya üzerindeki zulmünün bir gün mutlaka son bulacağını belirterek,”1960 darbesinde olduğu gibi tüm darbeler Amerika’nın destekleriyle yapılmıştır” dedi.


  Emeklilerden AKP'ye siyah çelenk

DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) üyeleri, sendikalarının kapatılması kararını protesto etmek amacıyla AKP Genel Merkezi’nin otopark girişine siyah çelenk bıraktılar.


  Silâh kazasında şehit

Şırnak’ta Namaz Dağı bölgesinde el bombasının kazayla patlaması sonucu Adana Karaisalı nüfusuna kayıtlı Piyade Çavuş Mehmet Nuri Bakıcı ile Mardin Dargeçit nüfusuna kayıtlı Piyade Er Mehmet Nuri Doğan şehit oldu.


  Barajlar % 32 dolu

DSİ Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde barajlardaki aktif doluluk oranının yüzde 32,2 olduğunu bildirdi.


  Alkolizm hastalıktır

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zehra Arıkan, verilerin Türkiye’de alkolizm sorununun her 10 yılda iki kat arttığına değinerek, Türkiye’nin alkolizm haritasının çıkarılması gerektiğini söyledi.


  SBS 21-22 Haziran’da

Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu sene ilk kez uygulayacağı Seviye Belirleme Sınavı, 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak.


  Öğretmenlerin yüzde 88’i borçlu

Eğitim-Sen’in öğretmenler arasında yaptığı ankette eğitimcilerin içinde bulundukları sıkıntılar bir kez daha hatırlandı. Türkiye genelinde yapılan ankete katılan öğretmenlerin yüzde 88’i borçlu.


  Üniversitelere 5 bin araştırma görevlisi

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversitelere 5 bin araştırma görevlisi kadrosu verileceğini söylediğini bildirdi.


  İstanbul'un bütçesi bakanlıkları solladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İSKİ, İETT ve bağlı 23 şirketiyle birlikte 15 milyar 705 milyon 539 bin 763 YTL olarak belirlenen 2008 yılı tahmini konsolide bütçesi, bakanlıkları geride bıraktı.


  Yüksek binaları rüzgâr aydınlatacak

ODTÜ’lü çalışma grubu, rüzgâr çiftliklerinde üretilen elektrik enerjisinin çok katlı konutlarda ve gökdelenlerde türbinlerle üretilmesi şartlarını araştırdı


  “Sahte çürük raporu” dâvâsında görev uyuşmazlığı

‘’Sahte Çürük Raporu’’ operasyonu kapsamında, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 183 sanık hakkında açılan dâvâ ile ilgili mahkemeler arasında görev uyuşmazlığı ortaya çıktı.


  Dünyada en sık rastlanan hastalık diş eti iltihabı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri’nde görevli diş hekimi Dt. Ceren Nazlan Yavuzçehre, dünyada ve Türkiye’de en sık rastlanan hastalığın diş eti iltihabı olduğunu söyledi.


  Sağlık Bakanlığı, sağlığa dikkat çekiyor

Sağlık Bakanlığı, resmî yazışmalarında sağlığın korunmasına yönelik dikkat çekici mesajlar kullanmaya başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri