Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ ziyaretçileri evde misafir edilecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, muhtevası, verdiği mesajları ve misafirleri açısından dünyanın en önemli kültürel etkinliğinin Mevlânâ’yı anma etkinlikleri olduğunu söyledi.

Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ile birlikte 1-17 Aralıkta düzenlenecek Mevlana’nın 734. Vuslat Yıl Dönümü etkinliklerine yönelik bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenledi. Aydın, İngiltere veliaht prensi Charles’in gelişinin Konya’nın tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Mevlana’nın 734. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri’nin 1 Aralıkta başlayacağını vurgulayan Aydın, ‘’Konya’yı daha geniş kapsamlı tanıtmak için yoğun çalışacağız. Bu yıl düzenlenecek etkinlikler diğer yıllara göre daha farklı ve kapsamlı olacak’’ dedi.

Tahir Akyürek ise 1-17 Aralık arasında 33 sema gösterisi sunulacağını belirterek, bu yıl törenlere 82 bin 500 katılımcının gelmesinin beklendiğini bildirdi. 17 gün boyunca hat, minyatür, resim, fotoğraf ve kitap gibi konularda 14 sergi açılacağını ifade eden Akyürek, 9 ülkenin katılımıyla Mistik Müzik Festivali’nin bu yıl da etkinlikler kapsamında yer alacağını söyledi.

Konaklama konusunda sıkıntı olacağını düşünmediğini, kentte yeteri kadar otel ve tesisin bulunduğunu dile getiren Akyürek, ‘’Otel ve tesislerin yetmemesi durumunda, gelen misafirlerin kalacak yer bulamaması halinde evde misafir etme uygulamasını gündeme getirebiliriz’’ dedi.

/ KONYA

28.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır Kültür Merkezi hizmete açıldı

  Mevlânâ ziyaretçileri evde misafir edilecek


 Son Dakika Haberleri