Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyonun yavaş düşmesi tehlikeli

Eski Merkez Bankası Başkanı ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti,’’ Enflasyonun biraz daha yavaş düşmesini isteyenler var. Bu düşünce son derece tehlikeli’’ dedi.

Süreyya Serdengeçti, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO), ‘’2007 yılı sonu itibarıyla Türkiye Ekonomisi: Hangi noktadayız?’’ konulu toplantıda konuştu.

Serdengeçti, şunları söyledi: ‘’Enflasyonun biraz daha yavaş düşmesini isteyenler var. Bu düşünce son derece tehlikeli. Büyüme vardır, bu üretim büyümesidir. Gerçek bir büyümedir. Sosyal bakımdan istenilen sonucu aldık almadık tartışılır ama büyüme vardır. Sıkı para ve maliye politikaları büyümeyi her koşulda düşürmez, aksine artırabilir.’’

Enflasyonun düştüğü ortamda ulusal paraya olan talebin artacağını belirten Serdengeçti, şöyle konuştu: ‘’Ülkelerin rekabet gücü sadece döviz kuruna bağlı değil. Türk parasının değer kazanmasının ihracatın artmasına engel olduğu düşüncesi de hurafedir. Türkiye ihracatının dünya ihracatı içindeki payı artıyor. Fiyat istikrarı olmadan ekonomik istikrar olmaz, ekonomik istikrar olmadan sürdürülebilir büyüme olmaz. Sürdürülebilir büyüme olmazsa da toplumsal refah artışı olmaz.’’

Serdengeçti, bir soru üzerine 2008’de Türkiye’de bir kriz çıkmayacağını, kuraklığın da ülke ekonomisi için ve enflasyonla mücadelede bir tehdit unsuru olduğunu kaydetti.

/ İZMİR

28.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MÜSİAD’dan çağrı: Vizeyi kaldıralım

  Yabancılar ticaret ve gayrimenkul için geliyorlar

  Aileler ağır borç yükü altında

  Enflasyonun yavaş düşmesi tehlikeli

  Fuel oil’e 4, eurodizel’e 6 Ykr zam

  DOUBLE-UP, nano ürünlerini tanıttı

  Tedbirler kayıtdışı istihdamı önlemedi

  Boydak, mobilyayı tek çatıda halka açacak

  İstanbul’a 2008'de dev bütçe


 Son Dakika Haberleri