Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Annapolis’te yeni süreç açıldı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal, Annapolis konferansı öncesinde, ABD’nin Orta Doğu müzakerelerinin 1 yıl içinde tamamlanacağı sözünü verdiğini açıkladı. Eşşark El Avsat gazetesine demeç veren Prens Suud, Filistin-İsrail çatışması gibi temel konularda odaklanacağı için Annapolis’deki konferansa katılmaya karar verdiklerini söyledi.


Barış konuşulurken bile silâhlar susmuyor

ABD’nin Annapolis şehrinde İsrail-Filistin barışını sağlama iddiasıyla tertiplenen uluslararası konferans toplanırken, İsrail askerleri, Gazze Şeridin

Arapları denize dökelim

İsrail’in en sağdaki radikal kesimlerinin barındığı yerleşim birimlerindeki hahamların lideri, “ülkenin Araplardan temizlenmesi” çağrısında bulundu.


  ‘Ermenistan savaş kıvılcımını canlı tutuyor’

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Savunma Bakanları Konseyi 53. toplantısı, Kazakistan’ın başşehri Astana’da yapıldı.


  Babacan: Barzani’yi tanımıyoruz

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Irak’ın kuzeyindeki bölgenin dün itibariyle PKK terör örgütüne karşı tutumunun samimiyeti konusunda Türkiye’nin güvenini artıracak herhangi bir eylemde bulunmadığını söyledi.


  Paris'te yine isyan: 77 polis yaralı

Fransa’nın başşehri Paris’in banliyölerinde, iki gencin ölümü üzerine başlayan olaylarda yaralanan polis sayısı 77’ye yükseldi. Polis yetkilileri, 77 kişinin yaralandığı olaylarda onlarca aracın ateşe verildiğini, molotofkokteylleri atıldığını belirtti.


  Talat ve Denktaş başkanlık rejimini konuştu

KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, geçmişte başkanlık sistemini gündeme getirdiğinde, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve arkadaşlarının o zaman, ‘’Asla! Denktaş diktatör olacak’’ diye karşı çıktığını belirterek, ‘’Şimdi ben bunlardan korkmuyorum. Diktatör çıksalar da bir şey yapamazlar. Neden, çünkü artık ‘devletim’ diyen bir halkımız vardır’’ dedi.


  Nejad’ın suçladığı yetkili beraat etti

İran’da casuslukla suçlanan eski nükleer müzakere heyetinden Hüseyni Museviyan beraat etti.


  Erbil, sınır ötesi harekât beklemiyor

Irak’ın kuzeyindeki Kürt yönetimi hükümetinin Divan Sözcüsü Fuat Hüseyin, Türkiye’den sınır ötesi operasyon beklemediklerini söyledi.


  Göçmenlerin çoğu kadın

Dünyadaki göçmenlerin yaklaşık yarısını kadınların oluşturduğu ve bu oranın arttığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri