Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Anayasa Mahkemesinden CHP'ye red

Anayasa Mahkemesinin, 21 Ekimdeki halk oylamasıyla kabul edilen Anayasa paketinden 11. cumhurbaşkanı seçimine ilişkin düzenlemeleri içeren maddeleri çıkaran 5697 sayılı Kanun’un yokluğunun hükme bağlanması veya iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemlerini, ‘’şekil yönünden’’ reddettiği bildirildi.


Gül: Demokrasiyi hiçbir zaman zayıflatmadık

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, demokrasinin terörü ve teröristleri izole ettiğinin altını çizerek, Türkiye’de demokrasiyi hiçbir zaman zayıflatmadıkların

PKK kampında ABD askerleri

Terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve hakkında ‘’terör örgütü üyesi’’ olduğu gerekçesiyle dava açılan sanık B.A, karar duruşm


  Özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmalı

Ayırımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) Başkan Yardımcısı Av. Fatma Benli, mevcut fiili ayırımcılığın önlenmesi için yeni anayasada ‘kılık kıyafetinden dolayı hiç kimse yükseköğrenim hakkından mahrum bırakılamaz’ hükmünün mutlaka yeralması gerektiğini ifade etti.


  Bütçe maratonu 4 Aralık'ta başlıyor

TBMM Danışma Kurulu, 2008 yılı bütçesinin Genel Kuruldaki görüşme takvimini belirledi. Danışma Kurulu önerisine göre, bütçe görüşmelerine 4 Aralık Salı günü başlanacak, 14 Aralık Cuma günü tamamlanacak.


  Karayalçın: CHP, samimî değil

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, DTP’nin öncülü Demokratik Halk Partisi’yle (DEHAP) ittifak çabalarına giren CHP’nin içten davranmadığını söyledi.


  Polis şiddeti mağdurlarının ölümleri asla tesadüf değil

Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Münip Ermiş, ‘’Polis şiddeti mağdurlarının sayısı gittikçe artmaktadır. Ölümler asla tesadüf değildir’’ dedi.


  Otoparklara esnaf kılığında polis

Antalya Emniyet Müdürlüğü, büyük alış veriş merkezlerinin otoparklarında ve araçların yoğun olduğu yerlerde, seyyar esnaf kılığında polis memurlarını görevlendirdi.


  Patent mevzuatında AB’ye uyum sağlanacak

Fikri mülkiyet haklarının uygulanması konusunda, gelecek yıl bir Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Kurulda, fikri mülkiyet haklarının uygulanması için izlenecek, kısa, orta ve uzun vadeli stratejileri oluşturmak, uygulamada etkinliği artırmak ve ilgili kurumlar arasında koordinasyonu ve işbirliğini sağlamak üzere üst düzeyde karar verici temsilciler yer alacak.


  Rehn: Uluslararası toplum Türkiye’ye destek vermeli

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, uluslararası toplumun Türkiye’nin terörle mücadelesine ve vatandaşlarını koruma çabasına destek vermesini istedi.


  Denizli’de mevlid heyecanı

Uzun süredir hazırlıkları devam eden, Peygamberimiz (a.s.m) başta olmak üzere bütün ehl-i imanın, Bediüzzaman Said Nursî ve merhum talebelerinin, özellikle Hafız Ali ile Hasan Feyzi Yüreğil ve bütün şehitlerin ruhlarına bağışlanmak üzere okunan mevlid, kalabalık bir cemaatin katılımıyla gerçekleştirildi.


  İstanbul trafiği için Meclis Araştırması teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ile 24 arkadaşı, İstanbul trafiği için Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  İKV’ye profesör genel sekreter

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu, 2 yıldır boş bulunan İKV Genel Sekreterliğine, Prof. Dr. Lerzan Özkale’yi atadı.


  Suça karışmış çocuklar için rehabilitasyon merkezi

Mersin’de, suça karışmış kız ve erkek çocukların rehabilitasyonu amacıyla toplam 60 yatak kapasiteli iki merkez yapılıyor.


  Bolu Dağı’nda kar ve sis ulaşımı etkiliyor

D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor.


  Lodos ağaçları kökünden söktü

İstanbul’da dün etkili olan şiddetli lodos, ağaçları kökünden söktü. Lodos sebebiyle Marmara Denizi’nde iki metrenin üzerinde dalgalar meydana geldi.


  Lodos 80 kişiyi zehirledi

Bursa’da lodos sebebiyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 80 kişi çeşitli hastanelere başvurdu.


  Destek var, girişimci yok

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında Samsun’da, bugüne kadar yalnızca 2 kişinin destek alarak kendi işini kurduğu bildirildi.


  Başınız ağrıyorsa gevşeyin

Ağrı uzmanı Prof. Dr. Ayşen Yücel, baş ağrısına karşı gevşeme teknikleri teklifinde bulundu. Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, gerilim tipi baş ağrılarının bütün baş ağrılarının yüzde 70’ini oluşturduğunu ve bu oranın gittikçe arttığını belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri