Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Diyarbakır Kültür Merkezi hizmete açıldı

Diyarbakır Kültür Merkezi (DKM) 17 Kasım 2007 Cumartesi günü yapılan açılış töreni ile hizmete girdi. Risale-i Nur Külliyatını her seviyeden insana ulaştırmayı amaçlayan merkezin açılış töreni kalabalık bir dâvetli topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yapılan kurdele kesim töreninin ardından davetliler, kültür merkezini gezdiler.

Mustafa Gökez’in kısa bir konuşmasından sonra Nedim Sarı Hocanın Kur’ân tilâvetiyle devam edildi. Anrdından, Askeri Yıldız, Risale-i Nur’dan ezberlediği bir bölümü okudu. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Orhan Ayyıldız, misafirlere davetlerine icabet ettikleri için teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından programa Prof. Dr. Mehmet Aybak’ın sunduğu “Meşveret Sistemi” adlı seminer ile devam edildi. Daha sonra ise DKM’nin tanıtımı mahiyetinde olan slayt gösterisine geçildi.

Seminerin ardından “Dünden Bugüne Diyarbakır” adlı sinevizyon gösterisine geçildi. Mehmet Kayalar’dan başlayarak emeği geçmiş Nur talebelerinin yâd edildi.

Bu nostaljik sunumdan sonra, kültür merkezi projesinin hayata geçirilmesi aşamasında emeği geçenlere; başta Kore Gazisi Mehmet Almak, Mehmet Şaşmaz, Mehmet Uçar, Hüseyin Üstündağ, Askeri Yıldız, Sadettin Çelik, İbrahim Güneş ve İzzet Oflaz’a “Hizmet Plaketleri“ takdim edildi.

Programın kapanış konuşmasını ise İsmail Benek yaptı.

Said Mirza KIZMAZ / DİYARBAKIR

28.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır Kültür Merkezi hizmete açıldı

  Mevlânâ ziyaretçileri evde misafir edilecek


 Son Dakika Haberleri